Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tašča mi je zasrala bivanje na morju

Tašča mi je zasrala bivanje na morju

Po konfuznem letu in pol, smo se z družino odločili, da poletje preživimo na morju. Z možem sva si zamislila, da se on zaradi službenih obveznosti vozi gore in dol, včasih ostane doma, jaz delam od doma, torej na morju. Najin projekt poletje sva predstavila tašči, mojima staršoma in moji sestri, saj brez njih tega ne bi mogla speljati. Z dvema malima nadobudnežema in mojo službo na daljavo, bi bila to misija nemogoče. Vsi najini so se strinjali, da nama priskočijo na pomoč. In tako smo šli. Vse je funkcioniralo, do taščinega prihoda. Dogovorjeni smo bili, da ima mulčka v varstvu dve uri dopoldan in dve uri popoldan, če si ji slučajno ljubi pa ji ne bo nihče branil, da nam skuha kosilo, ampak res samo slučajno.
Evo, tukaj pa postane zaplet, tašče od prvega dne, ko je prišla na morje praktično nismo videli. Zjutraj je odšla in se pozno zvečer, v precej veselem stanju privlekla domov. Vnukov praktično ni videla. Za pogovor z njo ni bilo možnosti, saj se mi je zjutraj vedno izmuznila, z vinjenim človekom pa se zelo težko kaj zmeniš. Ker je nemalokrat delala po prikolici galamo, pa tudi zapela si je kakšno, mi je bilo dovolj. Pred vrata sem ji postavila potovalko ter zaklenila prikolico, v predprostori ni prostora namenjenega spanju. Mi je babnica butala po vratih, pa sem jo kar spodila. Namesto, da bi ona pomagala meni, sem se jaz ukvarjala z njenimi pijanskimi blodnjami. Mi je sosed povedal, da je prespala na klopci sredi kampa, da zjutraj jo je pa odpeljal na testiranje in jo posadil na avtobus za Slovenijo.
Cel kemp šušlja o tej ubogi stari gospe, ki ji njena družina še malo zabave ne privošči. Zdaj pa mi prosim povejte, kdo je tu nor, jaz ali taščica. Pa predno se razpišete o tem kako so otroci moji itd, ja otroci so moji, od tašče so pa vnuki in strinjala se je, da nam priskoči na pomoč. Prvič, zadnjič in nikoli več. Res nismo navajeni prositi za pomoč, se dobro znajdemo sami, zato me ta odnos tašče in vse to opravljanje, boli. 4 ure na dan z vnuki, v zameno za to pa si zastonj na morju, je to res preveč? Pustimo ob strani tudi dejstvo, da sem imela v službi težave, saj otok nisem mogla pustiti samih, kaj ne, delo pa je prav fino trpelo.

joj te tašče, ali so dobre kot med, ali pa je samo sranje z njimi. Moja bivša je bila strupenjača, ta zdajšna pa kot bi mi bila mama.

Kaj se še nisi naučila, da se zanašaš lahko smo nase? Tako taščo pa res lahko straš v tri krasne.

Odgovor na objavo uporabnika
Še ena snaha, 11.08.2021 ob 12:32

joj te tašče, ali so dobre kot med, ali pa je samo sranje z njimi. Moja bivša je bila strupenjača, ta zdajšna pa kot bi mi bila mama.

Ni tukaj tega ALI ALI. Ker njena ni nič od tega, samo nesposobna je. Kar je še vedno 1000 krat boljše od strupene tašče.

Snaha, 11.08.2021 ob 12:22

Po konfuznem letu in pol, smo se z družino odločili, da poletje preživimo na morju. Z možem sva si zamislila, da se on zaradi službenih obveznosti vozi gore in dol, včasih ostane doma, jaz delam od doma, torej na morju. Najin projekt poletje sva predstavila tašči, mojima staršoma in moji sestri, saj brez njih tega ne bi mogla speljati. Z dvema malima nadobudnežema in mojo službo na daljavo, bi bila to misija nemogoče. Vsi najini so se strinjali, da nama priskočijo na pomoč. In tako smo šli. Vse je funkcioniralo, do taščinega prihoda. Dogovorjeni smo bili, da ima mulčka v varstvu dve uri dopoldan in dve uri popoldan, če si ji slučajno ljubi pa ji ne bo nihče branil, da nam skuha kosilo, ampak res samo slučajno.
Evo, tukaj pa postane zaplet, tašče od prvega dne, ko je prišla na morje praktično nismo videli. Zjutraj je odšla in se pozno zvečer, v precej veselem stanju privlekla domov. Vnukov praktično ni videla. Za pogovor z njo ni bilo možnosti, saj se mi je zjutraj vedno izmuznila, z vinjenim človekom pa se zelo težko kaj zmeniš. Ker je nemalokrat delala po prikolici galamo, pa tudi zapela si je kakšno, mi je bilo dovolj. Pred vrata sem ji postavila potovalko ter zaklenila prikolico, v predprostori ni prostora namenjenega spanju. Mi je babnica butala po vratih, pa sem jo kar spodila. Namesto, da bi ona pomagala meni, sem se jaz ukvarjala z njenimi pijanskimi blodnjami. Mi je sosed povedal, da je prespala na klopci sredi kampa, da zjutraj jo je pa odpeljal na testiranje in jo posadil na avtobus za Slovenijo.
Cel kemp šušlja o tej ubogi stari gospe, ki ji njena družina še malo zabave ne privošči. Zdaj pa mi prosim povejte, kdo je tu nor, jaz ali taščica. Pa predno se razpišete o tem kako so otroci moji itd, ja otroci so moji, od tašče so pa vnuki in strinjala se je, da nam priskoči na pomoč. Prvič, zadnjič in nikoli več. Res nismo navajeni prositi za pomoč, se dobro znajdemo sami, zato me ta odnos tašče in vse to opravljanje, boli. 4 ure na dan z vnuki, v zameno za to pa si zastonj na morju, je to res preveč? Pustimo ob strani tudi dejstvo, da sem imela v službi težave, saj otok nisem mogla pustiti samih, kaj ne, delo pa je prav fino trpelo.

Čudno, no…Kaj ne poznaš tašče? Ali nisi vedela, da se ga nažinga?

In zakaj nisi vzela s seboj SVOJE mame?

Cela zgodba mi je malo za lase privlečena.

Avtorica, res ni lepo, da če sta se nekaj zmenili, da se ni tega držala ali pa vsaj če so se okoliščine spremenile pogovorila s tabo in probala najti kompromis.

A ji ne zameri, ker taka pač je, zdaj vsaj veš koliko se lahko zaneseš nanjo. In ji še kdaj privošči morje, vsaj za par dni in ne cel dopust če ti to ne bo po godu.

Vrjetno je bilo tako, da se je v kakšnega gospoda na morju zaljubila.

Pa še to : v celem letu in pol si ne moreš vzeti 10 dni prostega časa zase in za svoje otroke, ki jih imenuješ mulčki?

No, hvalabogu, da nisi moja snaha.

Moji snahi sta obe mami z velikim M.

Vse pripiši sama sebi, ne tašči.

Drugič pa ostani doma, če si ne moreš vzeti par dni prostega časa za svojo družino, predvsem pa za otroke.

Zakaj imaš že otroke?

Zaradi tega, ker so se spotoma naredili ali zato, da jih imate , ker jih imajo pri sosedovih?

In še to : kje je tvoja diplomacija? Očitno je ne premoreš! Poklicala bi nazaj svojo mamo.Pa bi pazila na tvoje otroke, če jih tašča ne zna in ne zmore.

Ne pa da skašeš v luft, nadiraš taščo in pisariš in osiraš po forumu.

Prav veliko čustvene inteligence ni v tebi.

Na žalost!

To ni d od dopusta, mož se vozi v službo iz morja, ti delaš od doma.  Mi smo na daljavo delali  iz morja ko je bilo pri nas vse zaprto. Je pa res, da sta otroka že večja, tako da sta imela dopoldne šolo na daljavo.

Nista se mogla zmenit da vzame vsak 14 dni dopusta in se en mesec pokombinirata na morju? Ostalo se pa probaš pokombinirat z zainteresirani na tak način da jim odstopiš prikolo. Če jih ni, pač za tiste ure najameš varuško.

Kar se tiče tašče, ne vem ali je prišlo do šuma v komunikaciji ali se je naredila nevedno. Si sigurna da ste se dejansko zmenili da bo imela vnuka 4 ure na dan? Če da, je to zelo grdo od nje. Lahko bi že v štartu (preden je prišla dol) rekla, da ji ni do tega oz. da ne zmore.

Ti bi pa lahko bila malo nad njenim nivojem in bi vsaj uredila da jo njen sin pelje domov zjutraj ko gre v službo.

Neprijavljena, 11.08.2021 ob 13:22

To ni d od dopusta, mož se vozi v službo iz morja, ti delaš od doma.  Mi smo na daljavo delali  iz morja ko je bilo pri nas vse zaprto. Je pa res, da sta otroka že večja, tako da sta imela dopoldne šolo na daljavo.

Nista se mogla zmenit da vzame vsak 14 dni dopusta in se en mesec pokombinirata na morju? Ostalo se pa probaš pokombinirat z zainteresirani na tak način da jim odstopiš prikolo. Če jih ni, pač za tiste ure najameš varuško.

Kar se tiče tašče, ne vem ali je prišlo do šuma v komunikaciji ali se je naredila nevedno. Si sigurna da ste se dejansko zmenili da bo imela vnuka 4 ure na dan? Če da, je to zelo grdo od nje. Lahko bi že v štartu (preden je prišla dol) rekla, da ji ni do tega oz. da ne zmore.

Ti bi pa lahko bila malo nad njenim nivojem in bi vsaj uredila da jo njen sin pelje domov zjutraj ko gre v službo.

Enako sem pomislila tudi jaz, poleg tega pa se ro, da je fajn ta slutba, ko delas od doma 2 urci dopoldan in 2 urici popoldan, placan si pa za 8 ur. Kuuul!

In ce se ze hoces it poletje na morju, se sam organiziras, 2x po 2 tedna dopusta pokrije 1 mesec, potem se moz dnevno vozi, ce se le da, torej zena lahko popoldan ali zvecer oddela tiste svoje 4 ure, ce moza en dan ni, pa naslednji dan oddela 8 ur ali pa 2 urici, ko otroka po kosilu spita.

Ampak mislim, da avtorica itak vidi samo sebe in zdaj dojema, da je moz veliko na boljsem, ker spizdi v sluzbi, ona pa je priklenjena na malo deco 24/7, potem pa se tasca noce plesat tako, kot snaha spila… ??

Verjamem da ni bilo prijetno ampak lahko bi se mirno dogovorila z njo in bi ji rekla da jo ne želiš več in bi gospa šla drug dan na avtobus, ne pa da zakleneš in jo pustiš zunaj kot brezdomko. Sram te je lahko da si tako nečloveška. Še tujcu bi ponudil prenočišče ne pa da bi taščo zaklepal ven, ne glede na to kakšna je. TO so te mlajše egoistične generacije, ki za vsako egoistično stvar, ki jo naredijo, najdejo “opravičilo”. Poden od človeštva.

Glede na to kako si mentalno zaostala, ko si starejšo žensko zaklenila in jo spodila kot ciganko, verjetno nisi pomislila na scenarije da bi se ponoči podhladila, da bi jo mogoče pičila pajek ali kača, da bi jo kdo ugrabil ali posilil, ali pa bi padla iz klopce kjer je spala, pa bi si glavo razbila? Bi lahko še invalid postala.

Skratka poden od človeka si, pa še take stvari greš na splet pisat. Sramota in brez da poveš, si verjetno stara tam nekje 30 do 44… zavožena generacija in še bolj zavožena generacija brez kulture in moralnih vrednost prihaja…  Me spominjaš ne eno žensko primitivko iz Ljubljane, ko je soseda poškodovala, ker je izkoristil skupno odklepanje vrat in je trdila da bi on moral vrata odpreti ne pa da ona odpira njemu, ker je moški (pa je prišel za njo k vratom) in ga je s tem izgovorom poškodovala. Za na psihiatrijo.

Pisanje prostih spisov ti je šlo že v šoli? Si kaj razmišljala o pisateljstvu?

Kje sta bila pa tvoja starša in sestra, brez katerih praviš, ne bi mogla speljat projekta morje???

Pa še to. Svaka čast tašči. Uživala je na morju. Tako kot se spodobi. Bravo! Tebi naj bi pa še kuhala, ampar res čisto SLUČAJNO kuhala? hahahahahahaha…………………….

Pojdite na dopust (na morje, v hribe…kamor vam pač bolj paše) za en teden do dva. In to SAMI ! Ne bo nobenih problemov, sami boste vse organizirali, ne bo se treba na nobenega zanašat, se ozirat na koga.  V glavnem ljudje hodijo na dopust tako.

Ena tašča, 11.08.2021 ob 13:03

Pa še to : v celem letu in pol si ne moreš vzeti 10 dni prostega časa zase in za svoje otroke, ki jih imenuješ mulčki?

No, hvalabogu, da nisi moja snaha.

Moji snahi sta obe mami z velikim M.

Vse pripiši sama sebi, ne tašči.

10 dni res ni veliko, če seveda želiš biti s svojimi otrpki.

Ne razumem, zakaj je preživljanje dopusta cel projekt, pri katerem mora sodelovati vsa žlahtna. Ne rečem, za potovanje v lastni režiji na drug kontinent v bolj odročne kraje se je treba pripraviti, tudi za daljše jadranje, a tu gre za neko bivanje v kempu v bližnji okolici. Ženska se sigurno ni ravno izkazala, a verjetno je znano že od prej, da ga rada da na zob. Mi tudi ni jasna ta slovenceljska navada, da se cel trop rine v neko prikolico ali apartma, kjer se skupaj cmarijo, ponoči pa smrčijo in drug drugemu prdijo pod nos.

Tudi ti boš 1x tašča, pa da vidimo, kako bo tebe snaha imela rada (ali pa zet).

Občutek imam, da si zatežena baba. In gospodovalna. A mož te dovolj dobro uboga ali bi bil lahko boljši?

Tud prebral nism kom si nakladala.

Daj preberi še enkrat. Ženska piše, da se je odločila za najem priholice na morju po pogovoru z vsemi, ki bi ji lahko pomagali z varstvom otrok, da bi bila otroka lahko 2 meseca na svežem zraku. Nikjer pa ni omenila, da je to njihov dopust. Kok ste eni z temi kritičnimi in obsojajočimi komentarji moteči, zraven pa še brat ne znate.

Za te fore z vklječevanjem žlahte za varstvo otrok za daljše obdobje(oz.mulčkov) kot pravi avtorica sem že šlišal.To prakticirajo oz.fehtajo celo zlahto novodobne nadobudne mamice.Avtorica je k ponudbi vključila še kuhanje kosila.Izkoriščevalsko do konca.

A cela zlahta je bila v eni prikolici?!

Si ne predstavljam…to ni dopust ,ampak mučenje…

Vse tiho je bilo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close