Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek taxi ali bus lj

taxi ali bus lj

Naslednji teden imam zdravnika. Ker trenutno nimam avta, moram iti z busom, ali taksijem. V času korone me oboje malo skrbi. Kako izgleda na mestnih avtobusih , preverjajo tudi pct? Kako je v taksijih…možnost okužbe? Če imate izkušnje, povejte. Še to, katera taksi služba je tozdevno najboljša?

Odgovor na objavo uporabnika
pove, 21.11.2021 ob 07:18

Naslednji teden imam zdravnika. Ker trenutno nimam avta, moram iti z busom, ali taksijem. V času korone me oboje malo skrbi. Kako izgleda na mestnih avtobusih , preverjajo tudi pct? Kako je v taksijih…možnost okužbe? Če imate izkušnje, povejte. Še to, katera taksi služba je tozdevno najboljša?

V Ljubljani se ljudje vozijo le z osebnimi avtomobili, ali hodijo peš.

definitivno trolejbus. Jaz se samo z njim prevažam po najlepšem mestu na svetu.

Trolejbus ?  Kva je to ?   Poklici raje Metro taxi.

Z LPP-jem se nisem vozila že več kot eno leto. Taksija mi za sedaj ni treba. Po moje je lahko oboje malo “nevarno”. Koliko imajo ljudje v busih masko /res masko, ne pod nosom/? Jih kdo preverja? Pregledujejo PCT? Taxi pa spet. Je čisto odvisno od taksista koliko skrbi za dezinfekcijo. Poleg obvezne maske naj bi po vsaki vožnji razkužil taksi, prezrači. Po moje to naredi 1 od 10.

Če nimaš daleč in nisi preveč bolan/a, pojdi peš.

Odkar je Urbana se nisem peljala z busom. V center grem z avtom, ali poklicem taxi..    Zdaj, ko so podrazili parking , bom sla raje s taxijem.

Jaz pa tako.

. https://youtu.be/0MIq3y5ekrk

A je tole v Ljubljani?

. https://youtu.be/YQbFTxpnGZY

Tole je v Ljubljani.

. https://youtu.be/y4f2NOqwpv0

Ja, na lpp preverjajo pct, če naletiš na kontrolo. Kontrolor preveri urbano, varnostnik poskenira pct pogoj.

Kupis si dnevno vozovnico za vlak. Ni draga. Pa se lahko neomejeno vozis po Ljubljani.

Preverjajo.

Lpp ne koristim več, sem se pridružila avtomobilskemu svinjanju okolja, jebat ga. Pa tako so spodbujali vožnjo z busi, da bi očuvali okolje.. v korona zgodbi pač okolje ni vredno nič več ?

Anonimno 3130, 21.11.2021 ob 09:27

Ja, na lpp preverjajo pct, če naletiš na kontrolo. Kontrolor preveri urbano, varnostnik poskenira pct pogoj.

Se kdo vozi z upokojensko kartico? Kako to izgleda?Se jo pokaže vozniku, samo kontrolorju?

Peš, električni skiro, taksi… Za taksi tudi dobro masko.

Jaz od kar zivim v najlepsem mestu na svetu uporabljam samo tramvaj.

a se kdo vozi, 21.11.2021 ob 10:00

Se kdo vozi z upokojensko kartico? Kako to izgleda?Se jo pokaže vozniku, samo kontrolorju?

Ta kartica je bila najprej za medmestni promet. Mislim, da je že nekaj mesecev tudi za LPP. Moram vprašat mamo. Sedaj v koroni se res zelo malo vozi, vedela najbrž bo.

že dolgo se nisem, 21.11.2021 ob 08:49

Z LPP-jem se nisem vozila že več kot eno leto. Taksija mi za sedaj ni treba. Po moje je lahko oboje malo “nevarno”. Koliko imajo ljudje v busih masko /res masko, ne pod nosom/? Jih kdo preverja? Pregledujejo PCT? Taxi pa spet. Je čisto odvisno od taksista koliko skrbi za dezinfekcijo. Poleg obvezne maske naj bi po vsaki vožnji razkužil taksi, prezrači. Po moje to naredi 1 od 10.

Če nimaš daleč in nisi preveč bolan/a, pojdi peš.

Če ni veliko ljudi na avtobusu in imajo vsi maske, je to manj nevarno. V takasiju ne veš, kdo je pred par minutami sedel na tvojem sedežu. Koliko razkužujejo taksisti ?

odvisno, 22.11.2021 ob 08:15

Če ni veliko ljudi na avtobusu in imajo vsi maske, je to manj nevarno. V takasiju ne veš, kdo je pred par minutami sedel na tvojem sedežu. Koliko razkužujejo taksisti ?

Dejstvo je, da zelo veliko ljudi uporablja taksi ravno, ko so bolni. Za obisk zdravnika. Na bus ne gre ( še pred korono tudi tako), ker se slabo počuti, z avtom iz istega razloga. Rešitev je taksi. Sedaj v koroni ni nič drugače.

Normalno jo validiraš na validatorju, če naletiš na kontrolo, pa jo pokažeš kontrolorju, on pa jo preveri na svojem, mobilnem, validatorju. In to je vsa skrivnost. ?

Govorim za ta rdečo kartico, pa spet citiranje ne dela…

Senza736, 22.11.2021 ob 09:13

Normalno jo validiraš na validatorju, če naletiš na kontrolo, pa jo pokažeš kontrolorju, on pa jo preveri na svojem, mobilnem, validatorju. In to je vsa skrivnost. ?

Za razliko od Urbane te kartice nimajo nobene kode. Kje in kako ti to prečita?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close