Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Telemach je NATEG! Podrobno preberi…

Telemach je NATEG! Podrobno preberi…

Vsem v vednost, da je TELEMACH dobro si zapomnite NATEG. Prestavim se na BIG BOB, ki je veliko cenejši, saj so mi stalno dražili njihov paket.

Sedaj mi pa računa telemach še za odklop 25 EUR!!!

Vsi, ki ste na TELEMACHU. Naj vas reklame ne zavedejo!

Že zdavnaj se odstranil od takšnega.

Telemach služi samo še na naivnih ljudeh, ki se jim ne ljubi odklopit in zamenjati operaterja. Škoda, da lahko takšni sploh poslujejo.

Telemach, Telekom,…vse kar ima tele spredaj ne Nateg z veliko začetnico. V njihovih kremljih ste samo hrana!

Telekom je čisto soliden, nam najboljši operater.

Telemach pa res en sam nateg!!

žal imajo to vsi operaterji z naročninami.

Jedi govna.

Vi sami sebe nategujete, ker ne znate brat, se ne pozanimate, ste bralno nepismeni … V treh minutah pač ne moreš vsega zvedet! Sicer pa imajo spletno stran in vse lepo piše. So objavljeni splošni pogoji, cenik; in zagotovo je nekje teh 25 € zapisanih. Ampak ljudje: vi rečete, kdo bo bral to solato. Jah, prav vam je.

Pa kaj ima veze če je to napisano, stroške je oderuški, in tako imajo vsi operaterji.

[/quote]

Sodnija bo že vedela. Sodnija se ne moti!

Sem pri Telemachu že leta in sem čisto zadovoljna z njimi, vse dela, račun čisto spodoben.
Me je pa Telekom predtem kar precej lupil.

Če je podražitev, to pomeni spremembo splošnih pogojev. Zakon ti pa izrecno omogoča, da če v 30 dneh po objavi prekineš naročniško razmerje, ker se ne strinjaš z novomi spl. pogoji (vklj. s cenami), ti ne smejo upaliti stroškov prekinitve oz. pogodbenih penalov. Edina izjema je, če so ti v zamen za “zvestobo” subvencionirali telefon, tu pa je res treba nekako poravnati, ali jim telefon vrneš ali pa doplačaš razliko. A ja, da pa uveljavljaš nestrinjanje, moraš v odstopni izjavi izrecno odkljukati, da uveljavljaš ZEKOM-1, oz. nekaj takšnega, ki zakonsko opredeljuje zgoraj napisano. Ti očitno tega nisi storil in si čisto brez veze fasal še teh 25€. Ja nič, si velja zapomniti za drugič.

Če prekineš pogodbo od njihove objave obvestila o podražitvi in do datuma dejanske uveljavitve podražitve – ti ne smejo zaračunati stroškov odpovedi.

Tole je ta zakonski člen, ki govori o tem: v skladu s 129. členom ZEKom-1, v skladu z določili 2. odst. 129. člena ZEKom-1 pravico brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni odstopiti od naročniške pogodbe, če se s predlaganimi spremembami ne strinjajo.

[/b][/i]

Seveda telemachovsi so goljufivci – o tem člebu vse vedo, celo sami objavijo to ob najavljenih spremembah, a PAZI, KO TI ODPOVEŠ NAROČNIŠKO RAZMERJE, SKLADNO Z VSEM TEM, IGNORIRAJO PREPROSTO TA ČLEN, IN TI ZARAČUNAJO ODPOVED.
tako so meni naredili, ko je bila podražitev konec leta 2018 – takrat sem se prestavila in so mi vseeno hoteli zaračunati odpoved, in sem se pritožila, račun reklamirala in jim napisala člen zakonske podlage in povedala,da delujejo protizakonito. Potem so izdali nov račun…
Tako da hinavsko lopovsko ravnajo – točno se zavedajo pravil, ampak računajo na to, da kakšen naročnik pač ne pozna zakona in ga nevednega vseeno opetnajstijo in mu zaračunajo odpoved.
Torej če si odpovedal pogodbo v času od najave sprememb cen do njihove dejanske uveljavitve – lahko pogodbo prekineš brez stroškov odpovedi in ti NE SMEJO ZARAČUNATI TEH STROŠKOV. ČE TI VSEENO JIH (KAR JIM JE V NAVADI), SE PRITOŽI IN REKLAMIRAJ RAČUN, IN JIM NAVEDI OMENJENI ZAKONSKI ČLEN KOT DOKAZ DA DELUJEJO NEZAKONITO IN ZAHTEVAJ IZSTAVITEV PRAVILNEGA RAČUNA.

Jaz sem na Vodafone in nimam pripomb.

Jebo te BIG BOB v dupe.

Za odklop itak vsi zaračunavajo. Saj ne, da nisem proti temu, ampak samo povem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Za odklop itak vsi zaračunavajo. Saj ne, da nisem proti temu, ampak samo povem.
[/quote]
ne kar tako posplošeno – ker ne drži in to preverjeno iz osebne izkušnje!
če odklopiš naročnino zaradi spremembe pogojev, s katerimi se ne strinjaš, lahko v skladu z zakonom v 30 dneh od najave spremembe pogojev, od pogodbe odstopiš BREZ VSAKRŠNIH STROŠKOV!
Torej – je razlika ali se jaz spomnim kar tako sredi leta recimo, ko se nobeni naročniški pogoji ne spreminjajo, da bi zamenjala operaterja – ja v tem primeru operater upravičeno zaračuna odklop….
če pa meni operater danes napove,da se bo s 6.4. recimo storitev podražila in jaz nočem plačevati od takrat naprej višje cene – torej se s tem ne strinjam – pa imam v tem 30 dnevnem času, do uveljavitve podražitve, pravico odpovedati naročniško pogodbo brez stroškov.

tako sem jo jaz – seveda kot povedano zgoraj – lopovski telemach JASNO POZNA TA DOLOČILA IN JIH TUDI SAM NAVAJA OB NAJAVI PODRAŽITVE, ampak ko ti odpoveš, pa ti na položnico vseeno poknejo strošek odpovedi – in ga umaknejo šele ko se pritožiš…. tako očitno računajo na nevedneže in nepozorne in jim tako neupravičeno odvzamejo ta denar.

O, to so pa grdo podražili. Ja, vsi računajo odklop. 10 evrov, ne 25!! Tudi jaz šla na Bob. Seveda so me pozabili odklopit in so še kar pošiljali položnice. Služba za stranke v razsulu. In potem me ena bejba prepričuje – veste, gospa, če ste šli vi na novega ponudnika, to za nas ne pomeni, da je paket prekinjen. Aja?? Odklop ste pa lahko računali?? Razpizdjot, ker krivdo zmeraj prevalijo, kot da smo stranke zabite.
Skratka, dan, ko sem se jih znebila, je bil srečen dan. In potem me še drznejo klicat, zakaj sem prekinila paket. Hm, mogoče zato, ker ste mi v dveh letih, v času VEZAVE, povišali položnico z 12 na 18 evrov? Kaj vi mislite? Balkanska firma, za katero pravila ne veljajo.

če si prekinil skladno z omenjenim členom v temi, potem, neglede na to, da si že plačal (v kolikor si že), se pritoži in zahtevaj denar nazaj!

ne kar tako posplošeno – ker ne drži in to preverjeno iz osebne izkušnje!
če odklopiš naročnino zaradi spremembe pogojev, s katerimi se ne strinjaš, lahko v skladu z zakonom v 30 dneh od najave spremembe pogojev, od pogodbe odstopiš BREZ VSAKRŠNIH STROŠKOV!
Torej – je razlika ali se jaz spomnim kar tako sredi leta recimo, ko se nobeni naročniški pogoji ne spreminjajo, da bi zamenjala operaterja – ja v tem primeru operater upravičeno zaračuna odklop….
če pa meni operater danes napove,da se bo s 6.4. recimo storitev podražila in jaz nočem plačevati od takrat naprej višje cene – torej se s tem ne strinjam – pa imam v tem 30 dnevnem času, do uveljavitve podražitve, pravico odpovedati naročniško pogodbo brez stroškov.

tako sem jo jaz – seveda kot povedano zgoraj – lopovski telemach JASNO POZNA TA DOLOČILA IN JIH TUDI SAM NAVAJA OB NAJAVI PODRAŽITVE, ampak ko ti odpoveš, pa ti na položnico vseeno poknejo strošek odpovedi – in ga umaknejo šele ko se pritožiš…. tako očitno računajo na nevedneže in nepozorne in jim tako neupravičeno odvzamejo ta denar.
[/quote]

Ja, gotovo računajo na nevedneže, sem siguren, da jih več kot 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kar je za prijavo na inšpekcijo, da jih malo drapnejo s kako orng kaznijo, če to prakticirajo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

25€ je za odklop od fiksnih storitev, torej fiksni internet, tv. Mislim, danimajo vsi točno 25, ampak tu okrog, zagotovo pa več kot 10€.
10€ pa je za mobilno naročnino.

25€ je za odklop od fiksnih storitev, torej fiksni internet, tv. Mislim, danimajo vsi točno 25, ampak tu okrog, zagotovo pa več kot 10€.
10€ pa je za mobilno naročnino.
[/quote]

O čem pa tukaj govorimo, če je šla stranka na Bob?

Pri TK operaterju se stranka veže za neko obdobje in zato dobi nekaj popusta pri eni naročnini. Ampak pr*sci pred iztekom vezave grdo spremenijo spl. pogoje na slabše (oz. krepko podražijo) in stranka hoče izkoristiti 129. člen ZEKOM-1.

Če gremo ta zakon pogledat, v 2. odst. omenjenga člena piše, da ima stranka v primeru nestrinjanja pravico do odstopa od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez stroškov prekinitve in brez pogodbenih kazni.

Torej, ali pod to “pogodbeno kazen” šteje tudi vračilo sorazmernega dela “ugodnosti”, v tem primeru popusta na naročnino, ki bi jo operater sicer zacolal ob običajni odpovedi (brez sklicevanja na ZEKOM-1)??????

To ne vem, vsekakor pa plačaš telefon po polni ceni. In si se zajeb.al, ker bi ga lahko vzel v akciji pri drugem operaterju. Zato Telemach dobro ve, da ljudje ne bodo množično odpovedovali paketov. Vsaj tisti, ki so jih sklenili zaradi cenejših telefonov, ne.

najboljš da vprašaš zakonodajalca kaj natančno pomeni ta pogodbena kaze – ali je to posebni strošek, ki ti piše v pogodbi kot pogodbena kazen ob predhodni prekinitvi…
ali je v to všteta tudi ta ugodnost cenejše naročnine – do časa prekinitve.
jaz ko sem se prestavljala nisem bila vezana, tako da tega ne vem točno, vem pa da v kolikor prekineš prej in imaš opremo na obroke jo moraš odplačati takoj do konca.

So pa telemahovci lopovi tudi glede tega – oni si vsake dve leti izmislijo in te klicarijo,da je od sklenitve pogodbe poteklo 2 leti, in četudi nisi vezan z ničemer bil te dve leti, te klicarijo,da je vezava potekla,da pogodba ne velja več in da se je potrebno ponovno vezsti… take glupe lažnjive imajo – njim ni jasno, da je eno sklenitev pogodbe, ki traja do roka veljavnosti, ki je napisan v pogodbi, če tega roka ni navedenega, je za nedoločen čas, drugo je pa vezava za določeno obdobje v času trajanja pogodbe s katero kot stranka dobiš določene ugodnosti…
tako so nas letos januarja nadlegovali – pred dvema letoma smo sklenili silver trojček – brez vsake vezave in ničesar – jasno povedano ob sklenitvi… nobenih cenovnih ugodnosti, nobene dodatne cenejše opreme – nič nismo dobili…
in letos me nesposobneži lažnivi kličejo, da je je vezava potekla, ker je dve leti minilo od sklenitve – sem jo vprašala naj mi pove s čem konkretno smo se vezali v teh dveh letih – kaj so nam dali ceneje – ali naročnino ali opremo – nič od tega, vse plačujemo po rednem ceniku, sem ji rekla naj točno pove s čem smo se vezali, in je kar vrgla telefon dol, ker si ni upala več lagati očitno, odgovora pa tudi ni imela.
Obup so ti ljudje – tako nesposobnih in lažnivih oseb v eni firmi ne najdeš res ne…

Jaz za telefon ne grem več na naročnino pod nobenim pogojem – ko telefon kupiš je možno jih tudi dobiti v prosti prodaji na obroke in v akcijah- -ni vredno jajcanja s temi operaterji, ki nas tako lupijo.

[/quote]

Telekom nas je nategnil z ADSL. Ena penzionistka pa sedaj plačuje mesečno naročnino skoraj 15€. Opravi 3 klice na mesec ker “špara”.
Nikoli več ne bi šla na Telekom tudi če je zastonj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close