Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek tamponi

tamponi

živjo. jaz sm še najstnica in nimam veliko izkušenj s tamponi tko da me zanima par stvari in upam da mi boste pomagale:
kako globoko je treba vstaviti tampon? (ali se ga mora videti a mora biti popolnoma notri)
ali je uporaba na začetku neprijetna, ali boli, se da telovadit ?
kateri tamponi so najbolši?

upam da mi boste pomagale, bom zelo hvaležna! hvala
lp Anja

Kupi si za zacetek mini tampone(‘light days’ od ob ali kaj podobnega,te uporabljam jaz),navodila za uporabo so tudi prilozena v zavitku.
Notri ga das kolikor dalec gre,to se pravi da nic ne gleda ven,skoraj za dolzino prsta globoko naj bo notri(ok,noznice so razlicno dolge,v bistvu-porini kolikor dalec ti gre),nitka naj gleda ven.
Ne smes ga cutiti,ko je notri,ceprav bos mogoce imela cuden obcutek na zacetku.
Ko je ‘napit’ga das ven,predolgo ne sme biti not(da ne dobis infekcije).. (preberi navodila za vec informacij).

Uporaba ni neprijetna,le navaditi se moras,mogoce malo boli le ko ga potegnes ven,ker je takrat sirsi.V redu je za telovadbo.

če je dobro prepojen nič ne boli
nič se ne boj, vse maš opisano v navodilih. Tamponi so zakon. Žal mi je, da sem po prvem neuspehu poskusla potem šele čez 2 leti. Zato ne obupaj če ti prvikrat ne uspe! In seveda najmanjšega za začetek.
Ne vem, kako močno menstruacijo imaš, zato na začetku dokler se ne navadiš dodaj še vložek, da ne bo kakšnih neprijetnosti.

Tudi meni je žal, da ko nekajkrat si ga nisem mogla pravilno vstaviti, nisem probala več let. Čeprav sem uporabljala najmanjše, sem ga zmeraj čutila, če ne prej, pa ko sem se usedela in je prav bolelo. Na srečo sem nekoč slišala za tampone, ki imajo zraven aplikatorje in od takrat jih redno uporabljam. Juhu!!!

Aja.. tudi mene včasih boli, ki si ga potegnem ven, pa čeprav je napit. Mogoče ravno zaradi tega, kot je rekla Summer, ker se potem razširi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close