Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tamponi za plavanje, najboljši tamponi

Tamponi za plavanje, najboljši tamponi

Nekoč sem nekje prebrala, da obstajajo tudi posebni tamponi za plavanje ob menstruaciji. Menda nekaj takega bolj vodotesnega ali kako se naj izrazim. Pa v nobeni trgovini, drogeriji, ne najdem kakšnih posebnih tamponov za plavanje. Ve katera kaj več o tem?

Drugače pa me zanima kateri so najbolj vpojni tamponi? O.b. ta največji pa podobni, vendar dosti cenejši, so eni v DM (njihova znamka). Še kaj podobnega? Imam namreč zelo močno menstruacijo in tudi omenjeni mi premočijo včasih že prej kot v eni uri.

Ponoči naj se tamponi ne bi uporabljali, vsaj tako piše v navodilih pa tudi preveč ur ne smejo biti notri. Pri močni menstruaciji pa je to problem. Sploh, če se precej premetavaš ponoči in kaj rado kaj mimo vložka teče. Kateri vložki so najboljši za take zadeve? Jaz uporabim pač ena nočne variante (dm, Always, Catherine…).

V tem primeru se odpovej plavanju v tahujših dnevih oz. si prestavi menstruacijo, če ne moreš prestavit dopusta.

Lahko pa prešaltaš na lunine kapice, ženske, ki jih uporabljajo, so navdušene in mislim da tudi plavaš lahko z njimi. Tule več http://www.hiskadobrot.com/mooncup/

Ne gre za dopust. Gre zato, da me zanima, če obstajajo res kakšni ekstra tamponi za plavanje. Plavam tudi ob menstruaciji, zato me zanima, če ti tamponi res obstajajo.
Za te skodelice pa se zaenkrat še ne bom odločila. Niti ne poznam nobene kolegice, ki bi jo uporabljala, jaz pa bi rada prej slišala kake komentarje preden nabavim, ker niso ravno poceni. Sem jih pa že videla ja v trgovinah.

dolga leta plavala s čist navadnimi tamponi. dvomim, da si kaka maratonka, da bi morala tok zakomplicirat tole 🙂

Nisem maratonka, sem pa ženska, ki ima zelo močne in dolge menstruacije.

no dobro, zdaj pa še povej o kakem plavanju je govora – gre za treninge, namakanje v bazenu….

Seveda za plavanje, ne namakanje. Namakanje med menstruacijo pa res ni nuja :).

dvomim, da lahko plavaš dve uri v kosu, tok pa vsaki navadni tamponi zdržijo

v kolikor te kdo s puško ne straži, si ga greš loh vmes tut zamenjat

tko da lej – vse je enostavno, če ženska ne zakomplicira :))

V dveh urah ne zmočijo? Če vzamem najmočnejše o.b. ali podobne, imam (na suhem) v 3/4 ure premočenega. V dveh urah bi bila poplava. Sprašujem namreč tudi za tampone za uporabo na suhem. Ne samo za plavanje.

Plavat sicer v ta najmočnejših dneh menstruacije ne hodim. Samo 1. in 7.-9. dan menstruacije takrat si upam it. Drugače pa ne.

cela znanost v glavnem

Aleksandra, ni potrebe po aroganci.
Tiste, ki imate podobne probleme pa na dan z besedo.

Aleksandrinih komentarjev ne upoštevaj, saj samo provocira in misli, da je edina sposobna in izkušena tu.

Žal mi je, da ti ne morem pomagati, sama VEDNO uporabljam navadne O. B. med plavanjem in nikoli nisem imela težav.

Samo tega se še manjka, da se še kak moški oglasi tu pri tamponih in resno daje psihoanalize …

Moji 2 kolegici jih uporabljata že več let, ko jaz sploh vedla nisem, da že obstajajo 😉 Onidve sta navdušeni. Pravita da ni obene packarije, tudi če si kej zunaj. Si pač umiješ roke, preden greš v wc (ali pa uportabiš čistilne robčke (za roke), če ni vode v bližini. Imaš men se zdi 3 velikosti. Ker je posebna guma, se oprime materničnega vratu in ne skače ven. V 2 urah tud pod razno ne napolniš 🙂 Kontraindikacij pa tudi ni znanih. Če ti noben tampon in vložek ne zdržita, bi jaz na tvojem mestu defnitivno sprobala lunete, že zarad inata. 😉

Tele menstrualne skodelice me še niso pritegnile. Sploh si ne predstavljam kako recimo zadevo opereš, če upoštevaš, da imamo v službi umivalnik z vodo v drugem prostoru kot WC. Torej greš na WC zadevo izprazniš, greš do umivalnika, opereš, greš nazaj na WC in vstaviš? Nič kaj prijetno to opravljat pred vrsto čakajočih sodelavk. Mogoče bom zadevo kdaj probala, ampak ne prej, preden bom slišala kako to sede drugim. Do sedaj še nisem slišala za nobeno kolegico, da bi to uporabljala. Saj ne rečem, če bi ibla zadeva 5€ pač kupiš in če ti ne sede vržeš stran. Tako pa cena ni ravno mala. Glede na to, da se prodaja pri nas že kar nekaj časa pa se še ni ravno razširila, sem v dvomih. Bom videla, mogoče pa bom nekoč to uporabljala :).

Alexis, hvala :).

Ne rabiš splakovat. Izprazniš v wc školjko in vstaviš nazaj. Roke si boš po (in pred) uporabo wcja pač mogla oprat 🙂 Obstajajo pa vlažilni robčki, če te moti, da boš iz wcja uletele kot klavec. Sicer pa se tudi ženske navadno ne pogovarjamo o menstraucijah tako podrobno, morda bi bila presenečena, če bi zvedela, da uporablja kaka od tebi poznanih. NO, če odkriješ kake ultra vpojne tampone, pa na dan z besedo.

Bom kar počakala, da slišim kaj iz prve roke glede te skodelice. Meni osebno se to zdi precejšnje packanje s krvjo. Če bi bila zadeva tako uporabna, bi se razširila. Se pa tudi tule ni oglasila nobena, ki to uporablja.

Po čem sklepaš, da se ni? Ker se reklame večinoma vrtijo o Always pa o.b. pa libresse in tu se vse konča? Pa vsi vemo, da so to shity vložki, umetni, povzročajo reakcije pri občutljivejši koži, niti niso tako zelo vpojni (tista 2 deci iz reklame ne zdrži vode).

O naravnih vložkih (iz nebeljenega bombaža) pa celo naravnih tamponih (Natracare recimo) pa tudi nič. Tiste, ki kaj dajo na naravno in koži prijazno, jih kupujejo. Pač nimajo takega lobija za sabo kot Always.

Ker vse kolegice uporablajo vložke in tampone, nisem še slišala, da bi katera to zadevo uporabljala. Zakaj je pa ti ne uporabljaš, če je tako ok :)?

Ker imam šibko menstruacijo (razen morda prvih 2 dni, ponavadi pa je samo 1. dan močna), tako da še tampone res redko, ker sem suha.

Kako pa veš, da je ta skodelica tako fajna :)?
Jaz verjamem bolj tistim, ki rečejo, da imajo svoje izkušnje. Tisto, ko ena reče, mi je kolegica pvoedala… tisto mi nekak ni dovolj. Saj, če bi bila zadeva 5€ potem bi tvegala, tako pa ni poceni.

Zgleda, da sem tu gor edina z dolgo in močno menstruacijo :(.

Ampak si pa hecna! Svoji kolegici bi verjela, jaz pa sem izpadla ne vem čudna, ker verjamem svojima kolegicama, ki uporabljata lunete. No, v bistvu sta prijateljici, kar pa za tvoj primer ne dela razlike.

Jaz uporabljam menstrualno skodelico leto pa pol. Vzela sem največjo velikost skodelice, ker imam močne menstruacije. In sem zelo zadovoljna. Je pa res, da jo moram v začetnih dneh praznit na 3-4 ure. Prej sem uporabljala tudi tampone, sedaj pa ne bi več zamenjala. Cena zanjo je visoka, ampak če se držiš navodil, jo uporabljaš lahko več let – to bom šele ugotovila. Poskusi, mislim da boš zadovoljna.

Kolegica je iz prve roke. Recimo, da si tudi ti iz prve roke, čeprav te ne poznam, ampak ti govoriš o izkušnjah svojih kolegc, ne svojih izkušenj :).
Vsekakor bi najbolj verjela osebi, ki jo poznam in mi pove. Na drugem mestu so osebe z neta, ki govorijo iz lastnih izkušenj… nazadnje pa izkušnje nekoga, ki jih nekomu pove in jih ta napiše na net.
Jaz o dolžini, močnosti menstruacije tvojih prijateljic nič ne vem, nič ne vem o njunih plavalnih navadah, nič ne vem kako dosegljiv jima je wc z umivalnikom in tako naprej :).
Baba rekla, baba kazala mi ni ravno pri srcu.

Kako je pa s plavanjem s skodelico? Dobro tesni?

Ko jo prazniš, jo opereš ali kar nazaj vstaviš? Meni vse to deluje kot veliko packarije? WC in potem prideš ven s krvavimi rokami do umivalnika? Pri nas je pred WCjem običajno gužva.

Kakšen je pa občutek, ko jo imaš notri? Podobno kot tamponi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close