Najdi forum

V včerajšnjem Delu Ziherl piše “Pismo mojemu predsedniku”. Skozi cel tekst ga naslavlja s Ti(Pišem Ti, ker…), Te (pozivam Te, da…) itn. Mi je padlo v oči, ker smo ne dolgo tega, razpravljali o vikanju in polvikanju. Kaj pa je potem to? Vljudno tikanje? Naj bo kar koli, po moje je precej mim.

Temu bi jaz rekel hinavščina. Kvazi vljudno podj**avanje.

Ah, pomotoma si temo objavil dvakrat, zato sem drugo sporočilo umaknila. Ni pa bilo na prvo objavo še nobenega odgovora, zato naj se pogovor nadaljuje kar tu.

Lp, Nataša

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Kakšna hinavščina, lepo te prosim?
Lahko bi se mogoče celo strinjala z drugim delom, torej da gre za kvazi vljudno podj..vanje, ampak hinavščina?! Sploh ker je Ziherl zelo jasno napisal svoje mnenje.

Ampak po moje to ni stvar tega foruma.

V splošnem gre lahko za izraz spoštovanja do človeka, ki ga osebno poznamo, vendar se nam mogoče zdi, da bi tikanje z malo začetnico zvenelo nenavadno, ker imamo pač to smolo, da je ta človek na takšnem položaju.

“… ker imamo pač to smolo, da je ta človek na takšnem položaju.”

No, to je pa res izredno vljudno podj****.

Smola je v tem, da tikanje zveni neprimerno, vikanje pa nenavadno, če to osebo sicer tikamo.

Sej ne morš vrjet, Pahor vrača v istem stilu.

Glej današnje Delo.

Tole sem prejle zasledil:

Za SDS gre pri Ziherlovem pismu za dvoličnost.

Torej nisem samo jaz takega mnenja (glej drugi post v tej temi). Več na:

http://www.siol.net/slovenija/novice/2009/02/sds_ziherl.aspx

Seveda pa ne mislim tu zganjati politiziranja, saj je moje načelo (prosto po Prešernu):

Slep je, kdor se s polit’ko ukvarja
in za to ne dobi noben’ga d’narja.

Ta dva stavka pa ne gresta skupaj.

Prvi stavek je navedek iz Siolove strani, ki jo dobiš na navedeni povezavi, kenede.

Če potrebuješ trditve bivšega premiera za argumentacijo, tudi prav. 🙂

Čeprav je bivši, še ni za v smeti, in veseli me, da je Veliki Vodja pritrdil mojemu mnenju :))

New Report

Close