tajska
Če boste potovali z agencijo, potem imate tako ali tako splanirano pot.
Jaz močno upam, da boste šli na sever, ker je bilo meni tam najlepše. Pa Kanchanaburi je tudi vreden ogleda. Meni ni bila kar preveč všeč Ayutaya. Bangkok je vreden ogleda. Kar se pa otokov tiče, sem bila jaz na Phi Phiju in nisem bila preveč navdušena. Baje je Ko Lanta veliko lepši otok.
Krabi je tudi prijetno majhno mesto, kjer se ne dogaja kar preveč, saj ga popotniki obiščejo le zaradi trajektnih povezav, toda nama je bil všeč. Tam sva si najela motor in se vozila okoli. Vem, da ne bom nikoli pozabila enega svetišča, ki stoji na hribu. Prehoditi moraš okoli 1300 stopnic. Toda se splača, ker je potem pogled enkraten. Na poti gor ti delajo družbo opice, ki so na trenutke kar nadležne in napadalne.
Bangkok je bil meni hudo prevelik, nikamor se ne premakneš, težko je dobiti taxi, ker taksisti nočejo stati v tisti gneči.če greš na glavne turistične destinacije ali nakupovat…Templji so izredno lepi, obnovljeni, nujno se morate peljati s čolnom po ChaoPrayi, izredno doživetje, čeprav je reka svinjska do amena, ampak tako vidiš tudi stvari, ki ti včasih kot turistu ostanejo skrite…
Dežela je izredno lepa, ima veliko naravnih lepot, ljudje pa name niso naredili dobrega vtisa. Vsekakor te skoraj vsakdo poskuša ožeti, naplahtati…
Res so vajeni naivnih turistov, greš se npr. peljat s tuk-tukom in se voznik ustavi nekje pri enem templju, ker mora kao na stranišče, tam že čaka nate en tip ki je kao slučajno tam in je slučajno danes kupil zelo ugodno zlat nakit, ki je samo še danes s takim popustom, bla, bla in potem te voznik tuk-tuka slučajno pelje ravno v to zlatarno, čeprav mu 10x poveš, da nimaš namena kupovat zlatnine…
In tega je res veliko…
Tajska oz. Bankok je izhodišče za potovanje po JV Aziji, posledično se tu da urediti in kupiti VSE! od novinarskih akreditacij, študentskih kartic, tekstil in obutev, ki bo pri nas IN šele čez leto ali dve, ponaredke prav vseh znanih in neznanih blagovnih znamk, dvd-je filmov ki so se včeraj nehali snemati v Holivudu … ni da ni res vse.
BKK je ogromno mesto cca. 10MIO ljudi, mene je fascinifalo … le čas si moraš vzeti da ga raziščeš … midva sva samo za BKK porabila 10 dni in nisva videla niti polovice … sploh razne tržnice so nore!!!
če ti grejo na živce vsiljivi ljudje in če te moti da te ljudje vstavljajo in ogovarjajo … ti občutek v BKK verjetno ne bo všeč … ampak poskusi se vživeti, bodi prijazna in če nimaš namena kupiti ne poslušaj kar ti bodo govorili … bodite malo pozorni … ogromno je transvestitov … nič ti nočejo le malo zoprno je ko se nalimajo zraven …
ker greste s TA imate vse izlete verjetno organizirane … videli boste glavne templje v BKK, pa v kakšno tovarno česa vas bodo peljali in vam ‘poceni’ prodajali robo … pogledali si boste plavajočo tržnico … tam se splača vsesti in umirit in uživat pogled … potem pa pojest kakšno juhico, ki ti jo ponudijo ženske iz čolna … so res fuuul dobre …
verjetno vas bodo peljali malo na sever? napiši program potovanja pa ti mogoče lahko povemo kaj več 🙂
sicer pa je turizem na tajskem totalna industrija …
meni je bila Tajska všeč cela … ljudje pa res niso tudi name naredili posebnega vtisa ne na severu ne na jugu … so zelo prijazni ampak nič topli če razumeš …
sicer pa je tajska daleč od tega kar je včasih bila 🙂
Midva sva bila na Tajskem dve leti. In lahko recem le vse najlepse o tej drzavi. Ko si toliko casa tam, spoznas ljudi drugace kot jih spoznas kot turist. Skratka, ce ti ne tezis, tudi oni ne tezijo. Ni pa res, da taxisti v Bangkoku nocejo ustavljat. Moras se le postaviti na pravo mesto, saj ne smejo povsod ustavljat ( ceprav skoraj vedno ustavijo, kjerkoli dvignes roko) Razen ce vidijo, da je policija v blizini.Ampak v tem primeru, ti pokazejo, da ne morejo ustavit. Policije se bojijo vsi. Ni tako kot pri nas. Kaj si moras ogledat? No saj so ze zgoraj vecino odgovorili in svetovali, tako da lahko recem le, da je najbolj zanimiv severovzhod, ker je popolnoma neturisticen, vendar ker greste organizirano sigurno ne boste sli tja.
Ce te kaj zanima konkretno pa kar vprasaj.
Taksisti res ne ustavljajo, v Bangkoku je bila z nami tudi Tajka, ki je v tem mestu živela 10 let, tako da ne dvomim, da se ne bi postavili na pravo mesto. Pa tudi, ko smo nekemu taksistu za vožnjo ponudili 5x večjo vsoto, je bil takoj pripravljen peljati. Zaradi velike gneče bi namreč drugače manj zaslužil, veliko stal pred semaforji, saj je promet v BBK enostavno ena sama norišnica…
V Bangkoku smo bili prvi večer na večerji v Baioke hotelu in jaz sem bila tam brez fotoaparata, razgled pa nepozaben, si še danes nisem oprostila, res Bangkok in all his Glory;
Moj kolega je bil decembra na Phuketu in Phi Phi…letos gre verjetno še enkrat, toliko o tem a je tam kul al ne 🙂 Jedel poceni, spal za 10 EUR na noč (hiška stane cca. 20 eur – za 2), za videt je menda kar nekaj. Letel iz Minhna prek Odklopa, šel pa je v lastni režiji.
Forum je zaprt za komentiranje.