Tako lep dan…toda
Hej!
Prezivela sem res lep dan, ki sem ga imla v nacrtu za vikend. Ampak danasnji soncen dan me je preprical, da sem se kar odpravila na Blosko planoto. Svezina bliznjih gozdov, sonce, modrina neba in bele ovcice, ki so postajale vedno bolj prosojne…lahko si srecen, ce vse to dozivis in vsrkas.
Ko zavijes pri Uncu proti Rakeku in potem zagledas Cerknisko jezero,polno vode, Sneznik,Slivnico in pomislis na carovnico, ugotovis, da je to drug svet, ki mu jaz pravim: Dalec od ponorelega sveta.
Vedno sproti me zacudi lepota nasih krajev,kamorkoli zavijem. In vedno isto veselje, kot bi ga dozivela prvic:)))
Ljudje, ki so te veseli in prijeten klepet ob preprostem domacem kosilu. Njami zavitek z domacimi neskropljenimi jabolki, ki zadisi, ko ga gostiteljica vzame iz pecice, ki jo grejejo drva in svez disec hlebec kruha.
Kaj naj si clovek se zeli?
Zdajle mi tega ne more nihce vzeti, niti nekdo, ki me ne pozna in ne pozna vas, drage forumovke. Kot ne bi prebrala posta…ne splaca se razmisljati!!!
Otroci…z vseh treh srecanj se jih zivo spominjam:)))
Fantica, ki je jedel polenovko na vse tri nacine narejeno in zraven polento;
mamica je napisala, da je noc krasno prespal brez kaksnih motenj:)
Ucke decka, ki bi mi najraje vzel copic iz rok, ko sem ga namakala v olje in vlekla po listu testa!
Majcenega fantica, cigar nosek je segel do pulta in kako je nosil v usta se vroce girice, ki jih je cvrla njegova babica!
Deklice, male frajlice, sproscene, od igranja spet lacne, so segale po pinci, ki sem jo rezala.
Soba, polna zelo vzgojenih otrok, ki so se igrali…
Nisem videla nobenaga packanja, ne slabe volje, ne sitnarjenja.
Videla sem le zgoraj opisano in imela sem se zelooo lepo na vseh treh srecanjih tudi zaradi njih. Kjer so otroci, tudi zadrege ni!
Nase srecanje ni sola ali tecaj; je srecanje tistih, ki dobro mislijo in zelijo preziveti nekaj prijetnih uric ob kuhanju.
Je tako?
Zbrani smo z vseh vetrov in vendar se ujamemo in se tudi, ce nanese prilika, se kje srecamo.
Hvalezna sem vsem tem mladim ljudem, ki jim ni zal preziveti urico z Babi.
Tista, ki je pa odnesla s srecanja samo to, da je videla packanje otrok,
ocitno ni spadala v skupino in verjetno je ne bo vec k nam.
Se vedno sem dobre volje in veselim se srecanja Babi
Se bojim, da ima krena-hote ali nehote-velike zasluge, da je punce še bolj zbližala in da bo v Trzinu zelo gosto in pestro… Žal mi je le, da se je Babi znašla v neprijetni situaciji. Vsake toliko se morajo mirne vode foruma malo razmigat. Zakaj bi bil samo Piranski zaliv razburkan…
Babi in vse fejst punce, mejte se krasno!
Hej!
Da, sem se kar potepala. Prejsnji vikend razstava impresionistov na Trzaskem krasu, vceraj pa Bloska planota.
November zna biti turoben; zato si rada napolnem baterije s cim lepim, da pozabim, kako pogresam svojega vnuka,zdaj ze najstnika 🙂
Ha, ha… vidite, kako lepo je biti penzionist! Se salim; vsako obdobje prinese v zivljenju lepe stvari.
Sonce, res je na Notranjskem lepo. Na tistih mehkih tratah sem si zamislila se Martina Krpana, kako tovori svojo sol:)
Natasa, od kod si pa ti doma? Lep pozdrav Babi
Babi, jaz morje vidim le ob lepem vremenu, ko je vse jasno:) z balkona mojih staršev. Sem s Krasa doma, živim pa že vse od začetka študija – 14 let- v Ljubljani (joj, res je že dolgo). Sem pa pogosto na obisku pri starših. Takoj, ko samo slišim o burji, morju, pršutu, teranu… zastrižem z ušesi:) Vse to je tako domače….. Lp, Nataša
Forum je zaprt za komentiranje.