Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem tankanje

tankanje

Prosim, če je že kdo imel podobno situacijo: včeraj pripeljem do pumpe in tankam 12 l bencina, s tem da mi je prej števec kazal na začetku rdečega polja in rdeča luč sploh še ni svetila – po mojih izračunih bi moralo biti v tanku prej še za celo rezervo bencina – nakar se peljem 20 km in mi začne goreti rdeča luč in števec še vedno na rdečem polju. Kaj se je zgodilo, saj za 12 l bencina bi moralo biti vsaj četrtino tanka (Xsara limuzina). Navidezno zgleda kot da mi bencina ni natankalo čeprav je na pumpi kazalo litre in SIT in sem lepo vse pošteno plačala, potem pa morala še na drugo pumpo zopet na tankanje.

Citroeni imajo zelo slabe kazalce za gorivo. Je pa res, da ko zacne stalno goreti lucka, potem je se vsaj za 50km. Zelo pa niha tudi po naklonu ceste…

Se strinjam s predhodnikom – pri Citroenih tile “kazalci” za gorivo niso ravno natančni. Nam so problem rešili na servisu, ko so ponovno nastavili parametre. Menda pa kdaj pomaga, da nekajkrat zaporedoma natankate do vrha in tudi spraznete do konca – ne ravno toliko, da boste ostali brez bencina.

New Report

Close