Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika telečja obara in paprikaš

telečja obara in paprikaš

Mi katera zaupa recept za res okusen telečji paprikaš in za telečjo obaro.
Najlepša hvala!

Naši imajo zelo radi na sledeči način

Kar precej kosov belega mesa in izkoščičenih stegen piščanca, vse skupaj zrežem na nekako 5×5 cm velike koščke, kožo iz stegen obvezno odstranim. Meso zlatorumeno popražim na olivnem olju z dodatkom soli in malo popra nato dodam dobno nasekljano čebulo in vse skupaj malo podušim nato poprašim s papriko v prahu (sladko pomembno je da ni stara oz starejša od 1l) prilijem vodo da je meso prekrito nekje še 3cm z vodo dodam magi kocko za govejo juho (sicer sem veliki nasprotnik ampak tukaj res paše) vse to kuhaš toliko časa da postane meso zelo mehko.
Po tem ko priliješ vodo k paprikašu zmešaš 2jajčki z ostro moko in malo pustiš da nabrekne. Približno na polovici kuhanja vkuhaš male žličnike v paprikaš prej poskusiš če ni preredko testo in bi se razkuhali. Pridejo malo bolj trdi ampak ker se tako dolgo kuhajo postanejo ravno prav mehki. Na koncu zgostim z mokco ali gustinom, nekateri obožujejo notri tudi kislo smetano, jaz osebno ne.

pa dober tek
Venus

Mi dodamo še korenček in grah, pa nič moke za zgoščevanje, včasih še kako žlico paradižnikove mezge.

Groza kaj pišete, vse ste pomešali paprikaš in obaro.
Ne zavajajte.

A se je treba obregnit ob vsako besedo? Pri nas delamo telečjo ali pa piščančjo obaro po istem muštru, zraven pa tlačimo tisto, kar imamo pač radi. In tako rata miks med paprikašem in obaro. Saj tudi čuftov jaz nikoli ne delam iz svinjskega ali govejega, kaj šele mešanega mletega mesa, pač pa iz puranjega, pa so zato ravno tako čufti.

Pujsa je spraševala za paprikaš in obaro ne pa za nekakšen mix.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close