tatarska omaka
ce hoces vse sama narediti…!?.. rumenjake stepas z oljem,dokler ne nastane rahlo “penasta” zmes…dodas se trdo kuhano/naribano/jajce,malo belega vina,par zlick kisle smetane…zelisca…sol,poper,malo na drobno narezanih kislih kumaric. upam,da cesa nisem pozabila!!:) lahko dodas se par kapljic worcester omake in limonin sok /to skoraj obvezno/.!!
ce bi pa rada bolj “na brzino”…potem razredci majonezo z belim vinom /limona je boljsa/,kislo smatano in dodaj zelisca. sama obicajno namesto kislih kumaric dam kapre!?/drobno narezane/ po zelji…lp petra
Hej,Petra ti je ze povedala,jaz samo dodajam:petersilj,kapre,pehtran,
drobnjak,boraga,bazilika,vrtna kresa,krebuljica…jaz tudi zlicko
vlozenega hrena ali pa smetanov hren.
Na ljubljanski trznici verjetno vse dobis.Tu v Kp malo tezje.Vrtno kreso
gojim celo zimo v majhnem gojitvenem pladnju.Boraga s svojimi krasnimi modrimi cvetki se poslavlja.Vsa zelisca naj bi bila po moznosti sveza.
Uporabi,kar pac dobis.
Dobre so tudi omake s kislo smetano.
Lep dan tebi in Petri Babi
Forum je zaprt za komentiranje.