Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tekoča marmelada ?

Tekoča marmelada ?

Pozdravljeni!
Sicer ne delam marmelad, ampak sem dobila en recept, kako napraviti marmelado iz rabarbare in ker jo imamo na vrtu dosti, sem rekla, zakaj pa ne. V glavnem, delala sem po receptu, zdaj pa imam v lončkih tekočo marmelado. Uporabila sem seveda želirni sladkor. Ali je sploh še kakšna varjanta, da bi se marmelada strdila? Hvala za morebitne nasvete in lep pozdrav!

Kakšno razmerje si pa vzela. Kolkor se spomnim je za rabarbaro 1 : 1 in lahko še malo več. Pa poglej koliko pektina je v sladkorju, saj se mi zdi da so zadeve različne. Če ne pa poskusi dodati samo pektin.
LP

Dala sem 1kg želirnega sladkorja na 1 kg rabarbare (pa še nekaj ananasovega in limoninega soka). A zdaj pa naj odprem lončke, stresem v posodo in dodam pektin ( a ob kuhanju in koliko časa) ? Marmelada je tako tekoča kot sirup za redčenje sokov.

včasih se marmelada, potem ko nekaj časa stoji zgosti.
Se je že tudi meni zgodilo, da je blo tekoče, po kakšnih dveh mesecih pa je zadeva še želirala, in je bil potem to odličen žele.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close