Najdi forum

task manger ne dela

a kdo ve kako popravit task manager. ko pritisnem ctrl alt del se napise opozorilo.
: task manager has been disabled by your administrator.

Če je to mašina v domeni (pač neka službena mašina) ti je lahko admin onemogočil dostop do task managerja.

Če je to tvoja mašina in si sam svoj admin potem naredi takole.

Pojdi na Start –> Run in vtipkaj gpedit.msc

Odpre se ti Group Policy editor. Klikni na User Configuration –> Administrative Templates –> System –> Ctrl+Alt+Delete Options –> Remove Task Manager. Klikni z desno nanj, pojdi na Properties in izberi Not Configured.

Zapri vse skup in voila…task manager je spet tu.

sem probala tole z gpedit.msc
samo mi ne dela. napise da windows nic ne najde.
a je se kaknsna druga moznost?

Je še kup možnosti, samo kaj ko nič ne poveš kakšen računalnik je to, zanj skrbi administrator ali ti?

Probaj še tole. Pojdi na Start –> Run in prekopiraj tale šmorn notri

REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 0 /f

in pritisni OK

prvo hvala, ker se ti da z mnao ukvarjat:)
gre za moj racunalnik, torej ni sluzbeni. sem tudi tole notr prekopirala in isto kot prej,ne najde.
a je mozno, da je kaksen virus tole zastrikal? do vceraj je vse normalno delovalo:)
norton je nasel enga dialerja.

Hja, možno je vse, v bistvu je smiselno, da virus onemogoči task manager, da ga je težje odkrit. No čeprav še nisem slišal za tak virus, kar pa še ne pomeni da ne obstaja.

Svetujem ti da računalo preveriš z online virus skenerjem ali pa namesto nortona namestiš AntiVir Personal

Nato računalo preglej še za spyware z SpyBot S&D in/ali Adware SE

Če ne bo bolje, si snami še HijackThis , ga zaženi in napopaj log semle, če pa so v logu kaki podatki, ki jih ne želiš objavit, pa mi ga lahko napopaš tudi na mail.

ful hvala:)
zdele moram šibat, tako da pozno zvecer porocam kako se je izteklo. Adaware in spybot ze imam, bom probala se ostale programcke.

lp

Pa ne pozabi posodobit definicij za Adware in SpyBot…

se enkrat pognala antivirus,
potem spet probala z run pa ni bilo nic, ko pa sem pripejstala ta dolgo reg……, se je cudezno pojavil task manager in spet dela.

Ampak to je vseeno sumljivo, da ti kar tako zgine.

Če si prepričana, da ti to ni naredil kdo drug, potem ti svetujem, da vseeno zakurblaš HJT in narediš log.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close