Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tamponi za plavanje, najboljši tamponi

Tamponi za plavanje, najboljši tamponi

Seveda, ti mojih prijateljic ne poznaš. Mislim pa, da ne boš našla takega tampona, ki te bo zadovoljil. Ko ponucaš že vse možnosti, morda potem pride v upoštev tud kaj, česar sicer ne poznaš, pač probaš. Ali pa še naprej jamraš, da nikogar ne poznaš in da ti vsi tamponi premočijo 😉

Zato sem pa napisala sem gor, da bo mogoče katera kaj napisala iz svojih izkušenj. Tako kot recimo Mariana :).
Pri teh stvareh mi je pomemben podatek močnost in dolžina menstruacije. Tako, da izkušnje ene, ki ima šibko in kratko menstruacijo, zame niso preveč praktične.
Mene zanimajo izkušnje tistih z močno na eni strani. Na drugi strani pa izkušnje tistih, ki kljub menstruaciji plavajo.

lol saj jaz nimam izkušenj z lunetami, moji 2 kolegici jih imata. Morda pa se javi še katera.

evo mene! 🙂 jaz imam zelooo močne menstruacije in sem imela celo dramoooo, dokler nisem sprobala skodelice. Res je zakon! ponoči mirno spim in se premetavam po mili volji, pa ne bo zjutraj nobenih “presenečenj”. Sploh super je poleti, ko je vroče – pri vložkih sem vedno imela občutek kot, da imam pleničko tamponi so se pa vlekli z tistimi nitkami in me je vse bolelo. Z lunettko sem lahko po cele dneve v vodi in na plaži! Priporočam jo vsem, neglede na šibkost menstruacije. tudi z raznimi vnetji nimam več problemov. pOnavadi pozabim, da jo imam vstavljeno. In še en velik plus: Menstruacija se mi je skrajšala za 1-2 dni. Prej sem jo vedno imela 8 dni, pri zadnjem času pa se je končala že pri 5 dneh.

Uporabljam skodelico lunette zadnja štiri leta. Trenutne ne, ker sem noseča :).
Je ne bi zamenjala za noben tampon ali vložek.

Včasih sem imela zaradi vložkov vnetja, od kar uporabljam lunette, ni več težav.
Tudi praznenje ni tako packasto, kot bi katera mislila. S sabo na WC lahko neseš plastenko z vodo, dobijo se tudi posebni robčki za čiščenje. Menstrucijska kri v skodelici nima nobenega vonja, medtem ko vložki zaudarjajo. Tamponi pa niso primeni za ženske, ki so bolj občutljive, ker preveč izsušijo sluznico.

Prva dva dneva praznim skodelico na 4. ure, ko pa se menstruacija umiri, pa samo zjutraj in zvečer. Pozabim, da imam menstruacijo, ves čas sem čista in suha. Prav tako me ne skrbi, da bi me premočilo, ko bi v razredu vstala s stola in stopila pred tablo. Vse lepo tesni in ostane tam, kjer mora. Kar je zlata vredno, ker pogosto ne morem celo dopoldne na WC, ker nimam časa. Tudi na morju sem se počutila, kot da nimam menstruacije.

Po končani menstruaciji skodelico prekuham in spravim v vrečko.

Poznam še nekaj žensk, ki jo uporabljajo in nobena ne bi več šla nazaj na vložke.
Ja, je draga, vendar pa naj bi bila uporabna 10 let. Tudi če bo kakšno leto manj, bo še vedno povrnjena in presežena investicija.

Skoraj identičen post sem kakšen mesec nazaj napisala na enem drugem forumu 🙂 Sem že mislila da “sama sebe berem”! :)))

Avtorici teme pa to: moje menstruacije, ki so pred uporabo Lunette trajale 7 dni, odkar jo pa uporabljam, pa samo še 5 dni, so prve dni zelo močne. Če sem hotela ohraniti občutek čistosti, sem morala včasih vložek ali tampon menjat na 2 uri, skodelico mam pa vstavljeno tudi po 8 ur in mi še nikoli prepuščala. Z njo sem seved tudi plavala in normalno izvajala vse športne aktivnosti, tako, da bi menstrualno skodelico priporočala iz prve roke.

Kako pa to deluje ponoči, ker ponavadi spim več kot 8 ur in nebi mogla takoj spraznit skodelice?

Ali lahko uporabljas tampone tudi ce se nisi imel spolnih odnosov?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close