Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek tašča sili otroka v cerkev

tašča sili otroka v cerkev

Kot si verjetno tudi sam ugotovil pri tvojih primerih je to, da otroci hodijo k verouku izključno zaradi družbe! Zaradi “verouka” pa hodijo samo zaradi odraslih!

Točno in birme se veselijo samo zaradi daril. Kakšna vera neki.

Ti si pa res še vedno en kekec.
Noben zakon ti ne predpisuje ali mora iti otrok k verouku ali ne sme. To je svobodna odločitev strašev!!!

Tebi jo pa še zdej :)))

Pojdite raje vsi skupaj v Merkator in bo ok!!!!!!!

Pri meni se glasi:

TAŠČA SILI V CERKEV SNAHO (mene), SINA IN ŠE NEROJENEGA OTROKA!

Joj kaj še bo! Kaj pa krst, verouk, ……

To bo vojna!

No spet se oglašam, da vam povem kako smo (upam, da dokončno) rešili zadevo. Tašča z mano ni govorila kakšen teden, v znak protesta, da ne delam prav. No tudi tast je nekaj vihal nos tako, da sem se počutila povsem sama (partner je namreč po več dni odsoten).
Premišljevala sem samo še o selitvi, ampak kako???
Pred hišo sem se počutila povsem odveč, počutila sem se nezaželjeno. Ampak zakaj bi se tako počutila, ali delam kaj narobe, ker sem sem to kar sem?
Če me nekdo ne sprejme zaradi tega, ker sem ateist; to ni moj problem, ampak njegov. In sem se obnašala, kot da ni nič. Počasi sta dojela, da ne bom popustila in sta se očitno sprijaznila. Hčerko sem spraševala, če ji je babica še kaj težila za veruk, pa je rekla da NE.

hojla ponovno, ateistka….

lepo je slisati, da so se stvari malce umirile, ceprav jaz tasci se vedno ne bi popolnoma zaupala glede tega, da hceri vec ne bo nic rekla za verouk. ce ne drugo, bo s kaksno sosedo na kavi poklepetala, da njihova tamala pa ne hodi k verouku, ker….
glavno je to, da si zaenkrat situacijo resila na lep in primeren nacin, upam, da smo ti na forumu kaj pomagali 🙂 (verni in neverni) ce se pa stvar ponovi, bos pa se ti ponovila reakcijo… v nedogled pa tudi ne bo slo!
veliko srece in uspeha, G.

Hvala Greta, sej men se tut zdi, da je to samo zatišje pred kakšno “nevihto”. Upam, da ne:)))

Ja Zoja sem pa drugač, kadar nisem ateistka.

Kar naj gre lepo k veoruku. Škodit jih ne more.

Pa tudi nič ji ne bo škodilo, če ne bo šla 🙂

Miha, kot je nekdo že zapisal, prav taščin primer dokazuje, kako lahko škodi verouk. Poznam na stotine ljudi v več državah in praviloma so tisti, ki so verni, daleč najbolj nestrpni.

Saj res, Miha, škodit ji ne more.

Razen to, da bo doma spraševala mamico, če grejo koruzniki in homoseksualci res v pekel in če res ogrožajo družino.

Naša izkušnja: otročka sploh nismo dali krstit in tako že v kali zatrli podobne težnje. Naj se sam odloči kateremu prepričanju – če sploh kakšnemu – bo sledil.

Seveda sta poskušali – obe babici. Zlasti tašča, ki je celo omenjala angelčke, ki zdaj jokajo …. (?!) Na moje veliko presenečenje se je takrat vmešala moja mama (očitno je videla bizarnost takšnih scen) in se postavila na najino stran.

Vsekakor sem prepričanja, da se mora otrok odločit sam. Če se mu ne gre, se mu pač ne gre…

” Koruzniki v pekel?”
ja ta je pa že mal kruta.

Miha, vsak vzgaja svojega otroka tako, kot se odloci!
Ateiska in moz sta se odlocila, da hci ne bo sla k verouku in nobena sila in prisila ni prijetna.

to da ti tašča vsiljuje vero in tvojemu otroku se imenjuje psihično nasilje!!!!!!!!veš ni ti treba poslušati tašče še sploh če ga ne vzgaja ona.povej da smo v modernem svetu in da boš za otroka že ti presodila kaj je prav in kaj ne dokler ne odraste.
veliko sreče

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close