Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tanzanija, Kilimandzaro

Tanzanija, Kilimandzaro

Zdravo!

Konec poletja se odpravljam v Tanzanijo. V nacrtu je tudi vzpon na najvisjo goro Afrike, pa me zanima, kako je z dovoljenji, organizacijo (menda ne gre brez agencije), kaksne so cene…in ce je kdo od vas ze bil tam. Zanima me tudi, kdaj je najprimernejsi cas za ta podvig.

Lp, spelca

Živjo

Na Kilimanjaro greš lahko samo s pomočjo agencije. Jaz sem plačal okoli 100 $ na dan, za cel vzpon potrebuješ 5-6 dni. V tej ceni je bilo vključeno: 2 x prenočišče z zajtrkom v Moshiju, prevoz do parka in nazaj, vstopnina, prenočišča, hrana, vodič, kuhar in nosači. Na kuncu treka se pričakuje da daš vodiču napitnino. Najprimernejši čas za treking (po LP-ju) je od sredine decembra do marca in od junija do oktobra. Za december lahko potrdim, da je bilo vreme O.K.

Lp Stein

Jaz še nisem bil se pa pripravljam, ampak šele drugo leto! Mislim da agencijo rabiš samo za vzpon drugač pa ne!
Kaj letalsko karto že imaš?
No mene zelo zanima, kako ti je šlo med potjo! Če boš pri volji, bi te pa prosil za kakšno informacijo, ko prideš nazaj!

Zivjo

Ko bos dol mal pazi, ker te bodo probal na vsakem koraku obrati oz. po domace povedano nategniti.
100$ na dan se mi zdi, da je kar realna cena (sicer moras upostevati, da je ze samo vstopnina za en dan v parku 30$ (racunajo za sak dan posebi seveda, prasci so ukinili popuste za studente (vsaj v keniji 100%)).
Najcenejsa cena, ki sem jo dobil je bila 90$ na dan.
Tko, da glih poceni dol iti v katerikoli park ni.

Sicer pa ti proporocam, da se gres se kaj drugega pogledati, ker je drugace lahko poceni in se vedno vidis marsikaj zanimivega.

Ah pa dol nos sam nove bankovce, k drugac te lahko nategujejo pri menjavi (sicer so bili v keniji se najmanj gnili glede tega, drugje si lahko vsaj 25% vrednosti denarja zgubil, ker ti debili niso hotl menjat oz. si bil vesel, da so ti sploh zamenjal), to se nanasa na dolarje.

Pa avtobusov ponoc dol ni! Torej ne racunaj na nocne voznje, ker se ne bo izslo (mene je to, kar precej zajebalo, no vsaj najcenejso nocitev sem takrat dobil…)

No, ce te kaj se zanima, sam ne glih o Tanzanijskih parkih.

Zivjo!

Ja, seveda me zanima!!! Cim vec informacij, tem bolje. Hvala vsem trem za odgovore. Karte se nimam, ker se se nisem dokoncno odlocila, kdaj odrinem. Stein, zanima me se, kako je s tem, ce si npr. sam: gres potem sam z vodnikom na vrh ali se prikljucis kaksni skupini in kaj eno in drugo pomeni financno? Za parke sem slisala (brala), da so kar precej dragi, vendar se najbrz splaca kaksnega pogledat. Sicer pa nimam prevec rada turisticnih credic in imam namen tudi malo po svoje odkrivat Afriko. Vsakega nasveta/izkusnje bom zelooo vesela.

Lp, spelca

Živjo

Jaz sem plačal okoli 100$/dan (dec. 2002), v skupini pa sem bil sam, ker sem bil tisti dan očitno edini interesent pri agenciji s katero sem šel. Če vas je več oziroma če se komu pridružiš bo verjetno ceneje. Če drugje ne se bodo razdelili stroški pri napitnini za vodiča. Ni pa “oskrba” nič slabša, če je v skupini samo eden, ker imaš še zmeraj s seboj vodiča in kuharja/nosača.

Agencijo seveda rabiš samo za vzpon in pa tudi za safari, ki bi ga bilo greh izpustiti. Če rabiš še kakšno konkretno informacijo, vprašaj ti bom z veseljem odgovoril.

Lp Stein

Zivjo!

Zdaj imam se eno tezavico. Kje naj najdem cim bolj ugodne letalske karte? Menda se bolj splaca leteti v Kenijo (Mombasa) kot pa v Tanzanijo (Kilimandzaro). Torej: katere letalske druzbe letijo tja in kje dobiti ugodne karte.

Hvala in lp,
spelca

LP Špelca karte za let v Mombaso lahko dobiš na ascg.net ,sem že trikrat letel z ASC,cena cca 500 do 600 EUR. joco

LP pardon naslov je ascag.net!

Hola! A si že našla letalske karte! Me mal zanima za koliko si jih dobila!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close