Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tašče in tasti

tašče in tasti

Vedno je govora o nemogočih taščah in nemogočih snahah. Vsi razumejo, da tašče in snahe iz določenih razlogov ne gredo skupaj. Jaz kot snaha pa s taščo še nekako shajam (obe potrpiva druga z drugo), s tastom pa nikakor ne, ker se do mene prav grdo in zamerljivo obnaša. Z možem sva na svojem, stran od staršev, ampak tast se pri nas obnaša, kot da je prišel na svoje (in ne na naše) in da je on glava družine. Kadar se z možem kaj spreva in če to tast izve, tast name kuha mulo. Odkar sem možu povedala, da je tastovo vmešavanje v najino družino in najin odnos povsem nesprejemljivo, pa tast sploh ne govori z mano in me, kadar se morava po sili razmer srečati, popolnoma ignorira oziroma prezira. Po drugi strani pa se obnaša, kot da so moji otroci – njegovi vnuki nekaj, kar mu pripada kot nekaj samoumevnega. Po njegovo so moji otroci del družine, jaz pa ne? Nihče (vključno z možem) noče slišati, da je takšen odnos povsem nesprejemljiv ne samo zame, ampak za vsakogar, ki bi ga bil deležen. Kakšno je vaše mnenje, kakšne so vaše izkušnje?

Kaj možek gre ateku se potožit al kak stari vse ve?

Tast ugane, zakaj je mož slabe volje, nato pa še kaj od moža izvrta.

bejba, ti imaš problem z možem, ki se pritožuje tastu čez tebe.
mož hodi jokat k njemu, kak si ti grda, zaradi česar te tast ne mara in te grdo gleda

očitno se mož pritožuje še marsikomu drugemu, zato pa se nihče noče postavit tebi v bran

Kakšna je pa tašča?

Ne hodi k njim, enostavno. Ko pridejo k vam ga ignoriraj, tako kot on tebe. Če možičku kaj ne paše mu povej, da naj red pri fotru naredi ali pa začepi, ker v tvojem domu ti ni potrebno prenašat debilov in njihovega debilnega obnašanja. Skratka postavi se zase. Pred možem mislim seveda. Tastaremu nisi dolžna ničesar in ga enostavno ignoriraš.

Kaj je tast po narodnosti? naj uganem?

Premalo podatkov. A se tako obnasa odkar si porocena, kaj pa prej, ko sta bila skupaj in brez otrok? Kaj si naredila, da si se mu tako zamerila. Nekaj ste morali imeti. Na tvojem mestu se jaz nebi ukvarjala. Ko bo star in betezen ga jaz nebi okrog zdravnikov vozila. To bi mu dala jasno vedet zdaj, ko je se zdrav in pri moceh, da je lahko tako nesramen. Potem bi se obnasala do njega enako kot on do mene. Na obisk nebi hodila, otrok tja nebi vozila, naj jih pelje moz ali pa ne bodo sli. Ko bi prisel v mojo hiso (predvidevam, da si prispevala kaj €€ v nakup hise in stanovanja), bi mu mrtvo hladno rekla, da je v moji hisi in da tukaj delamo tako kot bova jaz in moz rekla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close