Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika telebajsek torta

telebajsek torta

potrebujem pomoč,kako narediti sadno torto telebajska brez modelčka?
Hvala vsem in prijetn dan

Najbolj enostavna varianta je, da greš v Razstavni center Pekarne Vrhnika na Brničevi ul. v Ljubljani in kupiš že narejeno ploščo, ki jo potem samo položiš na torto in narediš venec okoli nje za zaključek (s smetano). Na žalost pa jih lahko kupiš samo v kompletu 12 kom (okrog 7.000 sit). Drugače pa poglej na Google in vpiši Teletubies cake… Poskusi. Mi bomo letos na ta način naredili Pepelko in Tom & Jerrya.

Sem jo ravno delala dva meseca nazaj- Tinkibinkija. Spekla sem oblatne take za rolado (6 jajc, 6 žlic sladkorja, 6 žlic moke, vanili, pecilni). Torta je bila štirikrat filana. S tem da sem delala zelo velikega, sem delala vse dvojno, da sem imela dve velikosti pekača po dolžini. Nafilala sem z jagodno kremo (sladko smetano sem zmiksala, dodala jagodni jogurt in prave zamrznjene jagode in sparisano skuto. Na koncu sem dodala še želatino). Oblatne sem dobro navlažila z jagodnim sokom. Torto sem obtežila z nekaj posodicami polnih vode za en dan. Nato sem si narisala telebajseka na velik risalni list in ga izrezala. Izrezanega sem dala na torto in jo obrezala. Okrasila sem jo s stepeno smetano, ki sem ji dodala jedilno barvo. Vse robove sem okrasila s smetano kateri sem dodala čokolado in kakav, da so bile lepo vidne konture.
Naši so bili zelo presenečeni, so bili stoprocentni da je kupljena. Tamala nečakinja pa je vozila kroge sto na uro in bila vesela!

********************* Vse ljubezni se zgodijo, a le prava traja. Je kot izvir, nenehno nastaja. *********************

Poglejte na http://www2.serbiancafe.com/kuvar/7/417- slikica in recept. Torta je zelo dobra, ampak ima jedna napaka: 1/2 litre mleka gre v kremu, ne 1 l…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close