Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Telemach Tv

Telemach Tv

Zadnje leto s telemachovo kabelsko tv so skoz problemi. Vsake dva meseca izpad signala  – napaka vsakič pri njih, so se kao trudili čimprej odpravit…

Zdaj pa že nekaj dni zmrzuje slika, zraven ‘zaškripa’ zvok. In to se vedno začne dogajat nekje po 22 uri. Traja pol ure potem pa je ok.

A je kje obvestilo, da morda kabelska ne bo več delala in je TREBA preiti na optiko? Je to morda zato? Če je zato bi morali kaj obvestiti mar ne?

Se hecaš, če bi ti vedela šele kakšne nočne more so šele s siolom.

Samo na siol ne preiti.

Mi gre počasi že na živce, ker nikjer ne najdem podatka kaj bi to bilo. Zamrznitev slike in kockaste barvaste črte čez ekran. Če traja dlje časa pa še modr zaslon, ki izgine, če preklopiš program. En dan pred tem pa črn zaslon in napisano ‘ni signala’. Sem resetirala in je bilo ok.

A ima vse to čez vlada? Vzeli so nam analogno. Zdaj moramo očitno nujno iz kabelske na optiko. Vzeti nam hočejo vodo. Kaj še?

Ni povezave, nekaj ga serjejo in preklaplajo na Srbske serverje.

Tudi pri nas se dogajajo podobne motnje. Poleg tega opažam, da je vse več opisov, navodil in informacij na telemahovi televiziji v srbskem jeziku. Storitve in cene pri njih pa tudi niso prav nič bolj ugodne, kot drugod. Razmišljam  resno o zamenjavi operaterja

Odgovor na objavo uporabnika
Skoz problemi, 05.07.2021 ob 23:35

Zadnje leto s telemachovo kabelsko tv so skoz problemi. Vsake dva meseca izpad signala  – napaka vsakič pri njih, so se kao trudili čimprej odpravit…

Zdaj pa že nekaj dni zmrzuje slika, zraven ‘zaškripa’ zvok. In to se vedno začne dogajat nekje po 22 uri. Traja pol ure potem pa je ok.

A je kje obvestilo, da morda kabelska ne bo več delala in je TREBA preiti na optiko? Je to morda zato? Če je zato bi morali kaj obvestiti mar ne?

Najprej v štartu preveri dolžino kabla za priklop kabelske – čimkrajći, manj bo motenj signalov. pa enkrat na 5 let ga jetreba zamenjat z novim.

Nam se je tudi freeze dogajal -ko smo zamenjali 7 let star kabel s pol krajšim, vse top, nobenega zmrzovanja in motenj sprejemanja več.

Jaz tudi. Zdaj že kar nekaj časa problemi. No zdaj 2 dni je bilo ok danes pa spet. Pa kličemo na telemach pa se delajo, da ne vedo za kaj gre. Pa rečejo, da je pri nas nekaj s kartico. Halooo? Če ima več ljudi probleme potem ni pri nas ampak pri njih aneee??!!!

Defekti telemachovi, 08.07.2021 ob 21:53

Jaz tudi. Zdaj že kar nekaj časa problemi. No zdaj 2 dni je bilo ok danes pa spet. Pa kličemo na telemach pa se delajo, da ne vedo za kaj gre. Pa rečejo, da je pri nas nekaj s kartico. Halooo? Če ima več ljudi probleme potem ni pri nas ampak pri njih aneee??!!!

Mogoce vrocina? Pri nas se dogaja isto, evo prvic letos poleti. Danes se meni zdi se posebej soparno. Vceraj je bilo pa cel dan popolnoma bp.

Glede tega telemacha bom pa tudi jaz popizdila. A ima še kdo spremenjeno shemo programov? Kanal a in Pop tv sta na 1000 in 1001. Prej sta bila na 3 in 4. Groza. Katastrofa od operaterja.

Spremenjena shema, 08.07.2021 ob 22:32

Glede tega telemacha bom pa tudi jaz popizdila. A ima še kdo spremenjeno shemo programov? Kanal a in Pop tv sta na 1000 in 1001. Prej sta bila na 3 in 4. Groza. Katastrofa od operaterja.

Ma ni problem samo shema – neumno imajo sestavljene tudi pakete programov – npr. A1 ima bolje, si lahko sam sestaviš, po želji. Pri Telemachu pa turijo noter v čisto vse npr. določee otroške programe – ki jih marsikdo sploh ne potrebuje; niti en paket ni, da bi bil brez;  ne pa National Geographica npr. Ali pa določeni balkanski programi, nekateri tega ne gledamo ni pa RAI, RTL, ipd… Tudi jaz razmišljam o menjavi – sicer imam še 2 mobilni št. in tv internet paket. Predrago plačujem za to, kar bolje nudijo pri konkurenci.

paketi so nefleksibilni, 09.07.2021 ob 06:44

Ma ni problem samo shema – neumno imajo sestavljene tudi pakete programov – npr. A1 ima bolje, si lahko sam sestaviš, po želji. Pri Telemachu pa turijo noter v čisto vse npr. določee otroške programe – ki jih marsikdo sploh ne potrebuje; niti en paket ni, da bi bil brez;  ne pa National Geographica npr. Ali pa določeni balkanski programi, nekateri tega ne gledamo ni pa RAI, RTL, ipd… Tudi jaz razmišljam o menjavi – sicer imam še 2 mobilni št. in tv internet paket. Predrago plačujem za to, kar bolje nudijo pri konkurenci.

Ma to mene sploh ne moti. Tisto kar ne gledam sploh ne vem, da imam. Moti me, ker vržejo določene programe na nemogoče številke. Da sem sploh našla pop tv in kanal a sem resetirala in, ko sem prižgala na Pop mi je avtomatično vrglo na 1000. Na TISOČ (1000). PROGRAMSKA ŠT.1000. Prav tako Planet tv-ja ni nikjer. Medtem, ko planet 2 in planet plus sta tam kjer sta bila. Zakaj plačevati nekaj kar se ves čas spreminja? Saj se sploh gledati ne da normalno.

Najbolj mi gre na živce to, da nočejo povedat kaj se dogaja. Krivijo uporabnika. Kako je lahko nekaj narobe pri meni, če ima več naročnikov težave takorekoč enake?  Ljudem se sploh ne da več klicat na telemach, ker nima smisla. Kako bi lahko sama vrgla pop tv iz 3 na 1000, če pa še ko želim urediti programe po svoji želji ne morem?

Vrocina, 08.07.2021 ob 22:01

Mogoce vrocina? Pri nas se dogaja isto, evo prvic letos poleti. Danes se meni zdi se posebej soparno. Vceraj je bilo pa cel dan popolnoma bp.

Kaj pa, če res? Opažam, da ko prižgem je ok, dve uri je ok, potem se začnejo te barvne črte in zamrzovanje slike. Ko prižgem, recimo bolj pozno zvečer, ko se že ohladi malo, je pa vse normalno.

So se pa tudi meni prestavili kanali pop in a kanal. Ampak danes je spet normalno.

A mogoče kdo kaj več ve kaj je to? Namreč, če bi bila napaka pri meni na tv, verjetno ne bi bil vsake toliko časa napis NI SIGNALA. Če ni signala, a vseeno večinoma ok dela, slika je ok, vse je ok, dokler ni tega zamrzovanja. Pa tudi to, da se prestavijo kanali na drugo številko verjetno nima veze z mojo tv oziroma napako pri meni?

Dajte se prosim oglasiti tisti, ki imate tudi probleme s telemachom trenutno zadnji teden.

skoz problemi, 09.07.2021 ob 20:43

Kaj pa, če res? Opažam, da ko prižgem je ok, dve uri je ok, potem se začnejo te barvne črte in zamrzovanje slike. Ko prižgem, recimo bolj pozno zvečer, ko se že ohladi malo, je pa vse normalno.

So se pa tudi meni prestavili kanali pop in a kanal. Ampak danes je spet normalno.

A mogoče kdo kaj več ve kaj je to? Namreč, če bi bila napaka pri meni na tv, verjetno ne bi bil vsake toliko časa napis NI SIGNALA. Če ni signala, a vseeno večinoma ok dela, slika je ok, vse je ok, dokler ni tega zamrzovanja. Pa tudi to, da se prestavijo kanali na drugo številko verjetno nima veze z mojo tv oziroma napako pri meni?

Dajte se prosim oglasiti tisti, ki imate tudi probleme s telemachom trenutno zadnji teden.

Za začetek iztakni kabel kabelske tako iz televzorja, kot i stene za nekaj časa n pusti, da se pregreto žičovje malo ohladi.  Pa čimkrajši kabel mora bit. Že 2 preveč navitega v rolo zadaj za omaro je lahko problem pri prenosu signala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close