Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek TAŠČA

TAŠČA

Moja tašča živi sama v nekoliko oddaljenem naselju. Ima manjšo kmetijo in jo sama obdeluje. Ker imam rad kmečka opravia, bi šel večkrat rad k njej in ji pomagal.

Toda ona je sprta z vsemi sosedi. Ne samo sprta, kriči in vpije na vse, ki pridejo v njeno bližino, za nameček pa ima soseda, ki ji zelo nagaja, ji meče v hišo vso svinjarijo s svoje parcele, jo tudi udari, vendar zna vse “utemeljiti” z besedami pred policijo in sodnikom.

Moja žena, njena hči, je bolehna, nerada gre k svoji mami, saj tudi ona ne odobrava njenega vpitja, otroci, ki so že odrasli, tudi ne.

Kaj mi svetujete, naj grem ali naj ne hodim k njej. Z mano je sicer prijazna in rada sodeluje pri kmečkih opravilih.

Ima še kdo taščo, ki trdi, da želi biti sama, v resnici pa tega ne zmore.

Ne poskušaj reševati problemov drugim ljudem.

Poskušaj se na primeren način strinjati z njo in se umakniti od ukrepanja.

Vse tašče so enake, komaj čakajo, da se znebijo svojih otrok, potem pa bi udrihale po tistem, ki jih je “odvzel”.

To je začetek demence.

Odgovor na objavo uporabnika
OSAMLJENA, 28.08.2021 ob 08:54

Moja tašča živi sama v nekoliko oddaljenem naselju. Ima manjšo kmetijo in jo sama obdeluje. Ker imam rad kmečka opravia, bi šel večkrat rad k njej in ji pomagal.

Toda ona je sprta z vsemi sosedi. Ne samo sprta, kriči in vpije na vse, ki pridejo v njeno bližino, za nameček pa ima soseda, ki ji zelo nagaja, ji meče v hišo vso svinjarijo s svoje parcele, jo tudi udari, vendar zna vse “utemeljiti” z besedami pred policijo in sodnikom.

Moja žena, njena hči, je bolehna, nerada gre k svoji mami, saj tudi ona ne odobrava njenega vpitja, otroci, ki so že odrasli, tudi ne.

Kaj mi svetujete, naj grem ali naj ne hodim k njej. Z mano je sicer prijazna in rada sodeluje pri kmečkih opravilih.

Lepo, da bi šel pomagat.Ker imaš tudi ti rad kmečka opravila.

Je pa to dvorezen meč.Lahko tudi tebe zaplete v krege , lahko tudi ti s tem, ko si pri njej, dobiš črne pike od sosedov…

Po drugi strani pa – zakaj ne? Poskusiš lahko.Mogoče se bo pa ženska umirila in bosta zelo dobro sodelovala.In bo vesela , da ima pomoč, pa bo nehala biti konfliktna.

Nihče ne more vedeti za vnaprej, kako bo.Še šlogarca ne.

Poizkusi.

In če bo v redu, nadaljuješ.

Če ne, se še vedno lahko umakneš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close