Telefonska številka
Hehe, nč bat, le vpiši števiko svojega mobilnika, sicer adijo vsa tvoja pošta, če ti bodo zablokirali račun ali ti bo kdo vdrl vanj in spremenil geslo. S tem namreč Gmailu dokažeš, da si ti res pravi imetnik gmail računa. Druga možnost je vnos dodatnega poštnega naslova v samih nastavitvah, če ga imaš seveda.
Ni panike, lahko vpišeš. Ti potem potrditveni SMS pošljejo. Kot so že pred menoj omenili pa je to zgolj varnost.
Mar nisem dovolj jasno zapisal, čemu je namenjena mobina številka oz. dodatni e-naslov, na katerega se Gmail odzove v primeru izgube gesla oz. morebitne zlorabe (vdora) v gmailov poštni račun.
Od kod sploh strah pred vnosi pravilnih podatkov? Kdor je kolikor toliko pošten človek, se nima česa bati. Kdorkoli v tipka moj priimek na spletu, bo na nešteto straneh našel mojo mobilno številko. Zakaj bi jo skrival, ko me pa ljudje radi pokličejo, da jim poskušam pomagati pri reševanju računalniških (in tudi drugih) težav?
Mobilne številke ne vpisujem na različne nagradne kartice, saj ponavadi sledijo plačljivi sms-si, katerih se na T-2 omrežju človek težko znebi.
Res pa je, da so naivni tisti uporabniki spletnih socialnih omrežlj, ki se širijo po svetu kot gobe po dežju, ko npr. nepremišljeno zapišejo, da odhajajo za 14 dni na dopust. Od tod to kraje v njihovem stanovanju je res samo še korak..
Naj povzamem: kaj vse Google ima in bo še zbral o meni, mi je figo mar, saj zaenkrat res ne vem, da mi bi Googlove storitve kdaj škodile – prej obratno. Nataša Kirc bi se seveda takoj oglasila, saj se po mojem boji že lastne sence 🙂
Delajte pa kakor želite, le vpis lažne mobilne številke v Gmail je pa res traparija, hehe.
Forum je zaprt za komentiranje.