Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija telekonverter FUJIFILM

telekonverter FUJIFILM

Pozdravljeni. Imam digitalni fotoaparat Fujifilm s5000. Aparat ima 10x optični zoom. Saj sem kar zadovoljen z aparatom, vendar bi si včasih želel bolši zoom. Slišal sem,da si lahko to izboljšam s telekonverterjem. Zanima me, koliko ta izboljša zoom,kakšen točno bi naj bil in kje ga dobim? HVALA

Fuji pod oznako TL-FX9B sam proizvaja in prodaja telekonvertor s faktorjem 1,5x. Ker ima v originalu aparat 10x zoom, primerljiv z analognim aparatom v obsegu 37-370 mm, bi ti torej ta adapter spremenil objektiv na približno 55-550 mm.
Če seveda res potrebuješ tolikšno povečavo, si kupi konvertor. Stane približno polovico cene aparata, dobiš ga pa pri bolje založenih trgovcih, ki prodajajo Fuji aparate. Samo vedi, da ti velika povečava za sabo potegne zelo kratke osvetlitvene čase (sicer se na posnetku opazi tresenje roke), kratki osvetlitveni časi pa potrebujejo veliko svetlobe za uspešen posnetek (pa še sam konvertor zmanjša svetlobno moč objektiva). Poleg tega z močnim teleobjektivom izgubiš na slikah vtis globine. Vse izgleda nekako ploščato v večih, med seboj oddaljenih plasteh. Sam imam sicer za svoj aparat konverter x2, pa ga že nekaj let nisem uporabil nikjer 🙂

New Report

Close