tamponi in kopanje
Zanimajo me vaše izkušnje z uporabo tamponov in kopanje v bazenih. Za prvomajske preznike bom šla na kratke počitnice – možna bo uporaba bazena, samo najverjetneje bom takrat imela menstruacijo. Tampone sicer uporabljam občasno in nimam nobenih težav z njimi, še nikoli pa nisem šla v bazen ali morje. Zanimajo me vaše izkušnje in kakšen nasvet.
lep viken vsem
aha, tudi jaz ti svetujem tiste nove, ki so prepojeni z vazelinskim oljem, tako da voda ne more priti v nožnico. menda so fajn tudi če nimaš menstruacije, zaradi morebitnih infekcij (npr. za nosečnice, ki se morajo še bolj paziti). sama jih še nisem preskusila, ampak sliši se fajn. znamka teh tamponov je pa senta (protect).
V redu je, če greš s tamponi v morje. Druga je, če greš v bazen. Pa ne samo zaradi sebe ampak predvsem zaradi drugih kopalcev. Kaj misliš, se ti zdi prav? Kako gledaš na to, da imajo tudi druge uporabnice bazena poleg tebe menstruacijo? Npr. v Atomskih toplicah je veliko kopalcev, ki imajo luskavico pa se večinoma obzirno kopljejo v kopalnih kadeh. Ali bi bilo tebi vseeno, če bi se kopali poleg tebe, čeprav luskavica ni nalezljiva? Verjetno ne, kajne?Premisli malo, če se ti zdi higienično kopati v bazenu v času menstruacije. Če že ni zdravo zate je neobzirno za druge pa čeprav ne vedo. Pa brez zamere.
Brez skrbi pojdi v bazen, le pazi, da boš tampon vstavila dovolj globoko. V nasprotnem primeru se napije vode in zadeva postane zelo neprijetna (meni se je to zgodilo enkrat v jezeru).
Kar se pa tiče obzirnosti do drugih kopalcev, pa se mi zdi, da so bazeni tako klorirani, da težko verjamem, da si “nevarna” okolici. Če je tampon pravilno vstavljen, vsa tekočina ostane v telesu. V toplicah se velikokrat kopajo starejši ljudje, nekateri izmed njih imajo težave z inkontinenco, prav tako invalidi, veliko žensk se ne obriše, ko opravijo malo potrebo itd…
Pa veliko užitkov pri kopanju!
Joj, kake finte, kot da je mensturacija prenosljiva bolezen, ki te ubije! Dajte ženske, no. Ste pomislile, koliko ljudi gre v bazene, ki nimajo ravno vsega razčiščeno glede higiene, ali koliko ljudi lula v bazen, pa tako dalje.
Pač, ko si v bazenu, je po moji logiki edino normalno, da se potem konkretno stuširaš, da gre vse to dol s tebe, karkoli že je. Vsaj meni je to logično, ker pri bazenih imam zmeraj tisto v sebi, da ni tip top čisto, ker ne more bit, če je toliko ljudi not v enem bazenu.
Joj, Ivy, kaj pa, če se je zraven tebe v bazenu kopal kdo, ki je HIV+? Kriza! V Obi po štrik, pa na drevo, ne?
Alenka, s tamponom se lahko brez problema kopaš, ni panike, ti se samo lepo imej!
Če imaš menstruacijo, se lahko brez problema kopaš s tamponom.
Je pa odvisno, kako si sama občutljiva na te zadeve. Imam prijateljico, ki je vso nosečnost hodila plavati, ker ji je lajšalo bolečine in to celo brez tamponov, ki so prepojeni z vazelinskim oljem. In rodila je zdravo deklico brez problemov!
Meni je pa uspelo, kljub tem tamponom, dobiti glivice in od bazena sem lahko rekla le še ‘adijo’! 😉
Držim pesti, da sem ena izmed redkih, ki dobimo tako hitro gljivice.
Uživaj v cvetju,
mojčika
Hojla ….
Sama tudi občasno uporabljam tampone, tudi v bazenu in na morju sem že poskusila, a moram povedat da imam ob tem zelo čuden občutek. (tudi meni se je že napil tampon vode… in sedaj mam vedno tak občutek pa če se napije ali ne)
Zdi se mi, kot, da moram čimprej ven in zamenjat tampon…. skos skakat not pa ven …
Ko sem v bazenu ali v morju rada čofotam, sem rada dalj časa v vodi, tamponi pa me samo preganjajo ven.
To je moja izkušnje, zato se zares redko odpravim na plavanje ali v morje, ko imam menstruacijo … (recimo poleti, ko se moram NUJNO ohladit od vročine, če se cvrem na plaži)…
Je pa to nekaj kar moraš poskusit in ugotovit kako se sama počutiš in kako ti odgovarja.
Da pa bi katera od kolegic dobila zaradi tega kako vnetje ali pa kaj podobnega pa še nisem slišala ….
Meni gre bolj za udobje ali ne …. torej kako se ob tem počutim ….
Ti pa poskusi, saj nimaš kaj izgubit!
Lp,
by bixy
Po tabletke pojdi h ginekologu ali svojemu zdravniku. Jaz sem pred letom moji ginekologinji potožila, da bom imela menstruacijo ravno na takem kratkem dopustu, pa mi je tabletke predpisala. Kljub receptu pa plačaš, ne vem več – tisoč ali dva tisoč tolarjev, morda malo več. Verjamem, da je bolj udobno kot tamponi.
glede kopanja v casu menstruacije.. vsaj prva 2 dneva odsvetujejo..drugace pa v naslednjih dneh, ko menstruacija ni vec tako mocna, pac vstavis tampon, in ko prides iz vode, ga zamenjas.. drugace kakor so ze zgoraj omenila dekleta, obstajajo tudi tabletke za prestavitev menstruacije.. gres do ginekologa, mu razlozis za kaj se gre in je stvar urejena!
Forum je zaprt za komentiranje.