Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tamlade ne kuhajo

tamlade ne kuhajo

Odgovor na objavo uporabnika
Vzgoja, 29.09.2025 ob 13:39

Odvisno katere tamlade….. moje mnenje je takšno, da kuhajo ne samo tiste ta razvajene. Ker, da mi ena punca pri 20 letih in dalje reče, da ne zna nič kuhat, je to absolutno samo razvajena. Zakaj pa ne zna? ker ji v življenju ni bilo nikoli treba, ker so jo doma razvadili stariši in ji redno kuhali. Moja hči pri 14 letih zna skuhati čisto vse, zna tudi bolje pečti peciva in torte, kot jaz sama. Ona zelo rada kuha in peče in komaj čaka, da lahko kaj skuha. Da se je pa sploh naučila je pa razlog ta, da sem že ko je bila majhna posadila na pult in je z mano kuhala in mešala…. tako se začne. Če pa otroku od majhnega nič ne dovoliš, da ne bo preveč napacal kuhinje in se umazal…. pol smo pa tam kjer smo….. Prvi problem, da danes mlade punce ne kuhajo, ne pospravljajo in niso prave gospodinje, so absolutno krivi starši, ker so jih tako vzgojili! Moje dva otroka morata doma znati opravljati vsa gospodinjska opravila! dokler sta pod mojo streho morata, ko se odselita, bo pa to pol njun problem ali bosta, ali ne bosta, ampak znala bosta. Naučena sta tega!

A sina si tudi naučila, al bo odvisen od nove mamice da ga nafutra?

Zame ni nihče odrasel, če se ne zna očediti,  se solidno nahraniti in poskrbeti za čisto prebivališče,  pa zaslužiti dovolj za vse to.

Zakaj naj bi znale samo punce kuhat mi nikoli ne bo jasno. Pa saj danes na mladi na srečo sploh ne razmišljajo  več na tale način…

Poznam primer, ko ona ni kuhala in sta šla po dolgih letih narazen. Ko je prišel iz službe ni bilo kosila. Ob vikendih je kuhal on. Sedaj se je naveličal in jo zapustil.

Imam plačo 2.5-3k odvisno od dežurstev in vikendov in nočnih. Stanovanje je moje. Kredita nimam.

On zasluži 1200 neto. Dela od 6:00-14:00, doma je lahko 14:15.

Otrok nimava.

Kdo mora v najinem primeru kuhat in prat?

Jaz pravim, da on.

Njegova mama pravi, da jaz, ker sem ženska.

On pravi, da gre ob 14:30 na kolo, ker kasneje je že tema….

Za lene fukse je dostava, lokali…. Kuhajo ne, pospravljajo ne, čistijo ne, nič ne bi delale. Ker potem ni časa za kofetkanje, Instagram, tiktok, urejanje nohtov, šoping, fitnes, počitnice,…

Mamice jim vse delajo, živijo v hotelu Mama in cvilijo kako se nimajo svojega stanovanja pri 30 letih.

Sram jih je lahko.

Sedaj so otroci šli na svoje in vidim… hči kuha, sin kuha, tamlada ne kuha, ne zna nič.

Jah mamice, naučite svoje hčerke kuhati, delati, drugače bodo kmalu po poroki pritekle domov!

Pa je tvoj stari sina naučil, da bo zaslužil dovolj, da bo tamlada lahko udobno doma kot ti?

Samo vprašam.

A mladi sploh še jejo kruh ipd.? Se mi zdi, da jih je konkreten del mahnjenih na zdravo in bolj preprosto pripravljeno hrano in res ne delajo nekih klasičnih kosil, kar pa ne pomeni nujno, da jejo predpripravljeno hrano.

eh, 29.09.2025 ob 14:57

A mladi sploh še jejo kruh ipd.? Se mi zdi, da jih je konkreten del mahnjenih na zdravo in bolj preprosto pripravljeno hrano in res ne delajo nekih klasičnih kosil, kar pa ne pomeni nujno, da jejo predpripravljeno hrano.

Čedalje bolj,saj so ja vsi širi ko dalji.

Jaz sem se starega kova in v gospodinstvu vse opravim sama.Moz je za garaska dela ,napravi drva za zimo in kosi vrt .  Na tak nacin funkcionirava ze vec kot 40 let.Imam pa prijateljico,ki je doma in ko moz pride iz sluzbe izmucen ona nima nic kuhanaga in nic pospravljeno. Mozki priporocam vam imejte take zenske najprej kaksen mesec na probi,potem se pa vezite.To je stokrat nic.To sploh potem ni dom,to je zalostno,

Oja,kuhajo,kuhajo mulo,če  jim kaj rečeš.

zihr, 29.09.2025 ob 13:36

Nerealno, 29.09.2025 ob 13:26

ženi se se da kuhati, pa likati, pa čistiti pol stvari, pa nosit dol smeti, aja pa seksat se ji ne da, no pa pač kar nekako gre. jaz prinesem ogromno denarja domov. pol pa jem banane. srečen zakon pa to.

Za opice kar prava hrana. Ful denarja prineseš 😀  Tolk da niti za čistilko pa likarco nimate 😀 Z takim picajzlom pa jasno da se ji ne seksa.

Še za opice ni. Imamo za čistilko pa likarco ampak se nam ne spušča tujcev v stanovanje. Plus tega jaz bi kako mlado da jo še nategnem in plačam, moja bi pa starko da mi lika pol ure eno srajco, jaz imam normo 4 min na srajco. Ti jo pa komot posodim boš vidu da ne bo nič od seksa, nisem jaz problem. Nasprotno jaz sem idealen moški.

P.S. Zdaj vsaj vidiš v čem je čar anonimnežen. Lahko rečeš kaj malce norega pa je vse ok.

Imam pa prijateljico,

Ne, nimaš.

A to te mladenke katerih mladeniči gredo vsak dan po službi k mamici na kosilo, potem se pa doma na kavč vržejo in drgnejo PlayStation?

A je čudno? Poznam ene takšne…

A tle gor delate proti reklame za poroko, ker, če se ženska poroči je dolžna možu vse delat in gospodinjit. Ne, hvala. Kar imejte si te vaše poroke in ta vaš patriarhat…

In rada kuham.

Delam vse sama od njokov, štrukljev, piškotov do juh in vložene hrane, kompotov, čežane. (Nič zamrznjenih kupljenih!)

Od kar sem zaposlena, pa preprosto NIMAM VEČ MOČI ZA TO. Pa bi z veseljem.

Ko pridem nazaj domov, sem preveč utrujena. Komaj si kakšne testenine skuham.

Kako to delate ostale izkušene dame, po tolikih let zaposlitve ter z družino in otroci? Kako zmorete?

Kak nasvet?

Res je, ne kuhajo. Ali pa so zelo reki. Potem se moški naučijo in oni kuhajo. Moški jim dajo frej vikend da grejo z prijateljicami žurati. Da se spočijejo.

omg, 29.09.2025 ob 12:56

Poslušam mlade žene in dekleta, ki pravijo, da ne kuhajo, ne znajo, ne morejo, se jim ne da, nočejo…itd…
Res ne razumem.

Kaj pa potem jedo otroci, možje, one same???

Nič ali kaj?

Jeste samo jogurt, čips in McDonalds???

Mladi pobi (in stari) javkajo 24/7 kako je nemogoče kakšno najti (za ekranom itak) in hodijo na kurbe (kao to boljš kot si žensko najt). Za to naj mlade kuhajo? Ti to resno? Sej majo mamice za to. Pa kurbe za ostalo. Problem rešen. Dokler mami ne začne pešat….pol pa norijo nad gnusnimi 40+ ki se jih nočjo niti s štapom dotaknit tu 😀

kdo pa naj kuha pri nama, 29.09.2025 ob 14:23

Imam plačo 2.5-3k odvisno od dežurstev in vikendov in nočnih. Stanovanje je moje. Kredita nimam.

On zasluži 1200 neto. Dela od 6:00-14:00, doma je lahko 14:15.

Otrok nimava.

Kdo mora v najinem primeru kuhat in prat?

Jaz pravim, da on.

Njegova mama pravi, da jaz, ker sem ženska.

On pravi, da gre ob 14:30 na kolo, ker kasneje je že tema….

???

Nimam otrok. Hvala bogu. Znam kuhati. Jem kar mi pase.

Ja, delajo 8 do 10 ur na dan, pa še otroke pobirajo v vrtcu in vozijo na dejavnosti. A naj ob 3.30 vstajajo, da bo južna na mizi in desc zapit zadovoljen?

msolivija, 29.09.2025 ob 14:01

Ja saj smo enakopravni kajne? On naj kuha, pomiva, pospravlja, dela naloge z otroki, ureja obiske z žlahto, obdarovanja, pere in lika, nakupuje oblačila, hodi na roditeljske in govorilne, vozi otroke k frizerju, na obšolske dejavnosti, na rdje sošolcev, počisti celotno stanovanje …

Jaz bom pa avto na servis peljala, pa na registracijo, poklicala kateregakoli serviserja se bo v določenem trenutku rabilo in z njim debatirala ves čas popravljanja, peljala psa na sprehod, odnesla smeti, v soboto dopoldne bom šla z otroki na sprehod, da bo imel prazno domovanje in ga bo lahko temeljito počistil, ko pridemo domov bomo pa zelo lačni, zato upam, da bo kosilo vsaj 3 hodno.

Saj to je to, mar ne?

Pozabila sem dodati, da grem po službi še na kolo, pred temo. In seveda pričakujem večerjo, ko pridem iz kolesarjenja:)

Saj ni treba da samo kuhajo, mene bolj moti ker ne znajo nič in so lene!!!

Ne vem, jaz lahko ocenjujem po družbi moje hčere, to je večja družba mladih, starih nekje od 25 pa do max 35 let cca. Velika večina kuha, tako fantje kot dekleta. Velikokrat se dobijo tudi skupaj in skuhajo kaj “posebnega”. Nekateri izmed njih kuhajo zelo zelo dobro (sem poskusila kar nekaj jedi). In da ne bo pomote, nihče od njih nima kakšne kuharske ali gostinske izobrazbe. Je pa res tudi to, da malokdo od njih živi doma v otroški sobi, morda se spomnim dveh, pa še tadva nista ves čas doma. Večina od njih se je od doma odselila že v študentskih letih in se domov niso več vrnili, nekateri tudi že kot dijaki (v dijaške domove).

Tako da se je za vprašat, kaj ste vzgajali oziroma s kom se družite, da imate takšne izkušnje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close