tapiokina moka
pozdravljeni
meni pa se je nepričakovano pojavil en velik problem. zadnjič sem v trgovini kupovala riževo moko in v naglici pograbila tapiokino. Kaj morem, bila je bela…
Sedaj pa nimam pojma, kako naj jo uporabim. Ali imate kakšen nasvet? Ja pa še to, namenjena (riževa) je bila za 9 mesečnega otroka
Lp
Nimam izkušenj s tapiokino moko, vendar kolikor vem, se jo največ uporablja za zgoščevanje torej za kakšen puding in za kakšen dodatek k drugim mokam pri peki brezglutenskega kruha. Za 9mesečnika mislim, da ne bi smel biti problem. Mogoče vprašaj na forum Starši staršem, če se ne motim včasih tam odgovarja KarmenM, ki ti bo po moje znala odgovoriti.
En recept za puding sem našla:
1l mleka, 85g tapioke, 125g sladkorja, 4 jajca, 50g masla. Jajca in sladkor stepaš nad vrelo vodo, da postane rahlo belo in močno naraste. Mleko, tapioko in maslo nekaj minut kuhaš, dodaš stepena jajčno maso in daš v ognjevarno posodo ter v pečico. Nič ni pisalo stopinj, samo da pečeš 30 min. Po mojih izkušnjah ne bi smela dati pečico na več kot 150 stopinj, vsaj ponavadi je tako za pudinge.
Mogoče probaj in poročaj, se bomo vse kaj naučile:))
LP Barb
Metka, bom objavila če bom še kaj pametnega našla. Mleko ni problem zamenjat s sojinim, za jajca vam pa v tem receptu ne znam svetovati alternative. Najbrž bi samo sojino mleko in tapiokina moka prišla kot nekakšen močnik?? Za zajtrk ne bi bilo slabo, če to tako deluje. Samo razmišljam. Ker pa tudi mene zanima in sem že večkrat gledala tapiokino moko na policah, bom sigurno pobrskala in vam sporočila, če kaj pametnega odkrijem. V eni izmed makrobiotičnih kuharic sem jo enkrat zasledila, a se ne spominjam več v kateri. Bom že našla. Sem prevelik firbec in mi ne bo dalo prej mira:))
LP Barb
Barb,
res hvala za trud. Zaenkrat mi moka še leži na polici in čaka na “boljše čase”. Tudi jaz še brskam po internetu, na embalaži je celo naslov za recepte (www.enaplus.com), vendar jaz tam nisem nič našla. Mogoče nisem bila dovolj pozorna. Torej, če vam kaj pametnega pride pod roke, pa prosim za objavo!
LP
Metka
P.S: Na forumu starši staršem pravijo, da je ta moka bolj za zgoščevanje omak, oziroma bolj pride v poštev pri kitajski kuhinji.
Forum je zaprt za komentiranje.