Najdi forum

Teden v Švici

Živjo,

Spomladi bom en prost teden preživel v Švicu blizu mesteca Aarburg. Tam bom nekaj dni, imel bom avto in prenočišče.
Zanimajo me predlogi kaj početi pet dni tam, kaj se splača ogledat, kam iti, kaj si privoščiti, kaj definitivno ne smem zamuditi če bom v Švici., predvsem me zanima če so v okolici tega mesta kakšne dobre pohodniške točke in kakšna dobra panoramska cesta.

Hvala za vse predloge in komentarje.

Glede na to, da je tole mestece uro ali manj oddaljeno od vseh večjih švicarskih mest (Zürich, Bern, Basel), bi si jaz šla ogledat vsa tri. Meni je najbolj všeč Bern, Zürich in Basel sem videla bolj na kratko, spomnim se, da ima Zürich lep živalski vrt. Malo poguglaj, saj je vse na spletu, kaj je kje za pogledat – in kaj te seveda zanima. Luštno mesto je tudi Luzern z znamenitim 600-letnim mostom (ki je sicer po požaru na novo zgrajen), z obzidjem nad mestom, zanimiv je ledeniški park z muzelem in labirintom ogledal in še marsikaj se najde. Leži ob velikem jezeru, lahko se greš peljat s kakšno ladjico, blizu imaš tudi znameniti Pilatus, kamor se lahko povzpneš z zobato železnico, z gondolo…
V glavnem za 5 dni še pa še za počet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close