Telemach in hitrejši prenosi – pomoč!
Glede na to, da je telemach obljubil nove hitrejše prenose, me zanima, če mi lahko kdo pove, kje se to vidi? Kje se lahko v PC-ju preveri kakšno hitrost prenosa imaš?
Meni zadnje čase vedno počasneje dela in ne vedno hitreje, še komu? Pa sem že klicala na telemach, pa so rekli, da so prenosi v redu in da imam najbrž kakšen virus. Imam antivirusni program NOD32, pa mi ni ničesar našel. Ima kdo kakšno idejo s katerim antivirusom naj še probam?
Oz. kako naj ugotovim, če je res kakšen virus, glede na to, da mi ga NOD32, ANTIVIR in AVG ne najdejo?
Hvala za odgovore
Lep pozdrav Tanja
Sicer kaj boljšega odgovora ni za pričakovat od Telesmeha, pa vendar, nisi
napisala kaj in kako si poizkusila, ali ti dela hitreje/počasneje.
Zelo lahko je npr. prenesti iz neta neko veliko datoteko, npr. 100 MB veliko
potem ti windows sistem že napiše s kakšno hitrostjo je bilo prenešeno
in to je neki faktor, menda imate na telemachu neki ftp strežnik, jaz bi na
tvojem mestu poizkusil iz njega kaj prenesti, namreč to ti bo povedalo
kakšno hitrost imaš od računala do ISP-ja. Vse ostalo je bolj vprašanje?
lp
Prej sem bila na perftech-u in mi je internet delal brez problema. Strani in vse je odpiral takoj. Nič čakanja. Sedaj odkar je pa perftech prodal svoj del telemach pa mi strani odpira, kot da se mu sanja. Res se nikamor ne premakne. Čakam tudi po pol minute, da mi odpre npr. najdi.si
Karkoli probam mi ne dela. Sem že pc sformatirala, pa ni nič bolj. Še nikoli mi ni net tako počasi delal. Še na FTP-ju mi full dolg odpira direktorij. Sem probala downloadat en fail 15 MB….pa mi napiše prenos 45kbytes/s največ…čez 20 sekund pa mi downloada 1,7 kbytes/s (slika 1)
čez 20 sekunda pa samo 405 bytes/s (slika 2)
A je to mogoče internet? Živo sranje. Sedaj se mi je pa kr ustavil na tem delu.
Ali je mogoče da imam kak virus, katerega noben program ne najde? Kajti res ne vem, kje bi bila napaka.
Upam, da mi boš znal pomagat Klemenxx, sem te že klicala zarad tega, pa si očitno telefonsko št. zamenjal.
Saj veš jaz in moj fantiček – bilček!
Čav bav
Živjo t’mala,
bi kar dejal da je temu kriv Telemach, oz. vzdrževanje omrežja. Je pa tudi možno da je pač tisti strežnik toliko zaseden, da je že “kriza”.
Če boš imela šanso, ti predlagam prehod na ADSL, so zadeve veliko
bolj zanesljive, čeprav ima SiOff že nekaj dni težave sam s sabo…
Malce razmisli, pa malce cenike poglej..
lp
ps. cifre pa nimam, ker sem telefon izgubil/so mi ga ukradli – pojma nimam
Kateri antivirusni program naj uporabim, da mi bo res našel kak virus na računalniku, saj na telemachu skoz pravjo, da je vse ok in da imam najbrž kak virus. Predno jih pokličem bi vseeno rada vedela, če je virus kriv za to zmešnjavo oz. počasnost. Kajti če je napaka na PC-ju jih moram plačat sicer uredijo zastonj.
Kakšna ideja, Klemenxx?
Čav
Tale telemach je en sam Đouk…. so čist nesposobni in za večino težav krivijo viruse ali pa prodajalce računalnikov….
edini antivirusni program ki me še ni razočaral je bitdefender … za nove defenicije virusov so ažurni in hitri tako kot se spodobi baje je odziven čas 4 ure, ko se pojavi nov virus, ostali potrebujejo dan, dva ali več, kar je lahko prepozno.
Kar se tiče tele-maha priporočam odklop in priklop kam drugam, sploh zdaj ko isdn ni več pogoj. Pri izbiri ponudnika si izračunaj celoten strošek! priklop+naročnina za obdobje za katerega podpisuješ pogodbo.
si ne morem kaj da nebi skomentiral zadnje AKCIJE 🙂
teletov 1+3*6600+21*9.990= TUMAČ! 229.590 sit za 2 leti interneta!!!! baje hit 🙂 za teletke ki se bodo skeširal za slab net……
Ah, Lovro, tako hudo pa spet še ni z novimi virusi, saj menda ne bodo kar vsi po vrsti v petih ali šestih urah vdrli v večino čarunalnikov slovenskih uporabnikov. Le-ti se večinoma okužijo samodejno ali zaradi nevednosti in površnosti ob klikanju in potrjevanju raznih vabilc v pop-up oknecih.
Virusi sploh niso tako zlo, menim, da več težav uporabnikom povzroča spyware in razna nesnaga, ki ovira nemoteno surfanje. A na srečo se večina tega, tudi viruse, da z nekaj brezplačnimi orodju učinkovito odstraniti.
Forum je zaprt za komentiranje.