tednik – revna družina
Nisem gledala in ne gledam več Tednika zaradi takšnih zgodb. Dejstvo je, da so hudi časi, da ljudje, ki delajo, komaj preživljajo družine, da mnogi ne morejo dobiti službe, pa niti dela ne. Za to je kriva država, stanje v državi. To je eno. Narediti šest otrok in jamrati, da država ne pomaga, pa je nekaj drugega. Narediti šest otrok, ko VEŠ, da zadnje nimaš osnovnih pogojev, je norost. Pa razumem, da gre paru zelo dobro in dela otroke, potem pa se zalomi, en izgubi službo ali celo oba. Ampak v primerih, ki sem jih jaz videla, dokler sem gledala Tednik, je bilo skoraj vedno tako, da je revščina že bila in so šli v to revščino rojevati še nove in nove otroke.[/quote
Kaj se sploh oglašaš, če nisi gledala in pametuješ tle??
Zakaj krivite državo, država je takšna kakršna pač je.
Sami moramo poskrbeti za svoje otroke., Pa verjemite taka revščina ni od včeraj, zato se ne zgovarjate, da se vsakemu lahko to zgodi. bila sem na istem, verjemite, brez službe, mož pa že ta drugo leto bolniški, pa dva prvošolčka, pa smo se morali sami zvleči ven, nihče nas ni za rokce držal. Ja to je to, NIHČE NE BO NIKOGAR ZA ROKCE DRŽAL, VSAK SI MORA SAM POMAGATI, VSAJ ZAČETI MORA SAM ISKATI REŠITEV, če pa le ne gre, pa se mu pomaga, ne pa da samo čaka na pomoč
Nisem gledala prispevka, ampak kljub revščini, bi lahko imeli pospravljeno, ko ene pravite, da je vse razmetano.to pa ni več revščina, temveč lenoba.
Pa ne me napadat, sem dala to skoz, kot sem že rekla, zato vem kaj govorim.
Kako govorijo pomagaj si sam in bog ti bo pomagal, samo na boga čakati to ne gre.
Kakšne pa imate? Drugič pa ne glejte Tednika – boste imeli mirne živčke in nobene kosti za glodat.
Ja, naj bodo velike družine, kjer se otroci naučijo skromnosti, ne pa razvajenci, kot so vaši.
Otroci iz velikih družin zrastejo v poštene in delovne ljudi, razvajenci pa samo gledajo, kaj jim bodo starši zapustili in se tožarijo za dediščino, medtem pa komaj čakajo, da bodo starši krepnili.
Kot zgoraj ena piše – pojdite na CSD in glejte, kakšni ljudje hodijo po denarno pomoč. Njih je lahko sram, ne pa tistega, ki je v resnični stiski in ga je sram it fehtarit.
Ja, pa še to: zelo malo Slovencev na robu preživetja še upa ne na socialno – jih je sram. Potem se ve, kdo izkorišča davkoplačevalce. Pa vsak pravi – ko bom v penziji, zbrišem nazaj domov, denar še pa tako od njih dobim.
Sem pa enkrat slišala pogovor damice z nekim moškim, ki jo je vprašal, kam gre in zakaj na socialo, saj ima vendar dobro plačo. Njen odgovor je bil, da njena kolegica dela tam, pa ji vedno zrihta denarno pomoč.
Njen zadnji odgovor (v njenem jeziku) me je šokiral. Prevedeno: Slovenijo je treba jebat in mozgat, kolker lahko, če so take budale, da me zalagajo še z denarjem, naj me pa.
Toliko – pa me neslovenci pluvajte – me ne gane!
tudi men vzdigne pokrov.imam enega otroka,sva sama,plača 720 eur,brez soc,transfer,preživnina občasno,pa delam dve službi,dokler ne konča šole(hvala bogu samo še en letnik)ne vem kaj ljudje razmišljajo.cunje visijo vsepovsod sama navlaka.to bi pa že lahko pospravla.sej pokličem večkrat na te številke,samo,kdo bo pa meni dal,ki imam samo enega otroka-recimo.marsikatera mamica s samo enim otrokom je lahko v veliki krizi(govorim iz lastnih izkušenj).tukaj gre pa vse na račun otrok.in sedaj bodo ljudje klicali zaradi otrok.onadva bosta pa lepo še kakšnega imela.
Ja, saj ne govorim o pomoči ali nepomoči družini. Gre za to, da pljuvanje po njih in njihovih odločitvah ne bo spremenilo ničesar. Pa ko zgoraj berem, se tekmuje le v tem, kdo bo kaj gršega povedal o točno tem. Reševat je treba trenutno situacjo, kako pa ne bom odločala jaz (imam pa zamisel, a žal …). Načeloma sem mnenja, da nenehen priliv pomoči od zunaj, v takih ljudeh ustvarja inercijo in zato sprememb nikoli ni.
O rejništvu pa raje ne. Verjemi, kateregakoli otroka bi vprašala, ali bi šel stran od staršev v blišč in bogastvo ali raje ostal s starši v bedi in revščini, vsak bi se odločil za slednjo možnost …[/quote]
to pač ni res. cel kup otrok bi raje ostalo pri rejnikih, kot pa šli nazaj k staršem, ki so pijanci, narkomani, brez sredstev…[/quote]
Ko govori o otrocih, govorim o predšolskih in recimo prvi triadi, kasneje je otrok osebnostno že izoblikovan in dovolj zrel za racionalne odločitve. Prej pa ni šans, da otrok to stori.
brigaj se ti zase krasta garjava!!!! so se sami izpostavili in jih imamo vso pravico komentirat!!! ti pa spizdi v jok pa na drevo če ti kej ne paše!!!! jasno kravetina glupa??? pa zaradi mene jim lahko cel dohodek nakažeš ko mi dol visi! si pač isto primitivna in zabita v glavo kot so tile štepalci otrok!! otroke bi mogla popokat socialna, tastaradva naj pa žreta ljubezen ko jo imata bojda dovolj. pa cote in prah če bo kdaj zmanjkalo ljubezni, ker le teh imajo očitno dovolj!!!
brigaj se ti zase krasta garjava!!!! so se sami izpostavili in jih imamo vso pravico komentirat!!! ti pa spizdi v jok pa na drevo če ti kej ne paše!!!! jasno kravetina glupa??? pa zaradi mene jim lahko cel dohodek nakažeš ko mi dol visi! si pač isto primitivna in zabita v glavo kot so tile štepalci otrok!! otroke bi mogla popokat socialna, tastaradva naj pa žreta ljubezen ko jo imata bojda dovolj. pa cote in prah če bo kdaj zmanjkalo ljubezni, ker le teh imajo očitno dovolj!!![/quote]
Katastrofa! Ti se pa začni obnašat letam primerno! Tvoj nivo govorjenja je na nivoju žabjega paglavca, ki mu niso noge zrasle!
[/quote]
brigaj se ti zase krasta garjava!!!! so se sami izpostavili in jih imamo vso pravico komentirat!!! ti pa spizdi v jok pa na drevo če ti kej ne paše!!!! jasno kravetina glupa??? pa zaradi mene jim lahko cel dohodek nakažeš ko mi dol visi! si pač isto primitivna in zabita v glavo kot so tile štepalci otrok!! otroke bi mogla popokat socialna, tastaradva naj pa žreta ljubezen ko jo imata bojda dovolj. pa cote in prah če bo kdaj zmanjkalo ljubezni, ker le teh imajo očitno dovolj!!![/quote]
se jasno vidi, kdo je primitivec in zagotovo ne prva. To si ti, ogledalce.
Samo komentiram na…..so imeli več otrok….pa so vsi lepo preživeli…..
Ja, ampak zadaj je bila kmetija, kjer sta oče in mama garala po cele dneve, da so imeli doma pridelano pšenico, zato moko, kravco, da je bilo mleko in par kokoši, da so imeli jajca.
Pa enega pujsa so redili, pa ga komaj zredili. Vsaj manjši kmetje, ne govorim o velikih gruntih.
Jedli so zelo skromno, denarja za obleke ni bilo. Če so oddajali mleko, so imeli malo denarja za sproti. Ali pa če so prodali maslo ali jajca, drugače ne. Je bil denar LE, če je ata kaj v hosti posekal. Ali pa do prodali meso.
Tako, da……bilo je veliko manj komoditete in ženske so res garale, da so preživele svojo deco. Pa veliko jih je kar mladih šlo od doma h kaki teti na preživljanje, ali pa služit.
Ni primerjave……
lp,D
Hallo?? Kaj pa naj bi bilo po tvojem? Naj bi se ljudje množili kot zajci, nekdo tretji (država, institucije?) naj bi pa skrbel za te otroke in jih preživljal?[/quote]
Kako država nič ne pomaga? Eno plačo dobivajo samo na podlagi otroških dodatkov! Okoli 700 € gvišno dobijo samo tega. Kaj naj bi jim država dala vse, jih popolnoma preživljala, ali kaj? Država jim že fajn pomaga, starši so tisti, ki so zanič![/quote]
OD dobivajo okoli 780 evrov, kje je potem še vse ostalo (vrtec, subvencija šolske prehrane, ev. socialna pomoč), ona nadomestilo za starševstvo, pa še plačani soc. prispevki za enega, ker imata štiri otroke. Če sta bila pametna, je on uveljavljal porodniški dopust vsaj za najmlajšega ali dva (ker je tako dobil nadomestilo za porodniški dopust kot pravico iz zavarovanja).
Ne rečem, da je to bogastvo, saj jih je veliko, ampak od oka sigurno dobijo 1500 evrov na mesec od države in potem trdit, da ne dobijo nič?
Kdo od vas ima tako plačo?
Zakaj se oglašate, če sploh gledali niste? Pač nimajo omar in imajo cunje zložene vsepovsod po stanovanju.
Vsak si ustvari svoje mnenje, ampak po ogledu prispevka ne pa po pametovanju prepametnih mon![/quote]
Jaz sem gledala in to dvakrat, zato mi ne prodajaj bučk. Če nimaš omar, lahko pospraviš tako, da greš iskat kartonaste škatle, ki jih v vsaki trgovini dajejo zastonj in lepo pospraviš noter, ne pa da mečeš gor do vrha stene, skoraj do stropa…. Tista ženska je lena do amena.
ne gledam naše Tv, smo se pa včeraj pogovarjali o tem prispevku..
Kako torej zgleda dan te družine, če sta oba starša doma?
Zakaj ne preživijo tv-jevci dneva z družino in pokažejo realne slike?
v Nemčiji ima CSD take “gospodinjske pomočnice” za take družine, ki se ne znajdejo.
tO pomeni, da jim le-ta pride na dom in jih opominja, da je treba pospraviti, skuhati, pomaga pri tem a ne dela vsega sama. v kolikor se družine ne odzovejo slidi pač rejništvo, dokler se stanje ne izboljša.
Pa kje imajo te družine starše, tašče, ker me zanima ali so že iz otroštva ven živeli v svinjariji, ali samo sedaj, ko so šli na svoje.
Vsi, ki pametujete, kako je potrebno takšnim družinam pomagat: da, vendar ne denarno in materialno ampak jih naučit delat. Kaj ti pomaga, če ženska dobi vso hrano in cunje, pa ne zna skuhat in cunj ne oprat ter pospravit po škatlah in vzdrževat stanovanja? Pa ženska je doma. Kaj torej dela celi dan?
Čaka usmiljene bučmane, da ji bodo kaj darovali.
In tako kar naprej. Pregovor pravi: Ne daj človeku ribe-nauči ga loviti ribo.
Forum je zaprt za komentiranje.