Najdi forum

Team viewer7

Zdravo,
na drugem računalniku, ki je mrežno povezan z našim/za poslovne namene/ je instaliran team viewer7,
prej stara različica,ki je bilo potrebno na drugo stran javiti geslo,da so lahko dostopali na moj računalnik.Sedaj pa opažam,da z instalacijo Team viewer 7 programa,se lahko kar sami povežejo.
Seveda tu lahko ontrolirajo,kaj mi na drugi strani delamo na računalniku.
Zanima me,kaj če sama dostopam do mojega bančnega računa in sem na moji strani in plačujem iz mojega bančnega računa ali se mi lahko zgodi,da če se oni povežejo,lahko vidijo moj bančni račun
in ga lahko zlorabijo?
hvala za odgovor,lp

Očitno so ti med neko seanso na daljavo določili novo geslo, sicer se ne bi mogli kar sami povezovati s tvojim računalnikom. Mislim, da lahko v TeamViewerju na svojem računalniku (Extras…, Options… Security) sama določiš novo geslo – vendar ti ga bodo ob povezavi spet lahko spremenili. Tako, da ne boš vedela, ali se povezujejo s svojim geslom ali s tistim, ki ga vsakič generira TV in ga jim ti sporočiš.
Sicer pa se ob vsakem njihovem dostopu na tvoj računalnik v okvirčku spodaj na desni strani zaslona odpre okence – torej dostop ni neopažen in ga jim lahko tudi sama prekineš. Druga možnost je, da team viewer zapreš preden delaš z e-banko.
Če bančni certifikat nisi namestila z možnostjo izvoza, ne morejo do tvojega računa e-banke, saj geslo med vnosi ni vidno. Ni pa prav, da bi te opazovali medtem ko posluješ z e-banko.

V izogib tovrstnim dvomom nekaterim predlagam, da TV sami zaženejo, le kadar želijo, da jim pomagam – in mi tudi sami vsakič sporočijo novo geslo, ki ga generira TV. V bistvu to pomeni, da TV pri njih sploh ni stalno nameščen, ampak izberejo možnost RUN, namesto Install.

Med prijatelji, ki si zaupamo, takšna previdnost ni potrebna, saj resnično nimam časa, da bi šaril po njihovih osebnih dokumentih. Imam dovolj pametnejšega dela, ki mi prinaša ojre. 🙂

Gargi, res najlepša hvala,res si mi zelo izčrpno odgovoril.Ampak to so lastniki italijani,ki si privoščijo vse in ker tudi niso korektni do VSEGA,jim tudi ne morem zaupati.Seveda tako kot praviš,si sami izberejo RUN in me ne kličejo več po gsm,da jim javim generirano geslo kadar hočejo iz tujine dostopati na moj računalnik.Če slučajno gledam “nage babe” mi ne bi bilo mar,ampak ,ko pa grem na moj bančni račun,pa res ne bi hotela,da me špijonirajo.
HVALA hasika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close