Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek tangice in menstruacija

tangice in menstruacija

Če nosite tangice in imate močno menstruacijo,

ali vedno uporabljate tampone ali za te par dni oblečete običajne hlačke, pa čeprav se to potem grdo vidi?

Tistih par dni pač ne oblečeš tangic!

Točno tako.

Uporabljam tampone, tako da skoraj vedno nosim tangice. Razen mogoče drugi dan, ko uporabljam vložke.

Vedno uporabljam tampone, le čez noč včasih vložke, pa še to zelo redko.

Vedno tampone, vložke občasno ponoči. pa “prisegam”na tangice

Nočem “soliti pameti”, vendar ni primerno imeti prepogosto tampone, saj kri ne more dobro odteči (se delajo strdki), pa še nožnico izsušuje.
Vsaj ko si doma in ko greš spat si daj vložke.

Se strinjam z žes51, redna uporaba je zelo škodljiva. Moja znanka je dobila zaradi dolgoletne uporabe tamponov raka na materničnem ustju, zelo je hudo z njo. Mlajša generacija se ne zaveda dovolj velike škodljivosti tamponov, reklame se kar vrtijo, na zdravje pa naj misli vsaka sama.

Ja tiste dni kar navadne hlačke,čez pa kavbojke,ooo kako paše.

Najbolj nevaren prepad je takoj za Venerinim gričkom.

Meni je tudi ginekolog rekel, da tamponi niso v redu in naj se jih rajsi izogibam.

to vem tudi jaz, zato punce vsaj doma ali pa ponoči nosite vložke

za anejo

rak mat.vratu ne nastane zaradi dolgoletne uporabe tamponov, nastane zaradi slabe higiene partnerja,
za kožico penisa se nabirajo bakterije in če se moški slabo umiva, pri vsakem spolnem kintaktu, na mat. vrat nanese nekaj svinjarije , to pa po določenem času povzroči najprej vnetja, kasneje pa raka,

zato pa muslimanke skoraj ne poznajo raka na mat. vratu, ker so moški obrezani – potrjene študije skozi desetletja .

daj no iza,prvič slišim,potem so tukaj moški zelo “umazani.” ti sigurno ne boš dobila raka, kaj ne?

O moj bog, a tud takšne zemljo tlačjo.

Ja,na žalost ima Iza prav. Za nameček pa se možnost povečuje tudi s številom partnerjev.
Drugače pa preberi na kakšnem resnejšem forumu o tem.
Ali pa vzemi kakšno knjigo v roke.

S.

Preberi:

S.

Ja sem bil na tvojem linku in nisem našel nič kar Iza opisuje.
Tam samo omenja, da se možnost raka veča s pogosto
menjavo partnerjev in prehitro začetimi spolnimi odnosi.
A ti misliš, da muslimanke tako pogosto menjujejo partnerje
kakor ve nemuslimanke in tudi fukajo se ne s 13 leti.

še en – strinjam se, jasno

Tamponi lahko povzročijo toksičen šok, kar je sicer zelo zelo redek zaplet pri uporabi tamponov a pogosto smrten. zato je bolje malo kombinirati z vložki. Če imaš močno menstruacijo je itak nuja, ker ti skozi tampon in čez tangice hitro kaj pride.

Še en

Če tam nisi nič našel, še ne pomeni, da to kar sem napisala, ni res.
To so davno dognane zadeve- slaba higiena moškega, pogosta menjava partnerjev in zelo zgodnji odnosi, nekaj je genetika …….

Mislim, da je bilo na tem področju mnogo napisanega in da so podobna znanja del splošne izobrazbe ženske, tudi informacij ni težko dobiti.

Toksični šok , pa nastane če ženska pusti tampon več dni v vagini, ko pride do razpadanja , če se stanje ne sanira , pa seveda lahko tudi umre zaradi sepse.

Tudi pri tamponih velja- redna menjava, pravilna vstavitev in običajna higiena – pa je vse ok.

lp iza

Dledala cem dokumentarec o toksičnem šoku na Discovery in zdaj vem zakaj ga povezujejo z uporabo tamponov. Neko podjetje je izdelalo novo vrsto tamponov. Bili so toliko dobri da so bili predobri. Bakterije toksičnega šoka so imele fantastične pogoje za preživetje. Zdaj je prepovedano izdelovanje tamponov iz takega materjala. Možnost toksičnega šoka je enaka, če ženska uporablja tampone ali vložke. In tudi če je toksični šok pravočasno odkrit ga znajo zdravit.

Tudi jaz sem gledala to oddajo na Discoveriju. Meni so tamponi že nekaj časa bljak. Ni mi prijetno tiščat prsta v krvava obzorja, pa po možnosti še boleča.

Mamica

Dejstvo je, da so EDEN od faktorjev tveganja za rak na materničnem vratu bakterije, ki se zaradi neustrezne higiene nabirajo za kožico na glavici penisa. V kraji, kjer so moški obrezani raka materničnega vratu skoraj ne poznajo. Če katera od vas dvomi, da je to res, naj si prebere kakšno knjigo ali pa za nasvet povpraša svojega ginekologa

Se čisto strinjam z izo in nino 1.

Drugače pa kombinacija tamponov in vložkov.

Te bakterije se imenujejo papiloma virusi, za katere vam naredijo tudi test pri ginekologu ( vsaj jaz to tako razumem). Vsekakor pa tudi tamponi niso priporočljivi za vsak dan, ali pa vsaj za noč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close