Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Tea Jarc, Branimir Štrukelj; res prava se borita za svoje “nedelavce”

Tea Jarc, Branimir Štrukelj; res prava se borita za svoje “nedelavce”

Kulture nista osvojila niti v vrtcu, zato je vsaka polemika odveč….

Iz prve roke vem, da so šolniki, vsaj večina njih, zelo zadovoljni, da imajo Štruklja. In treba je priznati, da jih niti slučajno ne zastopa slabo.

Kateri od sindikatov oz. kateri sindikalist, pa naj bo to v zasebnem ali javnem sektorju, je glede Covida za zaposlene zrihtal SAMOTESTIRANJE NA DOMU?

Če ne bi bilo Štruklja, bi se zaposleni še zdaj kregali, da oni pa za testiranja ne bodo plačevali, pa delodajalci bi pizzdili, da bodo firme propadle, če bo treba delavcem plačevati testiranja… Bla bla bla gor in dol, nihče se pa ni uprl in imel dovolj jajc, da bi rekel: DOVOLJ! NE! Nobenega plačljivega testiranja za zaposlene ne bo!!!

Tako da… Štrukelj je za zaposlene v šolstvu kar heroj.

Heroj Štrukelj ima zveze na desni in na levi. Ni kaj, še premalo ga plačajo. On bi moral dobit tolk kot Dončić

Štrukelj je komunist, skregan z realnostjo. On še kar misli, da je sindikat za to, da ščiti zaposlene. Naj se zgleduje po modernih sindikatih v realnem sektorju, kako oni tam učinkovito zastopajo interese delodajalcev.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena bivša prfoksa, 21.08.2021 ob 22:54

Iz prve roke vem, da so šolniki, vsaj večina njih, zelo zadovoljni, da imajo Štruklja. In treba je priznati, da jih niti slučajno ne zastopa slabo.

Kateri od sindikatov oz. kateri sindikalist, pa naj bo to v zasebnem ali javnem sektorju, je glede Covida za zaposlene zrihtal SAMOTESTIRANJE NA DOMU?

Če ne bi bilo Štruklja, bi se zaposleni še zdaj kregali, da oni pa za testiranja ne bodo plačevali, pa delodajalci bi pizzdili, da bodo firme propadle, če bo treba delavcem plačevati testiranja… Bla bla bla gor in dol, nihče se pa ni uprl in imel dovolj jajc, da bi rekel: DOVOLJ! NE! Nobenega plačljivega testiranja za zaposlene ne bo!!!

Tako da… Štrukelj je za zaposlene v šolstvu kar heroj.

Podpis pod tole….

Samotestiranje šolnikov in tudi ostalih je ravno tako, kot da bi lisici zaupali čuvanje kokošnjaka…

Je pa dobro, da bomo vsi zaprti zaradi posledic tega vso jesen in zimo ??

Se strinjam. Solniki so res katastrofa. Mene so razocarali, s svojimi nebulozami.  Niso glupe le frizerke, ki se nocejo cepit, ucitelji so glupi se bolj.

Sem bivša članica SVIZ, nisem pa učiteljica. VEčinoma so v SVIZu učitelji, nekaj pa še drugih.

In naša sindikalna zaupnica:

nespobosbno babše, tam 50 stara, visoka izobrazba, ampak računalniki so ju tuja reč. Recimo kazalo v Wordu? Nikoli slišala zanj. Excel? Pojma nima kaj na bi bilo to. Znori, če ji pošlješ tabelo v xls. Pred kratkim jo je bilo potrebno naučiti kako se dokument shrani na USB ključ. In tako naprej in naprej. V glavnem zabito babše, ampak seveda sveto prepričana, da je najboljša delavka in teži vsem ostalim kaj naj bi počeli pa rada deli befele, čeprav ni šefica. In ja, če ima kdo poln kufer njenih muh, prileti kot furija in začne tulit,da naj ta oseba dobro razmisli, da za njeno delovno mesto čaka 50 drugih in podobne zadeve. Ja, to so naši sindikalisti.

AJa pa SVIZ ima cel kup nekih počitniških kapacitet, ampak spet samo za izbrance. Eni smo pa samo članarino plačevali.

Tako, da ja, SVIZ je super ,če si len, zabit, nespsooben, namreč potem se borijo zate kot levi. Če pa si zagnan, želiš kaj na novo, potem ti pa povedo, da drži jezik za zobmi, če želiš obdržati službo, ker te lahko takoj zamenjajo.

Kar se pa učiteljev tiče pa imamo vsi izkušnje. Kar sami se spomnite kake učitelje ste imeli. Nekaj učiteljev je izjemnih. AMpak ti izjemni učitelji imajo take plače ali pa celo nižje (mlad, sposoben zagnan učitelj ima bistveno nižjo plačo kot učitelj, ki že nekaj let čaka na penzijo in se mu nič ne ljubi). AMpak dva učitelja, sposoben in nesposoben, z enako delovne dobe imata enako plačo.

In spomnite se še koliko nesposobnih učiteljev ste imeli, ki vas niso nič naučili. Se bojim, da je teh več kot onih ta super.

Ja, poznamo pa nekateri tudi resnično vrednost takih, ki se napihujete, kako nenadomestljivi in sposobni ste, ostali pa vsi ničvredni lenuhi.

Desperadodajka, 22.08.2021 ob 08:46

Ja, poznamo pa nekateri tudi resnično vrednost takih, ki se napihujete, kako nenadomestljivi in sposobni ste, ostali pa vsi ničvredni lenuhi.

Pojdi se raje s svojimi gejevskimi pravicami ukvarjat. Štrukelj se ne bori za vas geje.

Odgovarjam nekaterim, citiranje je tak, tak.

Ni res, da ne moreš do počitniških kapacitet. Razdelilnik velja samo za čas počitnic, drugače pa se tekom tedna, vikenda da dobiti koriščenje kapacitet.

Glede sindikalnega zaupnika- ja hudiča, saj ga morate sami predlagati , izvoliti in s tem potrditi.

Zakaj pa ne skličete predčasnih volitev, če vidite, da ne gre.

Tako kot sem že 1x napisala, za vse kar se sindikat izbori, bi morali biti udeleženi le člani, potem bi se pa videlo kaj je delo sindikata  in sindikalistov.

Ja Štrukelj je vedno imel podporo in vsi neudeleženi in nečlani sindikata se nimate kaj vmešavati  v njegovo delo, dokler so “njegovi delodajalci” zadovoljni, se ne praskajte tam, kjer vas ne srbi.  Ja veliko je naredil za delavce, pa ga umeščajte med leve, desne, sredinske….. .

Počitniške kapacitete so take, da so namenjene samo familijam. Samski svizovci odpademo takoj.

Veš v JU je tako: veliko ljud, sploh starejši kader, je takšnih kot ta naša zaupnica. Tako, da se strinjajo z njo, ker so tudi sami taki. Recimo smo dobili mlado punco, pridna, zagnana, kup računalniških programov obvladala in kaj je bilo? Babe so začele spletkarit proti njej, ker je bila pač punca sposobna. In niso ji podaljšali pogodbo. Tisti nespsoobni, leni pa bodo do penzije greli svoj stolček pa še bistveno večjo plačo imajo kot jo je imela ta punca. Pa kaj ena, že več takih primerov smo imeli.

Zakaj ne zamenjajo zaupnika? Ker ga noben od teh pametnih in sposobnih ne zmore zamenjat. Vsi močni na gofljah in kritikah, ko je treba kaj lastnega truda pokazat, takrat pa rep med noge.

Dejmo mal originalnosti sds trolcki – pljuvanje po sindikatih je staro ko zemlja…

Topla voda pa to.

Članica SVIZ

Kaj se ne dobi, so tudi manjše kapacitete in manjše nastanitve.

Pa s seboj vzemite kakšno dobro prijateljico, prijatelja(če ga imate), če že  družine nimate.

Kako mešate sindikat in pa vlogo delodajalca? Za zaposlitev ljudi so pristojni nekateri drugi.

Saj tudi ravnatelji, direktorji…. niti niso člani sindikata, vsaj v Sviz-u v mojem okolju so se iz osebne higiene vzdržali tega, da  jim niso očitali, da skušajo vplivati na delo sindikata.

Kvaliteto dela se tako ocenjuje in delavce sprejema po kvaliteti dela. Mi je pa zanimivo in sploh čudno, da ne predlagate, da si vsi delavci, ki nimajo osnovnega znanja s sodobno IKT pridobijo ta znanja.

Še bolj dobrodošlo bi bilo, da bi si vsi vi z znanji in kompetencami podelili( ne  škodoželjno) s tistimi, ki tega ne obvladajo.

Ja starci so za v koš, nesposobni, mladi se pa niso in se ne želijo naučiti DELATI, pa naj si bo na kateremkoli delovnem mestu.

Sindikalni zaupniki v JS so večinoma nastavljeni s strani vladajočih. Ko izberejo svojega kandidata zaposlenim ukažejo kako morajo glasovati, da bo izvoljen. Praviloma pa je izvoljen največji bebo v kolektivu, zavodu, ki je lahko vodljiv s strani vladajočih. Zato pa je tako kot je. Premakne se ne nič. Sindikat je sam sebi namen, zaposleni vlečejo dobre plače, delajo pa malo ali nič. Za eno faking potrdilo smo čakali 2 meseca!

Kaj ste pa pričakovali od osebe, ki je taka peechak, da parkira na prostorih za invalide, čeprav je nekaj metrov proč več kot dovolj prostora?

Nastanitev primernih za eno osebo ni. Ampak to seveda sama priznavaš, ko nakladaš, da naj koga s sabo vzamem. Ja, super take nastanitve, ni kaj. Samski takoj izpademo. Jaz nisem imela nikoli nobenih ugodnosti od SVIZa, sem čekirala kake ugodnosti so pa vedno nekaj za familije in podobne reči. Ali pa kaka pijanka kje.

A sem kje omenila, da je direktor član SVIZ? Ni.

Sindikat bi se moral boriti za delavce, ne pa rovarit proti njimi in jim groziti z izgubo službe.

Jaz naj predlagam, da naj pridobijo osnovna računalniška znanja? Naj šefici pa vsem njenim kolegicam pove, da bi bil že čas, da se naučijo osvnonih računalniških zadev? Ko šefica že po hodniku vpije, da ona se pa že ne bo učila teh zadev, ker ona pač ni računalničar, ampak družboslovc (FF, ne bi pa konkretne smeri). Pa gre samo za take osnovne zadeve. In ostali jo seveda z veseljem podpirajo, ker so sami ravno taki. Najhujša je pa seveda ta zaupnica.

Aja, prejšnja zaupnica je bila še hujša. Nikoli, ampak res nikoli ni nič povedala kaj se dogaja v SVIZu. Samo težila je, da naj plačamo članarine. Nikoli pa ni predstavila nobenih zadev. Pa v službo je zamujala pa v službi igrala računalniške igre, ko ni bila na čiku in podobno.

Ja, pri nas zgleda deljenje znanja tako: on ne zna skenirat dokumenta, pride do tebe, reče skeniraj mi in moraš skenirat. Če želiš pokazat kako se to dela: ne, jaz sem pa prestara, da bi se to naučila (pri 50ih).

Ne, niso starci za v koš. Nekaj jih je izjemno sposobnih, samo v javni upravi je takih žal bolj malo. Aja, ko smo pri učiteljih, recimo smo imeli eno super učiteljico, tik pred penzijo pa drugo super učiteljico, ki je ravno končala faks. Pa vse ostalo vmes.

In ja, kar se mladih tiče, eni so izjemno sposobni pa začnejo nesposobnice proti njim rovarit. Smo pa dobili tudi eno tako damo, ki si je privoščila v službi tudi filme gledat. Tudi nje niso marali. Pri nas so marali take mlade, ki so sivo povprečje pa ne smejo s svojo glavo mislit. Biti morajo pridni, ampak ubogat ta stare. Nobenih novitet.

Da ne omenjam enkrat, da naj se ta zaupnica silila na polno kako moramo it ne nek protest učiteljev. Ok, naj bo, grem enkrat. Potem pa tuljenje, žvižganje in podobno. S strani šolnikov. Ljudje so imeli govore. Kdo so to bili ne vem, kaj so govorili tudi ne vem, ker so ti učitelji tulili, čvekali, se režali… njihovi predstavniki pa predavali.

No, ko sem videla kako se učitelji obnašajo, sem kljub teženju naše sindikaliste, odšla stran. Dol mi visi za učitelje. Naj si sami štrajkajo.

Vcas si jih spostovalu, zdaj si tega ne zasluzijo. Ucitelji naj bi bili napredni, pametni, zagovarjat bi morali cepljenje.  Pa niso , ker so anticepilski poden od podna.

Pri takem znanju in sposobnostih ni nikoli pomislila, da bi menjala to zatohlo javno službo s kakšno bolj dinamično v “realnem sektorju”. Če te okolje utesnjuje, ga zamenjaš s takim, kjer te čakajo nove priložnosti in izzivi. A to pa ne bi?

Replika541, 22.08.2021 ob 09:20

Dejmo mal originalnosti sds trolcki – pljuvanje po sindikatih je staro ko zemlja…

Topla voda pa to.

Kaj pa pričakuješ od folka, ki jim v šoli ni šlo:-))

wd40212, 22.08.2021 ob 10:01

Kaj pa pričakuješ od folka, ki jim v šoli ni šlo:-))

Res je…

Poglej Šarčevega Marjana!

Desperadodajka, 22.08.2021 ob 10:00

Pri takem znanju in sposobnostih ni nikoli pomislila, da bi menjala to zatohlo javno službo s kakšno bolj dinamično v “realnem sektorju”. Če te okolje utesnjuje, ga zamenjaš s takim, kjer te čakajo nove priložnosti in izzivi. A to pa ne bi?

Delam v gospodarstvu. Če te že ravno zanima. In ja, zaupnico je skoraj kap, ko sem dala odpoved. Prej vpila kako moram pazit in njo vse ubogat (ni bila meni nadrejena), ker za moje delovno mesto čaka kaj vem koliko drugih. Potem jo je pa na rit vrglo, ko sem dala odpoved. Mi ni verjela, ko sem na njene grožnje zabrusila, da komaj čakam tiste druge. Namreč sem bila že v iskanju.

Tako mimogrede, v OŠ in gimnaziji sem bila odlična. Ne volim SDS in šimfam SVIZ pa onega Semoliča tudi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close