Telekom in internetna povezava
Ali je res, da Telekom zagotavlja hitrost povezave le 14,4kb/s? Če je hitrost toliko ali več je vse OK?
Pri meni je bila hitrost prej vedno 28,8, zdaj pa le 14,4 (včasih toda redko tudi manj) ali 16 in je grozno brskati po spletnih straneh.
Telekomovci pa nočejo nič storiti.
Ali ima še kdo tako slabo povezavo?
Ah kaj da ne.
Si poizkusila poklicati kaj k vam na Telekom na tf. cifro 116.
Si mogoče napisala dospis na Telekom ??
Sploh kaj ukrenila ??
Si poklicala tvojega ponudnika Internet-a, kamor se priključuješ, mogoče
imajo pa oni kaj narobe z modemskimi povezavami ??
Vedno se da ukreniti..
Klical sem že 4x na 116 in 1x na številko lokalnega Telekoma.
S ponudnikom interneta ni nič narobe, ker je povezava slaba ne glede preko katerega ponudnika se povežem. Poskuisla sem že prek 4ih. Ravno tako drugi nimajo težav s temi ponudniki.
NA Telekomu so rekli,da je pač vse OK in da njim ni potrebno zagotavljati boljše povezave kot je 14,4kb/s.
Dopisa pa še res nisem napisala. Ampak klaj sploh naj napišem, če trdijo, da je vse OK, da jim ni potrebno zagotoviti boljše povezave?
Telekomovci imajo prav, saj od nedavnega tudi uradno niso več dolžni zagotavljati lastnikom analognih priključkov kvalitetne internetne povezave. Stvar je dokaj logična, telefonija je že zdavnaj digitalna, analognih central skoraj ni več, pretvarjanje boljšega na slabše in vzdrževanje tega pa je vse bolj drago. Zato preostale analogne naročnike, ki jih je iz dneva v dan manj, preprosto združujejo v PCM skupine, kar sicer zadostuje za prenašanje glasu, ne pa digitalnih podatkov. Tako kot je minila doba analognih NMT mobitelov, ki so jih popolnoma izpodrinili boljši digitalni GSM aparati, je sedaj končno minila tudi doba analognih telefonskih linij. Seveda se bo še vedno našel kdo, ki ne bo imel tehničnih možnosti za priklop digitalnega interneta, kot se še vedno najde kdo, ki v svojem domu ne dobi GSM signala. Ampak teh je iz dneva v dan manj.
Skalca, ne ostane ti drugega, kot da si nabaviš vsaj ISDN, če že ne ADSL (če imaš seveda tehnično možnost). Obstajajo še razne kabelske in satelitske variante, WiFi variante…. Internetne strani so že tako “bogate”, polno je nekih downloadov za posodabljanje programov itd, da si z analognim modemom dandanes res težko še sploh kdo pomaga. Ker sem “razvajen” z ADSLjem, se mi zdi uporaba analognega modema podobna, kot bi se odpravil na dopust peš na morje. Saj bi prispel v kakšnem tednu, ampak to vseeno ni pravi oddih :))))
Ne bo šlo z ISDNjem, še manj z ADSLom, ker sta za moj žep občutno predraga. sicer pa dvomim, da bi ga lahko sploh dobila. Sicer smo že ves čas, kar imamo telefon, na digitalni centrali, ampak smo daleč stran od centrale in ni več prostih linij. Nihče v tej okolici ne more na novo dobiti telefona. Je potem sploh možno dobiti ISDN?
Pravzaprav je bila telefonska povezava prej boljša, ko smo imeli še dvojčka. V obeh primerih smo bili na digitalni centrali.
Zdaj se poleg slabe interentne povezave zadnje 3 tedne, tudi pogosto dogaja, da telefon preprosto ne dela. Če pa dela pa pogosto hrešči, poka, sliši se drugo govorjenje….
Smo med tistimi, ki nimajo niti signala GSM (v krogu več km ga sploh ni) tako, da nam je navaden telfon še toliko bolj pomemben.
Vseeno pa mi ni jasno, kako, da imajo drugi boljše interetn povezave z navadnimi modemi in v isti centrali?
Forum je zaprt za komentiranje.