Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika tatarska omaka

tatarska omaka

Zdravo!

Kako se naredi domača tatarska omaka, ki se je zraven pohanega sira in šampinjonov.
Hvala!

lp

Jaz jo naredim takole:

-3 žlice majoneze, 1 žlica gorčice, 3 kisle kumare: VSE TO SESEKLJAJ S PALIČNIM.
česen, peteršilj, kisla smetana, sol, poper- to pa pprimešaj na koncu.

Meni je to ful ful dobra tatarska. Kisle smetane daj po občutku – jaz je dam ene 4 žlice….

Poročaj kako ti bo všeč
pa dober tek

Prepričana sem, da imaš še kakšen pirh.

Drobno ga naribaj in vmešaj v tatarsko. Tako jaz “popravim” tudi kupljeno tatarsko omako.

Ali lahko tako naredim brez kumaric, jih nimam rada?

Lahko! Ali maraš olive? Namesto kumaric naribaj olive. 3 – 4 bo čisto dovolj.

Hvala vam!

lp

ravnokar naredila super je veliko boljša kot če bi jo kupila

Ja mi smo jo tudi danes delali, samo brez kumaric in je res super, pojedli smo že tudi.
Še enkrat hvala!

lp

rad bi se zahvalil tanjaazt za čudovit recept kako narediš tatarko omako. sledil sem receptu in ugotovil da je to tisti recept, ki ne dobiš packarije ki jo moraš nazadnje pojesti.kakorkoli že, ugotovil sem, da je ena žlica gorćice preveč ampak bi morala biti po mojem okusu le polovička lp

Jst dam celo kislo smetano,3 žlice majoneze,4 kumarice, 1 žlico kaper,2 jajčki,1 žlico gorčice,malo stisnjene limone,2 stroka česna…pa dober tek!!!
lp

Jaz se spomnem sem delal v eni kuhinji smo delali tatarsko omaki ki je po mojem mnenju bila odlicna,torej notri smo dali:majoneza (jajca,olje,limonin sok,mleti beli poper,sol,gorcica) nato smo dodali se kisle kumarice,kapre,malcek belega vina,scepec sladkorja,cesen,petersilj pa tudi malenkost ribjih slanikov in orehov,vseskupaj zmiksali,stranke gostilne so bile zelo zadovoljne in tatarsko omako tudi pohvalile veckrat,nevem ce je to pravi recept,ampak nekoc mi je bivsi sodelavec kuhar odkril v stevilu koliko gre v tatarsko sestavin vendar se ne spomnem stevila,dober tek:))In lep pozdrav iz gurmanske primorske!

res?

Tanjaazt tvoj recept je super sem naredila točno tak kot ti in dobila fantastično tatatsko. Sporočim kako bo moj zadovoln ki je ful strog kar se okusov hrane tiče. Hvala

Tudi moj si je po tatarski narejeni po Tanjaaztjevem receptu lizal prste tako je bla dobra. Res je ful dobra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close