tartufi
Eno malce neobičajno vprašanje za poznavalce/ke:
Prevajam neko literarno zadevo iz nemščine in v njej nastopajo “polnjeni tartufi” – nobenega recepta ni, samo omenjeno je – jaz pa, ki poznam samo rezance s tartufi (iz restavracije), me zanima, ali je to sploh možno (ne glede na ceno, seveda – gre za visok sloj ljudi iz prejšnjega stoletja) – vem, da so tartufi silno aromatični – si jih lahko predstavljate polnjene?
Ni nič življenjsko pomembnega, gre bolj za radovednost…
Ja, miša, hvala za namig, sem sama tudi razmišljala o tej možnosti, vendar ne gre, ker pravi tista oseba, da jih ima najraje “dušene”. Tako da morajo biti to tile naši pregrešno dragi “tartufi” (ki so v bistvu “gomoljike”, kot je uradno zapisano).
Še vedno me zanima – je že kdo kdaj slišal za “polnjene tartufe”?
Forum je zaprt za komentiranje.