Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek telefoni replike

telefoni replike

rada bi kupila malo dražji telefon in ker se splača kupit preko oglasnikov, kako naj vem, da kupujem orginal? nebi rada da me kdo nategne z repliko!
kako ugotovit.

Tako, da mora imeti izdelek certifikat o svoji istovetnosti, izdelavi, garancijo oz jamstvo za časovno definirano obdobje, urejen servis za morebitna popravila. Replike so prepoznavne po tem, da nekaj n aparatu manjka ali je logotip drugače zapisan ali namesto 16gb spomina deluje le 4gb, tudi v drugačno škatlo so zapakirane kakor npr originali.

Kupuj le na 4 oči, tako da artikel primeš v roke in po možnosti imaš v drugi roki original, če ni vidnih razlik v napisih, velikosti in na dotik materialov, je varno v nasprotnem išči dalje. Replika Iphona stane max do 200€, original nekje +500€; torej če vam nekdo ponuja Iphone 5S 16gb bele barve za 350€ recite hvala lepa. Pri replikah je tudi problem, da marsikaj ne dela – npr kamera je provizorična.

http://store.apple.com/us/buy/home/shop_iphone/family/iphone5

Pri slabih ponaredkih se že na daleč opazi shit izdelava. Ponavadi aparat ni prave dimenzije, čudno ime, brez logota, display nima takšne ločljivosti kot pri orginalu.
Ampak pri zelo dobrih pa opaziš šele pri softwareu. Kinezi imajo ponavadi svoj software.
Nazadnje sem videl applov ponaredek za 300 €, če si imel original appla zraven nisi ločil razlike. Govorim samo za zunanjost. Samo pri softwareju pa se je takoj vidlo. Itunes niso delali, imej je v javi napisan os ne pa od appla. Skratka dober samo za klice in sms ostalo pa ni delalo tako kot treba.
Skratka ponaredki niso vredni niti 50 €

Glej maheri ti pošlejo slike svojega orginalnega telefona, pol pa ti lahko pošlejo ponaredek.
Če se da ga kupi od trgovine ali pa idi osebno po njega. Prej pa si v kakšni trgovini poglej kako bi naj izgledal (software, oblika, logo, barve,zaslon,…) in ga malo sprobaj.

a to bi ti original ceneje kot je replika 😀
svašta

btw: pazi, da ni celo zaklenjeno za uporabo ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

ali si nepismen ali pa enostavno idiot! saj sem napisala da želim orginal tel, ne pa da mi kdo proda ponaredek! kje piše da bi cenejšega od replike?

ali si nepismen ali pa enostavno idiot! saj sem napisala da želim orginal tel, ne pa da mi kdo proda ponaredek! kje piše da bi cenejšega od replike?[/quote]

Pusti ga, ta pač ni zdrav če nekaj ne komentira,…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close