tašča in moj otrok
Resi problem, najemi varusko.
Postelje niso za skakanje, hitro pride do nesrece. Tudi tukaj na forumu je bila objava o tem. Otrok mora poznati meje in priporocljivo za otroka je, da so te meje povsod enake. Razlicna pravila ozroka samo zmedejo. Zelo narobe je, da se misli, da so babice za razvajati.
O joj, joj avtorica, me je kar glava zabolela, ko sem tole prebrala.
Najprej, tvoja tašča je krasna. Otrok absolutno rabi red in meje – seveda se je za mizo in če ga ne boš naučila sedaj, boš imela grozne probleme kasneje. Pa ne samo s hrano. Pa to, da mu babi bere – odlično, ženska ima super odnos. Imam občutek, da je problem v tvoji razvajenosti in ne tašči.
Pa tako kot so že drugi rekli, nič ni narobe, da si vzameta kdaj čas zase z možem (tudi midva si ga, pa imava 3 otroke), ampak …. če si ga ne znata vzet doma, po tem ko otrok zaspi… če ne zmoreta intime, kljub enemu otroku, drugače kot s ponočevanjem 2x mesečno ali še več…. ne vem, ne vem….
Moj nasvet, samo ne imet več otrok dokler ne odrasteta, ker tvoj post se bere kot teženje ene razvajene 15 letnice. Tisti, ki smo zreli se zavedamo, da so otroci prvenstveno naša odgovornost in ne odgovornost naših staršev.
Mam občutek, da če babice odpovejo bosta šla vidva hitro narazen, ker se očitno ne znata prilagodit novim vlogam in odgovornostim. Pa še grozno razvajenega otroka bosta imela na tak način…
Dve stvari sta možni.
Ena, da je babica utrujena in res ne more, lahko tudi hladna.
Drugo je, da se ne upa. Velik babic je do skrajnosti prestrašenih, ke rniče ne naredijo prav. Potrebno se je pogovarjati, kaj kdo želi, kako bi rad, zakaj ja, zakaj ne. ne da se kar videti, kaj do misli. Zmenite se.
Tretja stvar je tudi ta. Otrok je majhen za loviti in prespati. jaz sem jih sicer imela in jih še lovim, ampak za prespati pa ne, ker ni lutka. Zvečer ima verjeno neko rutino in ko se zbudi želi mamico,očka… joka. Ne vem, niso vsi enaki. Če se pa preveč otepa pa bolje da ne siliti. Ampa dajte se pogovoriti. Vprašajte jo, povejte ji, dabi radi kdaj vnuka pustili pri njej, pa nič sama ne reče pa se ne upate. Lahko je le tiho in čaka da vi rečete, misli da se ne sme vtikati, da ne sme kaj reči. Pogovorite se, saj bo vesela. Biti babic aje težko in najlepšena svetu. Vendar si tako mamica, kot babic aprvič in res ne veš,kako se obnašati.
Boste mogli pač sprejeti, da zdaj nista samo vidva, ampak tudi otrok sodi v vašo družino in bo treba seveda marsikaj prilagoditi temu. Saj ne rečem, da je prav, da gresta vsake toliko tudi sama kam, ampak vsakih 14 dni? ?
Če sta se odločila za otroka, je treba sprejeti tudi vse tiste manj lepe stvari, ki pašejo zraven. A če bojo vajini kolegi vsak teden dali otroka na počitnice k babici, bosta naredila isto, da ne bosta zaostajala?
Zaživite kot družina, z otrokom hodite vsi skupaj na obisk, pa potem spat v domačo posteljo. Mogoče se boste pa začutili kot družina in boste ugotovili, da je čas z otrokom lepši kot žuranje kot pri 15-ih letih.
Jaz imam skorja 4 letnico in eno letnika.
Mi ne pade na pamet da bi jih dajala babicam in dedkom za čez noč, niti jih nikoli me čuvajo. Sicer bi bila tašča takoj za, ampak ji ne zaupam. No kakorkoli, otroci so moji in jaz bom za njih poskrbela. Mi ne pade na pamet da bi nekje ponočevala pa hodila naokoli. Najin odnos s partnerjem je pa tudi čisto okej.
Sicer pa otroci hitro rastejo in bo slej ko prej tudi čas samo za naju.
kaj pa vem213, 13.02.2022 ob 18:35
Z njenim sinom imava otroka, starega leto in pol. Ne bom rekla, da ga ne mara, ampak enostavno ni ljubeča babica kot je recimo moja mama. Saj pokliče za rojstni dan, nas povabi k njej domov, kupi darila, skuha… ampak ni tistega ljubečega odnosa z vnukom. Sin je nor na mojo mamo, na babico pač ne. Nikoli recimo se sama ne javi, da bi bil pri njej čez noč, da bi kdaj prespal. Če jo midva vprašava, ni problema, seveda sprejme, ampak da bi pa prav uživala v tem ni.
To je njej prvi in zaenkrat edini vnuk, ima še dva otroka, ki pa še nimata svojih otrok. Nekako distancirana je, pa ko gremo imam občutek, da ji odleže. Ima še kdo tak primer, ko stari starši niso ljubeče navezani na vnuke?
Mene je zmotilo da pišeš “z njenim sinom”. Ne ti imaš otroka s svojim partnerjem, možem. Ona je njegova mama. Pač niso vse za vnučke stiskat. Moji sta kao obe nori na vnuke(moja in njegova mama) ko pa sta prišla na obisk sta bila prepuščena sama sebi, razen da sta ju prekomerno hranili ni bio od njiju nič. Tko da bolje da takoj veš kaj je na stvari. Moja mama nima nobenega materinskega čuta recimo, ni ga imela do svojih otrok, do vnukov kaže nekaj ampak kot sem rekla, precmokat potem pa naj gresta gledat TV.
pri enem otročičku ima par res dovolj časa za večerne nežnosti in zase. Res ne razumem te potrebe hodit ven po žurih.Vajina družba še nima otrok? Zanimivo, ko tudi drugi dobijo naraščaj, poniknejo, kar se večernih veseljačenj tiče. Zakaj imet otroka, ko potem komaj čakaš, da ga uturiš nekomu? ker imaš lajf? mi smo imeli lajf doma in nobene pretirane potrebe po izhodih, ker obiski so bili vsakodnevno pri nas. Matere nisem želela obremenjevati, kajti je bila že v letih in zgarana. Kljub temu se je ponudila sama sem pa tja, ker po njenih ugotovitvah da sva samo doma 🙂 tašči se pa nikoli ni kaj dalo ukvarjat, ker je pač komot. Uživajta, dokler lahko
Pri nas je enako. Otroka babico spostujeta, tudi vikata, a nimata neke želje da bi šli k njej. In tudi njej odleze ko gremo. Težava je le, ker ima partner od prej sina, njega bi pa iz same ljubezni pojedla.
In meni je samo hudo zaradi otrok. Ko vidita kako tistega objema in carta, naša dva pa občasno le hladno občasno poboža.
Se mi pa zdi, da bo dolgoročno gledano, ona prikrajšana. Menim pa, da se ne zaveda tega.
ultrapas, 13.02.2022 ob 18:58
Pa ve nikoli niste zadovoljne. Če se ne vtika, ni v redu, če se vtika, spet ni v redu. Če hoče imet vnuke vsak vikend pri sebi, ni v redu, če jih ima samo takrat, ko jo prosite, tudi ni v redu. Kaj sploh hočete????
Meni delujejo vse malo prsmuknjene…nikoli jim nič ne paše?
pa to ne moreš verjeti, 14.02.2022 ob 07:38
Avtorica, ti si zmešana do kraja. Imaš krasno taščo, ki ti rit odnaša, ko ti je tvoj lastni otrok odveč, ko ti žuraš, popivaš, se goniš ponoči okrog kot kaka 15 letnica.
Ženska, nisi več pubertetnica, nisi več mladoletnica, torej postavi se na svoje noge. Tvoja mama in tvoja tašča nista dolžna za tvoje otroke skrbeti.
Pa tvoj foter ima tudi pravico lastni postelji spati. Ti čutiš potrebo po seksu, zato tvoj otrok ne sme pri tebi spati. Ga pa z veseljem vturiš v posteljo tvojega očeta. Si pomislila, da ima on pravico spati v svoji postelji? Da ni dolžan odstopiti postelje tvojemu frocu?
Če se pa že moraš ponoči okrog goniti, si pa najemi varuško. Pa jo plačaj.
Ne moreš verjeti kake razvajene afne ste ene babe.
Jaz sem samska, brez otrok pa ne ponočujem. Ne vem kako ste mladi starši vajeni se cele noči okrog gonit in to kar 2x na mesec?
Če ti je otrok odveč, zakaj ga imata? Še nista vzela kontracepcije?
A zdaj ko je mama je pa kar za odstrel? Zakaj ne bi smela žurat zdaj, ko ima otroka. Mislim haloo…a ste normalni ljudje? Če je pa to tako, zakaj potem cele dneve visite na rač.? Če imate otroka se tudi ve ukvarkajte z njim ne pa da ste obsedene z družbenimi omežji…vidim jaz ko grem po cesti kak ste ene zabublene v tel., ko vozičkate. In potem drugim solite pamet, kot da ste najbolj vzorne mame????
ojoj joj, 13.02.2022 ob 19:39
če prav razumem, 13.02.2022 ob 19:29
kaj pa vem136, 13.02.2022 ob 19:12
če prav razumem, 13.02.2022 ob 19:04
Čakaj, otrok je star leto in pol pa ga že siliš okrog in okrog za presspati?
Tašča ga sicer vzame na nočitev, če že ravno siliš. Kaj bi še rada? Se otroka znebila za cel teden, dva?
Tašča je svoje otroke že vzgojila. Ne rabi zdaj biti še varuška tvojim otrokom.
Ja, pač kakšen večer bi šla ven z možem v dvoje. A je to tako narobe? Nočem vedno spraševati mame, ki pa se itak vedno javlja. Kdaj tudi na moževo pobudo pokličeva taščo, tudi zato, da bosta imela nek normalen odnos babica – vnuk.
Sem mnenja, da so babice za razvajanje, za stvari ki se jih doma recimo ne sme početi. Pri moji mami sin spi z njo v spalnici, moj oče takrat spi na kavču, otrok pa uživa pri tem. Ko je pri tašči, mora vedno spati v stari otroški sobi mojega moža. Sicer ima tam posteljico, ampak bi raje spal pri tašči v postelji, pa nikoli noče, češ da se tako ne more naspati. Pa pri njej se ne sme skakati po postelji, pa en kup drugih pravil, recimo jesti mora izključno pri mizi…. Drugače pa je vdova, možev oče je že pokojni. Sicer ni nikoli osorna, ne kriči nanj, vsaj da bi jaz vedela ne, pa tudi otrok ne kaže, da tam ne bi hotel biti. Samo bolj vesel je pri moji mami.
Tvoja tašča je normlna, zrela ženska.
Tvoja mama pa dedca zaradi otroka izseli na kavč? Sory, ampak meni take stvari niso normalne.
Pa še enkrat: otrok je obveznost staršev. Ne pa, da že tako malega otroka siliš prespati drugje. Pa vsaj užaljena, ker se tašča ne ponuja sama. Ampak vseeno pa ga očitno večkrat vzame.
Glede na to, da očitno pogosto spi pri tvoji mami, očitno tudi že večkrat pri tašči. Pa glede na to, da je komaj leto in pol star, imaš očitno veliko ponočevanj.
Bi moral tvoj foter malo zaropotati, ker tvoja mama dela iz otroka obupnega razvajenca.
Pa kaj je s tabo, ženska? Babica se mora otroka razveseliti, ga razvajati, česa ne razumeš? Če 18-mesečnika že dresira kaj sme in česa ne sme, je hladna ženska. Jaz ji otroka ne bi pustila, avtorica. Pa naj se potem tolče po glavi, ko ne bo imela nobenega odnosa z njim in ko je ne bo niti v domu obiskoval.
Neeee ona ga mora pustit, ker hooooce bit sama z mozem! Ji ni dovolj da ze pri njeni mami nonstop visi. Bruh od mame
jajoslava, 13.02.2022 ob 18:55
In? Ene pač niso rojene oh in sploh babice, ki živijo za svoje vnuke. Jaz bi bila s tako taščo čisto zadovoljna. Moja tašča pa klicari petke in svetke, ves čas teži, da pridemo tja, da pripeljemo vnuke itd. Otroka več nočeta tja, ker nimata kaj delat, ima nek zanič internet, živi v stanovanju v bloku, nič ni za počet. Ko sta bila majhna sta hodila, zdaj jima ni več do tega. Ker mi ne pridemo k njej, pride ona k nam, večkrat nenajavljeno, se usede in sedi pri nas cel dan. Komaj se je losamo. Jaz bi bila presrečna s tako kot jo imaš ti.
nesramen zapis… smili se mi gospa, če je ljubeča in da z njo tako delate… tvoji vnuki – jaz bi še vse dala,da bi lahko babico enkrat objela… naj se zamislijo. ker ni neta, nimata kaj za počet… groza
kaj pa vem136, 13.02.2022 ob 19:30
Enostavno, 13.02.2022 ob 19:19
Ubogo dete, ne sme skakati po postelji, jesti mora za mizo…
Babica ni hladna, je čisto normalen človek, ki pač postavlja meje in to normalne meje.
Druga babica, torej tvoja mama, tega ne dela in zavedaj se, da bo meja vedno višja in dete bo zahtevalo vedno več.
Pač otrok je star leto in pol, ne 8 let. Razumem, da osemletnik sedi pri mizi ko je, ampak leto in pol star otrok pa tudi pri nas doma ni vedno za mizo. Kdaj ima v roki kruh in hodi okoli z njim, kaj je s tem narobe?
Sori, je se za mizo. Pika. Ne na kavču, ne v avtosedežu, ne v vozičku, ne… Nikoli nismo imeli usranih stvari, nismo menjali kavča zaradi otroka, pleskali sten ipd., kar vse je nekaterim normalno, da se zaradi otrok počne. In potem odrastejo v zmazane packe, mamice pa s sesalcem in cunjo za njihovo ritjo dokler se enkrat pri 40.ih eventuelno ne blagovolijo izseliti.
vse je narobe s tem, 15.02.2022 ob 20:08
Sori, je se za mizo. Pika. Ne na kavču, ne v avtosedežu, ne v vozičku, ne… Nikoli nismo imeli usranih stvari, nismo menjali kavča zaradi otroka, pleskali sten ipd., kar vse je nekaterim normalno, da se zaradi otrok počne. In potem odrastejo v zmazane packe, mamice pa s sesalcem in cunjo za njihovo ritjo dokler se enkrat pri 40.ih eventuelno ne blagovolijo izseliti.
iz istega razloga jaz ne sprejemam obiskov z otroki.
Ne razumem takih mamic. Otrok star leto in pol, ti pa komaj cakaš, da se ga znebiš in potisneš nekomu v varstvo z izgovorom, da morata imeti s partnerjem čas zase. Obe veva, da je to samo izgovor. Očitno sta premlada / nezrela za otroka. Če rabita toliko časa zase, bi z otrokom mogla počakati. Ne vem zakaj se določeni starši sploh odločijo za otroka, potem pa komaj čakajo, da se ga znebijo. Po 6ih mesecih sta že začela hoditi ven? Imam dva otroka in mi kaj takega niti na pamet ni prišlo niti sedaj ko ima najmlajši 18 mesecev, kaj šele pri 6 m. Potem pa govoriti čez babico, zakaj se vseskozi ne ponuja za varstvo. Najboljše, da se skupaj s partnerjem in otrokom preselite k tašči, da vzgoji še vaju. Da ne bo pomote, tudi mi včasih jemo v dnevni sobi in redno hodimo kam “ven”, ampak skupaj in ne boš verjela, zelo uživamo skupaj.
KrEna990, 16.02.2022 ob 00:05
Ne razumem takih mamic. Otrok star leto in pol, ti pa komaj cakaš, da se ga znebiš in potisneš nekomu v varstvo z izgovorom, da morata imeti s partnerjem čas zase. Obe veva, da je to samo izgovor. Očitno sta premlada / nezrela za otroka. Če rabita toliko časa zase, bi z otrokom mogla počakati. Ne vem zakaj se določeni starši sploh odločijo za otroka, potem pa komaj čakajo, da se ga znebijo. Po 6ih mesecih sta že začela hoditi ven? Imam dva otroka in mi kaj takega niti na pamet ni prišlo niti sedaj ko ima najmlajši 18 mesecev, kaj šele pri 6 m. Potem pa govoriti čez babico, zakaj se vseskozi ne ponuja za varstvo. Najboljše, da se skupaj s partnerjem in otrokom preselite k tašči, da vzgoji še vaju. Da ne bo pomote, tudi mi včasih jemo v dnevni sobi in redno hodimo kam “ven”, ampak skupaj in ne boš verjela, zelo uživamo skupaj.
Čakaj, da korona mine – takrat bosta teedensko slavila novo-staro svobodo…
Joj, joj, ste me napadle. Pa kaj vam je? Z otrokom se ukvarjava vsak dan, na 14 dni greva kam ven zvečer!! Me prav zanima koliko takih je tukaj pisalo, ki živijo pri starših v mansardi in so otroci ves čas pri babici in dedku, jeste pa vsi tam. Seveda jih nimate tam za prespat, ker so itak pri starih starših že cele dneve. In potem napadate mene, ko gre vnuk na 14 dni k babicam.
No, koliko je takih, ki jih babice pazijo vsak delovnik, ker ne gredo v vrtec? Koliko takih, ki živijo na dvorišču staršev ali v mansardi in so otroci kar naprej pri babicah? Ampak prespijo pa ne tam, to pa neeeee!!!
kaj pa vem942, 16.02.2022 ob 16:45
Joj, joj, ste me napadle. Pa kaj vam je? Z otrokom se ukvarjava vsak dan, na 14 dni greva kam ven zvečer!! Me prav zanima koliko takih je tukaj pisalo, ki živijo pri starših v mansardi in so otroci ves čas pri babici in dedku, jeste pa vsi tam. Seveda jih nimate tam za prespat, ker so itak pri starih starših že cele dneve. In potem napadate mene, ko gre vnuk na 14 dni k babicam.
No, koliko je takih, ki jih babice pazijo vsak delovnik, ker ne gredo v vrtec? Koliko takih, ki živijo na dvorišču staršev ali v mansardi in so otroci kar naprej pri babicah? Ampak prespijo pa ne tam, to pa neeeee!!!
Hahaha, to sem tudi jaz pomilslila.
Sodelavka ima dveletnika, spi pri njiju v postelji, ponoči se po 4x zbudi in ga ona “podoji”. Beri, njeno joško je zamenjal za dudo. Seveda ne more nikamor, ker se mali dere ko jesihar, če nje ni zraven, ko se zbudi. Zadnjič mi je opisala, kako je pri njih. No, drugače pa zgleda stvar tako, da ga ona med delavniki zjutraj še malo “podoji”, potem pride njena mama, ona in mož gresta v službo. Mama merka malega, mu da zajtrk, malico, skuha kosilo, gre z njim ven, onadva gresta popoldan še ene 3x na teden na fitnes, šport…, takrat prideta domov ob cca 19.00, sodelavka malega začne spravljat spat, ker je menda grozno utrujen, ker noče popoldan spat, ker ni nje in njene joške. No, potem ga doji in daje spat cel večer, ponoči pa kot opisano. Med vikendi gredo pa h tašči na kosilo vsi skupaj. No, ona bi ti hitro znala povedati, da njej na kraj pameti ne pade, da bi dajala otroka spat k babici.:)))
In take bodo tukaj kokodajsale, kako da se ne da otroka prespat k babicam vsaj do 15. leta.
Drugače pa se meni tašča ne zdi nič napačna. Kot so že rekli, stvar se zna obrnit, ko bo otrok večji in bo raje šel k tašči, ki ima pravila, ampak se znata tudi zabavat, kot k tvoji mami, kjer je vprašljivo, če ga bo znala brzdat, ko bo večji.
No, no, ne tolaži se z domnevami o mansardah in babi servisih. Midva sva na svojem, otroci so v vrtcu (kamor jih voziva sama), kuhamo si tudi sami in ob vikendih ne visimo pri starših. Pa sva oba polnih 8h v službi. Gre se samo za zavedanje svoje odgovornosti in za prilagajanje življenjskega sloga.
Občasno greva tudi midva kam sama zvečer, ampak to pomeni, da imava za tistih nekaj uric varstvo pri nama doma, ker imava tudi sama 18 mesečnico, ki je še ne bi dala prespat drugam.
Delujeta pač nezrelo, oprosti ampak tako je. Imaš varstvo, kadar ga rabiš, kaj točno bi še rada? In ja, tako majhen otrok je velika obremenitev za starejše, sploh čez noč, ampak da bi to dojela bi morala prej odrasti. Tvoja kritika tašče pač ni na mestu.
Nobeden te ni napadel, samo izražamo svoje mnenje. Če pa se ti počutiš napadeno in kritike ne znaš sprejeli, pa je to le še en dokaz da si nezrela. Dejstvo je, da po zgoraj napisanem sta oba s partnerjem nezrela za otroka. Iz zapisanega se da tudi razbrati, da si razvajeno dekle. Jaz nažalost nimam nobenega. Mama pokojna, mojega očeta ni blizu, tudi tašča in tast sta 60km stran. Bratov, sester nimam. Skuham vsak dan sama, aktivno se ukvarjam z otroci zelo veliko, zelo veliko tudi hodimo na izlete, igrišča, igrala itd. – skupaj. Oba s partnerjem uživava skupaj z otroci v naših dogodivščinah. Tako, da ni vse tako kot si napisala. Zelo radi pa gremo tudi k babici in dedku, skupaj, kot družina, kjer starejši sin z veseljem ostane kakšen dan na počitnicah.
Mama mojega partnerja vnuka sploh še spoznala ni, Oz. Tudi ni izrazila želje. Tako, da mislim da ti ni hudega haha. Menim pa, da babice niso tu za to, da so dolžne skrbeti za vnuka, no ubistvu, da se morajo same ponuditi za čuvanje otroka čez noč na primer. Dovolj je že to, da je tu, ko jo mi starši res potrebujemo. Otrok naj bi bil naša odgovornost.
Kaja928, 17.02.2022 ob 00:05
Mama mojega partnerja vnuka sploh še spoznala ni, Oz. Tudi ni izrazila želje. Tako, da mislim da ti ni hudega haha. Menim pa, da babice niso tu za to, da so dolžne skrbeti za vnuka, no ubistvu, da se morajo same ponuditi za čuvanje otroka čez noč na primer. Dovolj je že to, da je tu, ko jo mi starši res potrebujemo. Otrok naj bi bil naša odgovornost.
In če otrok enkrat na 14 dni prespi en dan pri babici, ta otrok ni njena odgovornost? Malo ste zabluzile, roko na srce. Res bi bilo fajn videti, koliko od teh, ki ste jo napadale, ima po cele dneve frocovje pri starih starših. Ampak neeee, prespali pa še niso tam. Jaka muda. Marsikatera babica bi raje imela enkrat mesečno otroka pri sebi za prespat kot pa da jih cele dneve čuva, kuha itd.
Forum je zaprt za komentiranje.