Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Teisti vs Ateisti

Teisti vs Ateisti

Najbrž si ti videl (spregledal)… daj mi opiši kaj si videl…[/quote]
ti, kako pa tvoja prenaša tvojo nezmožnost doseganja erekcije? se ji smiliš?[/quote]

🙂 a ti je zmanjkalo argumentov in si začel s podtikanjem???
Tipično za vse verujoče v nekaj kar nikoli nihče ni videl … 🙂
Po dveh stavkih si se iz človeka, ki zagovarja boga in s tem tudi “kao” neke božje zapovedi, prelevil v prostaka in žaljivca, pa samo zato ker ne znaš opisat tistega/tisto v kar verjameš..
Ali ni to bedno? No najbrž pa moliš k svojemu Bogu prav z namenom, da bi dobil erekcijo.. ups žal te moram razočarat… ne boš je dobil 🙂

nop, govorim zgolj resnico, to bi moral vedeti, ampak, ti kar zanika, tao kot svoje težave z erekcijo, to kar pa ti pišeš o mojem zagovarjanju boga , o božjih zapovedih itd….Bog ne potrbuje zagovornika, še najmanj mene,…ne poznaš osnovnih izhdišč verovanja, zato klamfaš gostilniške neumnosti ki začnejo vreti z lokalnih šankarjev po 8 pirih….začni pri sebi, preseži svojo lenobo, zavrži um in začni gledati z tvojim najpomebnejšim oraganom( ne z penisom ti butec)),..pa boš spregledal, do takrat pa….adijo))

To je tako kot bi želel nekomu, ki nikoli ni razvil čuta za okus, opisat okus lubenice.[/quote]

ok se strinjam..
ampak ne govoriva o okusu temveč o vidu. Vid očitno imaš, ker zagovarjaš tezo.. najbrž si to, o čemer govoriš tudi videl.. opiši prosim[/quote]
Kdo govori o vidu? Tega ne boš videl. Če boš, boš spoznal, začutil. To je v glavi. No, v glavi je itak vse, od vida, okusa itn. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ups … samo da pripomnim: ali ne bi bilo greh zavreči nekaj, kar nam je dano … od Boga?

ups … samo da pripomnim: ali ne bi bilo greh zavreči nekaj, kar nam je dano … od Boga?[/quote]
tudi telo(fizično) ti je dano, pa ga zavržeš? vse nam je dano in vse se lahko zavrže, tudi Boga marsikdo zavrže, pa misliš da je s tem kaj narobe?

Zelo zmotna je predstava, da je vera za neumne. Da dojameš bistvo vere moraš bit zelo inteligenten. In tudi vsak, ki redno hodi k maši, tega ni zmožen. Filozofi recimo imajo do tega vprašanja en čuden odnos, ampak tud mnogi priznani filozofi (po nekaterih raziskavah je takšnih več kot 30%) in največji umi celo med znanstveniki, verjamejo v Boga.
Seveda pa kaj drugega kot odklonilna mnenja niti ne moremo pričakovat, če debata o teistih in ateistih poteka na nivoju vrtca in če vero enačimo z verovanjem v pravljična bitja. V pravljična bitja tudi jaz ne verjamem.

Kaj pa je vera? Bom pa tako vprašal?

uuuu več kot 30% ??? torej še vedno praktično 100% manj kot jih NE VERJAME… (marko bo zdaj drkal da je več kot 30% lahko tudi 90% ampak več kot 30% pomeni da je to MAX 32,49% vse kar je več od te cifre se opredeli kot manj kot 35%)

kaj ti to pove… da med pametnimi in inteligentnimi malo ljudi verjame v boga…

kaj pa je BOG če ne pravljično bitje RKCja…

noben ni dokazal njegovega obstoja ali njegovih nadnaravnih moči…

Noben ga ni videl, noben ga ni slišal, vse slike so pa enako verodostojne kot tiste o NLPjih na 24kur…

treba je razumet da je bozicek = bog! noben ga ni vido razen če smo se v njega preoblekli in noben ni vido po nebu letet sanmi z rudolfi… tako kot noben ni vido marijinega vnebovzetja in jezusa ki je od mrtvih vstal…

Saj sem reko. če bog resnično obstaja je itak baraba da pusti da se z svetom dogaja to kar se…. torej ali bog ni to za kar ga imajo/imate ali pa ga ni…

Sploh pa ko mi moja babi reče da nebom šel v nebesa če bom tak ji itak rečem da grem raje v pekel če ze obstaja ker bo bolj toplo kot v nebesih pa še punce bodo doli poredne pa manj oblečene kaj še te češ več lol

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kaj pa je razlika?
Zakaj je verjeti v boga razumno, v božička, ali pa kakšno drugo pravljično bitje, pa ne?

uuuu več kot 30% ??? torej še vedno praktično 100% manj kot jih NE VERJAME… (marko bo zdaj drkal da je več kot 30% lahko tudi 90% ampak več kot 30% pomeni da je to MAX 32,49% vse kar je več od te cifre se opredeli kot manj kot 35%)

kaj ti to pove… da med pametnimi in inteligentnimi malo ljudi verjame v boga…

kaj pa je BOG če ne pravljično bitje RKCja…

noben ni dokazal njegovega obstoja ali njegovih nadnaravnih moči…

Noben ga ni videl, noben ga ni slišal, vse slike so pa enako verodostojne kot tiste o NLPjih na 24kur…

treba je razumet da je bozicek = bog! noben ga ni vido razen če smo se v njega preoblekli in noben ni vido po nebu letet sanmi z rudolfi… tako kot noben ni vido marijinega vnebovzetja in jezusa ki je od mrtvih vstal…

Saj sem reko. če bog resnično obstaja je itak baraba da pusti da se z svetom dogaja to kar se…. torej ali bog ni to za kar ga imajo/imate ali pa ga ni…

Sploh pa ko mi moja babi reče da nebom šel v nebesa če bom tak ji itak rečem da grem raje v pekel če ze obstaja ker bo bolj toplo kot v nebesih pa še punce bodo doli poredne pa manj oblečene kaj še te češ več lol[/quote]

Daj se malo umiri. Če poznaš vsaj malo filozofske smeri in na čem so utemeljene, potem je ta procent zelo visok.
Glede Boga pa sem že v eni drugi temi napisala kako je s tem. Pač ni to nekaj, kar bi lahko vsak Matkic dojel. 🙂

Saj tega nihče ne trdi. Vera pride vsem prav. Nekaterim tudi za obvladovanje množic in njihovo izkoriščanje med drugim in drugim kot univerzalen odgovor na vprašanja za katera ne najdejo odgovorov ali teh še ni in ne nazadnje komu tudi kot psihološki analgetik. Zdaj, kdo je tu pameten in kdo neumen, je stvar percepcij posameznika.

Najlažje se je ven vlečt z izjavami, “ne more to vsak dojet”, “ne da se opisat” in bla bla
Če nekaj vneto zagovarjate potem valjda veste kaj zagovarjate …

Kaj pa je razlika?
Zakaj je verjeti v boga razumno, v božička, ali pa kakšno drugo pravljično bitje, pa ne?[/quote]

Tega ne bo znal obrazlozit nihče verniki bodo pa našli kvazi prepričljive argumente ki ne dajejo definitivnega odgovora v stilu

poglobi se v sebi in boš razumel

trololo

bozicek je BOG pri obeh je verjetnost da jih srečaš enaka, no vbistvu bozičkov sem v lajfu vido mnogo več hahahaha

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Kaj pa je razlika?
Zakaj je verjeti v boga razumno, v božička, ali pa kakšno drugo pravljično bitje, pa ne?[/quote]

Tega ne bo znal obrazlozit nihče verniki bodo pa našli kvazi prepričljive argumente ki ne dajejo definitivnega odgovora v stilu

trololo

bozicek je BOG pri obeh je verjetnost da jih srečaš enaka, no vbistvu bozičkov sem v lajfu vido mnogo več hahahaha[/quote]

Bog ti pomagaj za takšno mnenje/prepričanje. 🙂

trololo

bozicek je BOG pri obeh je verjetnost da jih srečaš enaka, no vbistvu bozičkov sem v lajfu vido mnogo več hahahaha[/quote]

ne more ker je ze omagal baje pred 2000 letih (no ajde malo manj) so ga še slabši od mene postavli na kriz…

Bog ti pomagaj za takšno mnenje/prepričanje. :)[/quote]

Bistvo vere je korist. Tako, kot vsakega našega karšnegakoli dejanja ali razmišljanja.

Stvar je v tem, da je pojem boga popolnoma subjektivna stvar in so zato takšne debate vedno brezkončne. Vsak ima svoje razloge za vero in vsak svoje predstave glede predmeta verovanja.

Na splošno kar lahko rečemo o bogu je, da je vse, a hkrati nič. 🙂

Se strinjam. A prav tako je zmotna predstava, da moraš biti pameten, če želiš dojeti smisel vere. 🙂

Če je človek bil priča posiljevanju s strani vernikov ali v imenu takšne in drugačne religije, ki se v svojih dejanjih zgovarja na boga, potem bi bilo nerealno pričakovati, da oseba veruje v boga ali v nek drugi pojem, ki ga doživlja kot zlo in vir nasilja.[/quote]
kaj si sploh hotel povedati s tem? vseskozi govorim o posamezniku, ki se mora sam dokopati do dokaza o obstoju Boga, …RKC ti lahko da palico….ampak ribo se boš moral sam naučiti uloviti….robi..nihče ni bolj slep kot tisti ki ne želi videti( spregledati), razumeš?[/quote]
X6, razumem kaj želiš povedati. Ampak, še to ne pomeni, da je nekdo slep, če ne vidi tako, kot ti. Saj ni univerzalne resnice, kot to zagovarjajo religije in želijo obsojati svobodno voljo in verovanje, ki se ne skladajo z njihovimi pogledi. Saj se vsak sam dokoplje, a zaradi tega ni nič manj vreden, če se dokoplje do drugačne resnice ali vere.

Bistvo vere je korist. Tako, kot vsakega našega karšnegakoli dejanja ali razmišljanja.

Stvar je v tem, da je pojem boga popolnoma subjektivna stvar in so zato takšne debate vedno brezkončne. Vsak ima svoje razloge za vero in vsak svoje predstave glede predmeta verovanja.

Na splošno kar lahko rečemo o bogu je, da je vse, a hkrati nič. 🙂

Se strinjam. A prav tako je zmotna predstava, da moraš biti pameten, če želiš dojeti smisel vere. :)[/quote]

Vsak sicer lahko vero dojema po svoje. Ampak, če ni vsaj malo pameten, bo res ostal na nivoju pravljice.

Ali je smisel vere korist? Na nek način je, v strogo osebnem smislu. In nematerialnem.

Kje pa je tista meja ali nivo, ko več nisi na nivoju pravljice ? 🙂
Saj še znanost ni dokazala obstoja boga.

Saj še znanost ni dokazala obstoja boga.[/quote]

Bikini je ravnokar povedala da vsakdo ki ne dojema boga kot ona in še par fanatikov je NEUMEN oz NI PAMETEN

Če to ni krizarski pohod mislim sovrazni govor potem pa res nič ne more bit!

Saj še znanost ni dokazala obstoja boga.[/quote]

Bikini je ravnokar povedala da vsakdo ki ne dojema boga kot ona in še par fanatikov je NEUMEN oz NI PAMETEN

Če to ni krizarski pohod mislim sovrazni govor potem pa res nič ne more bit![/quote]

Ja, ja, ja… “oladi”. 🙂

kaj pa, če bi čisto po človeško spoštovali eni druge zato, ker so ljudje, ker pozitivno participirajo v tej družbi??
neglede na izražanje (ne)verovanja ??

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Ma ej, jaz sem že napisala nekje, da imam več ateistov med frendi kot pa vernikov. Nimam jaz problemov s tem. Tudi če mi Matkic pripisuje križarski pohod. Ni bojazni, da bi jaz tukaj koga pokristjanjevala. Naj delajo kar hočejo, ampak naj tudi drugim pustijo, da delajo, kar hočejo in naj se ne norčujejo iz njihovega verovanja na pravljičnem nivoju, če niti tega ne vedo na kakšnem nivoju kdo veruje in v kaj.

Mene ne moti, če kdo verjame v palčke, ali če enači Boga z Božičkom. Naj ga. Ampak vera je, in ni treba it na križarski pohod za to, nekaj bistveno širšega in veliko več od tega.

Ma ej, jaz sem že napisala nekje, da imam več ateistov med frendi kot pa vernikov. Nimam jaz problemov s tem. Tudi če mi Matkic pripisuje križarski pohod. Ni bojazni, da bi jaz tukaj koga pokristjanjevala. Naj delajo kar hočejo, ampak naj tudi drugim pustijo, da delajo, kar hočejo in naj se ne norčujejo iz njihovega verovanja na pravljičnem nivoju, če niti tega ne vedo na kakšnem nivoju kdo veruje in v kaj.

Mene ne moti, če kdo verjame v palčke, ali če enači Boga z Božičkom. Naj ga. Ampak vera je, in ni treba it na križarski pohod za to, nekaj bistveno širšega in veliko več od tega.[/quote]

Bikini ti si DANES v tej temi povedala da tisti ki ne verjamejo v boga na tak pravi način (kot ti verjetno) oz nekaj več in rečejo da to ni res ali da je pravljica, da so bolj neumni kot ti… oz kot tisti ki na tak način to razumejo

a boš prosim to povedala vsem prijatlcam naslednjič ko se vidite… ?

NE skrbi, vsem bomo povedali da si butec, msilim vsem tistim, ki še ne vedo, itak jih ni tako veliko))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close