Tašča mi kar naprej zbija avtoriteto
Znorela bom! Žal mi je kolikor imam las na glavi, da sem se pustila pregovoriti, da bomo v živeli v isti hiši kot tašča. Mogoče bo res zvenelo nehvaležno, ampak to da smo dobilo gole stene in streho nad glavo zelo drago plačujem. Tašča se mi meša dobesedno v vse. Ne znam posaditi na vrtu, ko sušim perilo zunaj pred hišo, ga popravlja, ker ji ni všeč kako je obešeno, kuha otrokom kosila, čeprav jesta v šoli in potem še doma, ko kuham kosilo za naju z možem, med tem ko bi morala delati naloge ju hodi motit ter ju vabi k sebi. Ker imamo z otrokoma jasne dogovore in tudi ukrepe, če se jih ne držita, se poskušata držati stran od babice dokler nimata narejenih svojih obveznosti. Ko ji povesta, da ne moreta jima govori, da je nimata rada, da je zato zelo žalostna in da bo od žalosti kar umrla. Na vse najine prošnje in prigovarjanje nama kima, neto pa vse naredi ravno kontra. To ni neka uboga, ostarela gospa, ki bi ji manjkala družba. To dela zato, da nam nagaja, ker se ji ne pokoravamo tako kot bi ona želela. Trenutno ima novo taktiko. Kupuje jima sladkarije v neomejenih količinah in tudi darila, stvari, ki si jih želita pa si jih pri nama morata prislužiti ali počakati na rojstni dan, zaključek šole in podobno.
Tašči nisem več kos, moj mož- njen sin, prav tako ne. Veva pa da tako ne gre naprej. Otroka pa sta le otroka, ki ju ne morem kriviti, da babica manipulira z njima. Včeraj sta dobila nova skiroja in v njunih očeh je babi ta glavna, jaz pa zatežen zmaj, ki kar naprej nekaj prepoveduje. Zdi se mi, da nimam več nobene avtoritete. Preden se mi bo odpeljalo ali zmešalo, kako naj se lotim tašče, da bo končno razumela, da tako naprej ne gre? Pa v naprej hvala za vse nasvete in ideje.
Ko je moja tasca otrokom rekla, da bo umrla, ker je nihce ne mara, sem jaz znorela doma, moz pa nad njo, da ji nikdar vec ni padlo na pamet kaj podobnega! Pa ne zivimo skupaj!
Svakinja je ubrala drugo pot, jevtasco zaposlila, da nima casa tezit, tako za njih kuha, razvaza otroke na dejavnosti, obcasno pere, gre v trgovino, skratka, zmatra jo toliko, da nima energije tezit.
problem je napačna interpretacija. nisi se ti odločila, da boš živela v isti hiši kot tašča, ampak si se odločila, da boš živela v njeni hiši. da ne boš dala 60.000 evrov za parcelo, pa 200.000 za gradnjo, ampak bo kredit za 50.000 evrov dovolj, da si rešiš stanovanjski problem. pa da bodo tastari blizu, ko boš imela svoj prosti čas, da ne boš za kaj prikrajšana. ker pa nisi tvoja vzornica kardašianka, ki lahko za vse to plača drugim, moraš trpeti pod taščino komando. če je tašča tako nora, potem mož ne more biti kaj boljši, ti pa si izbrala sebi podobnega. kar pašete skupaj. lahko pa na ta račun šparaš denar in ko bosta otroka odrasla z možem kupita vikend, otroka pa po starih starših podedujeta po tej strani vsak eno stanovanje v hiši.
Verjamem, da ti je gorje. Pravijo, da mora biti tašča toliko daleč, da ne more priti na obisk v copatih. Tudi pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.
Kot prvo – zate se mora postaviti mož. Se z materjo lepo pogovoriti, najboljše bi bilo, da bi se pogovorila oba in to korektno, brez jeze. Povedati, da je treba stvari urediti glede vsega – kosil, sladkarij, popravljanja cunj med sušenjem, v vrtu ipd. Morda se tašča (domnevam, da je vdova) niti dobro ne zaveda, kaj počne. Morda vsega tega niti ne počne iz hudobije.
Če bo tašča s takim obnašanjem nadaljevala, se bojim, da boš končala na antidepresivih. Tudi možu povej, kaj se dogaja, čisto mirno, brez šuntanja.
Draga anonimna
Moja tašča je še hujša res da se ne vtika v nas 3 ampak skoz dokler mož ni znoru 30.4.2022 sem rodila zlato punčko. Tašča pa možu reče da je zapostavljena zakaj jo ne pokličem itd.
Potem mi napiše SMS da sem ničvredna da svoje ljudi kličem nje ne in da bom kmalu zgubila vse moje da nisem fer itd. A ona je rodila 5 otrok in vsi so rasli v rejništvu jih niti pogledala ni plus da ima najman 8 vnukov in z nobenmu nima kontaktov tolk da na nek način bodite vesela da se saj okvarja z otroci
Moja je še hujša, 13.05.2022 ob 12:10
Draga anonimna
Moja tašča je še hujša res da se ne vtika v nas 3 ampak skoz dokler mož ni znoru 30.4.2022 sem rodila zlato punčko. Tašča pa možu reče da je zapostavljena zakaj jo ne pokličem itd.
Potem mi napiše SMS da sem ničvredna da svoje ljudi kličem nje ne in da bom kmalu zgubila vse moje da nisem fer itd. A ona je rodila 5 otrok in vsi so rasli v rejništvu jih niti pogledala ni plus da ima najman 8 vnukov in z nobenmu nima kontaktov tolk da na nek način bodite vesela da se saj okvarja z otroci
a kdo razume napisano?
Morda celo drži, da želi tašča biti dobra in da “pomaga” in se ne zaveda, kako nadležna in razdiralna je. Morda pa dela zanalašč, da bi si “prisvojila” nazaj sina in vnuke, tebe pa odrinil od njih. Tu lahko z možem stopita skupaj, oddata vajino stanovanje v hiši, iz najemnine pa še malo zraven pa si kupita svojo nepremičnino, dovolj daleč stran od tašče. Saj bo še poskušala izsiljevati, manipulirati …, ampak, vsaj gate na sušilni vrvici bo pa le pustila pri miru.
Tisti ko pišete, da so to zgodbice, sploh ne veste kje in zakaj živite. To so preveč realne zadeve, ker se to dogaja praktično povsod. Vsi, ki so se odločili življenja pod isto streho kot tašča, imajo slej ko prej pokvarjeno življenje. Malo je takih, s katerimi bi lahko dolgo sodelovali.
Moja prijateljica, ki imajo doma res dosti vsega, brez kakršnega koli pomanjkanja kdaj, je bila s taščico (taščica in njen sin – njen fant, so kmeti, doma imajo kmetijo) najboljša prijateljica. Ona ji je najboljša darila kupovala, naučila jo peči kruh, skupaj sta hodili v trgovino po nakupih, še tablete za lažjo zanositev ji je domov prinesla. Seveda, vse da dobi potomce.. ko je ona rodila pa se je vse čez noč spremenilo. Tašča je dobila kaj je hotela. Trenutno sta najhujši sovražnici, da se še pogledat ne moreta, živita v isti hiši, prav tako nič ne naredi prav, za nobeno stvar v hiši ali zunaj nje.
Ampak ta si je popolnoma sama kriva, da si je tak postlala. Vsi pravijo da bi lahko imela koga njej primernega – mislim predvsem, na uličarje, ali takšne ko jim ni za delo na kmetiji, zdaj pa se je revica na kmetijo oženila, ko je vse prej kot to.
Želim ti, da ji s tvojim jasno povesta stvari ki vaju motijo in da če ne bo izboljšanja bosta odšla drugam.
Bi se lahko reklo, da smo imeli isti problem, bolj kot sem se postavljala nazaj slabse je bilo. Pri nam se je to zacelo po temu, ko smo stanovanje zrihtali tipitopi. Nato smo to trpeli se 6 mesecev in smo vidli, da je s casom cedalje slabse, ker zaradi tega tudi vase zdravje trpi, ker ti namenoma povzroca stres. Midva sva se po ene kregu, odlocila da se odseliva in vse pustimo za sabo. Nasla sva eno hisko, sla na banko vzela kredit in jo kupila.. sedaj smo ze 3 leto notri in jo pocasi obnavljava..je tezko ker imam kredit za prejsnje stabovanje in za novo hisko..ampak to je bila najboljsa odlocitev v mojem zivljenju, da sem koncno lahko zazivela normalno in sem po dolgem casu spet srecna…tko da moj nasvet poslat vse v pm., in se odselit. Je tezko ampak vam dolgorocno nebo zal.. pred tasco pa lepo zakleniti vrata, ce ne pokliče in ne vprasa ce lahko pride na obisk je nezazelena.
Z mojo taščico sva imeli celo življenje vojne. Kar naprej sva si nagajali. ko pa sem zbolela za rakom, je bila ona tista in tudi edina ki je vse delala prav. V trenutkih, ki je mislila, da ne bom zmagala boja mi je zaupala, da to dela, ker mi rada nagaja in ima občutek, da tudi jaz njej. Ona je imela to bolj za športno disciplino, jaz pa v bistvu tudi. Zdaj sem zdrava in s taščo sva najboljši prijateljici. Jaz ji večkrat kaj ponagajam, samo da jo zbodem in na koncu se skupaj nasmejiva. Vse za taščo, da ji ni dolgčas.
Bolje ne bo, samo slabše. Samo stran, najbolje že včeraj. So ti že drugi pametno svetovali. V tej vojni ne more nihče zmagati, ne ti, ne ona in ne tvoj mož, njen sin. Na koncu bodo največje žrtve take “vzgoje” tvoji otroci, oziroma so že. Zdaj, kaj ti je bolj važno, stene v hiši ali mir in zdravje. Tu ne gre za to, ali je tvoja tašča hudobna ali ne, lahko celo dobro misli, toda dejstvo je, da uničuje vajino družino in da se ne bo spremenila. Zato čimprej stran, čeprav bi živeli slabše. Edino tako boste lahko ohranili med sabo in s taščo normalne odnose. Če pa se bo izkazalo, da je resnično toksična oseba, pa je najbolje prekiniti stike. Premisli!
Najprej se z možem dogovorita za pravila, potem se jasno pogovorite še s taščo. Tudi njej postavite pravila. V kolikor vam ni všeč, da kupuje sladkarije in ostala darila, vse skupaj spokajte in ji vrnite. Bo hudo za otroka, ampak le tako ji boste pokazali, da z vami ne more manipulirat. Tudi z otroki se je treba pomenit.
Včasih je treba pokazat mejo in tudi zobe, sicer mislijo, da lahko delajo vse.
Če so vama dali del stanovanja, še ne pomeni, da vas imajo v lasti in lahko z vami manipulirajo.
Pa ne se ozirati na to, kaj bodo drugi rekli….
Ne znate ženske nič taktično narediti?
Vam ni všeč moj vrt? Draga tašča, vi to tako fajn znate, res nima smisla, da jaz sama delam. Hočete še vi za nas?
Ne znam obesit perila? Pa sem res štorasta. Lahko kar vas prosim?
Ključavnico na vrata. Tašča nima vstopa. Vsako popoldne otroke k njej za par ur, vidva pa počivajta.
Naj jih futra. Bo imela hitro dost. In v čem je problem, če jima je kupila skiroja? Kako je babi fajn, ker vama je kupila skiroja. Lahko jo zdaj prosita, naj vaju pelje naokoli. Pa imata spet mir.
Kreg ne pelje nikamor. Taščo morate utrudit, da ji ne bo do nagajanja. Otroke čim več k njej in naj SAMA skrbi zanje. Pa bo tudi ona kmalu tista “tečna utrujena babi”.
Forum je zaprt za komentiranje.