tajska
Jaz sem bil lani februarja z letalsko karto in 1000% žuranjem sem porabil 300.000 sit za 3 tedne .Hrana in nočitev je zelo poceni obrok v normalni restavraciji od 300-500 sit , prenočišče v hostelih oz motelih je 500 sit .Ogromno za videti , vse je zanimivo od ljudi , narave do famoznih znamenitosti, mi smo pa še žural skoraj vsak dan , ker je vse odprto za turiste non stop
Tudi jaz z hudim žuranjem in brez šparanja (notranji leti – cca. 20.000SIT, hoteli srednje kategorije – cca. 3.000SIT…) v 15 dneh okoli 400.000. Pivo in ves alkohol je drag (nekoliko dražji kot v SLO), ostalo pod zelo ugodno!! Turistični avtobusi (skupaj s trajektom, če gre za otok) približno 2.000SIT za skoraj celodnevno vožnjo! Prenočišča z lahkoto za 500SIT…
Tisto o non-stop odprtih zadevah od letos ne velja več! Težko dobiš kaj po polnoči, pa še potem ne dobiš piva, lahko samo kakšne zvarke v kozarcih, da ni videti alkohol (tajski ‘keber’ je udaril)!
Za tajsko kuhinjo pravijo, da je ena boljših na svetu! Okusi so različni – meni je ogabna (takorekoč vse je sladko in pekoče)! Ampak dobiš pa tudi zahodnjaško hrano!
Problemov s prebavo nisem imel nikakršnih, pa sem poskušal tudi zelo čudne zadeve (direktno na ulici)! Medicinsko oglje pa vseeno vzemi s sabo!
Ljudje so več kot samo OK! Vreme pa zelo vroče in vlažno!
14 dni je (pre)malo da bi res videl veliko pokrajine in znamenitosti! Priporočam ti, da se osredotočiš samo na par stvari!
Nujno pa možnost, ki se ti ponuja izkoristi! Tajska je nepozabna!
Tajska je res nepozabna. Bila sem letos marec-april. Prenočišča s tušom in ventilatorjem (čisto povprečne) so okoli 2000-3000SIT (kolikor toliko čiste sobe), na zahodni obali – Krabi, Phi-Phi so cene nekoli višje. Ja, res pa se dobi soba že za 500 sit ampak v takšni svinjariji sem spala samo enkrat, ker nismo dobili sobe nikjer drugje (Had Rin – Koh Phangan). Res ne priporočam!!
Glede hrane pa se strinjam – meni je bila prvi teden še zanimiva (večinoma smo jedli na ulici), po več prebavnih motnjah, pa nisem smela niti zavohati njihovega padthai-ja :)) Izogibaj se tudi vode iz pipe! Led v gostilnah večinoma dobavljajo vsako jutro v vrečah iz flaširane vode, vendar se ne zanašaj preveč na to.
Zdravila ne nosi s seboj, ker se ti bodo prvi dan v tisti vročini pokvarila. Vendar pa se na Tajskem lahko kupijo katerakoli zdravila v lekarnah, ki so na vsakem koraku. Moj zdravnik mi je zagotovil, da imajo boljša zdravila kot mi.
Sadje je odlično – ananasi sladki in sončni kot nikjer drugje na svetu, palačinke na ulici mnjami,…
Ljudje so zelo prijazni in ustrežljivi, razen na vzhodni obali, kjer so pretežno muslimanske vere. Tam neke pretirane prijaznosti, ki je boš sicer deležna na Tajskem, ne pričakuj!
Masaže – pravo razvajanje!
Jaz sem v treh tednih zapravila cca. 1000 dolarjev z vsemi stvarmi, ki sem jih nakupila za domov in s tremi letalskimi kartami za notranje polete. Je pa res, da lahko preživiš že s pol manj denarja, če spiš v najcenejših sobah in si ne privoščiš raznih safarijev, izletov,…
Toplo ti priporočam Tajsko. Mene je fascinirala in zagotovo se bom še vrnila.
Papa
Tajska je res poceni … mi smo nazadnje spali v bungalovih za 3$ z malim otročkom … tako čist in lep je bil … njihova hrana je meni super … ni vse sladko 🙂 … dobiš vse živo … res pa je meni pikantno ful dobro 🙂 .. prebavnih motenj nikdar nisem imela … ves čas jedla na ulicah (tudi naš otrok) … nebo pa nič čudnega če boš videla kako četica ščurkov mašira iz restavracije ven …
meni recimo so bili muslimanski deli zeloooo všeč … ti omenjaš Malezijo … odvisno kaj si želiš in kakšna si … zahodni del polotoka je ful ‘zahodnjaški’ … od miselnosti ljudi do arhitekture in načina življenja … vzhodni pa je totalno tradicionalno muslimanski … kar je meni ful bol ustrezalo in na vzhodu Malezije sem preživela nekaj najlepših tednov v vseh svojih potovalnih izkušnjah 🙂
mi se nikdar nismo preseravali .. niti žurali kaj preveč … ker smo se vedno pomešali z domačini in z njimi preživljali dneve … zato smo tudi verjetno veliko manj zapravili 🙂 (smo pač gorenci hehe 🙂 … ampak Malezija je recimo pol .. če ne 1x dražja od Tajske (zahodni del) … vendar so kvalitetnejše tudi storitve in vse … 14 dni za tajsko … boš morala kar fino splanirat kaj se splača … mi smo samo za Bankok porabili 10 dni 🙂 … fino je da splaniraš glede na tvoje želje in potrebe … če te zanima morje in otočki .. ne hodi na sever .. spet pa je odvisno kam greš … ker se bližajo monsunski meseci in s tem se na nekaterih delih tajske turizem hudo upočasni (prevozi in izbira prenočišč)
toliko na kratko 🙂
B.
če bi rada videla živali v divjini … so to le opice .. pa kaki veliki (1m dolgi) kuščarji .. v kakšnih nac.parkih … slone greš lahko jahat (precej neudobno in turistično) … tigre pa v divjini na tajskem dvomim da boš videla :)) si jih res želiš?
tajska džungla ni ravno tisto kar si mi predstavljamo pod ‘džungla’ … to pravo zeleno gosto neprehodno džunglo najdeš v maleziji (Cameron Highlands) … tu slišiš vse žive glasove … opice pa verjetno še kaj večjega :)) vidiš pa bol malo … ker se ti živali pač umaknejo.
oblačila … tanka in dolga … obutev pa eni navadni pohodniški gojzarji (poletni) …. čeprav sem jaz tudi v Tava sandalih super hodila naokrog.
B.
Forum je zaprt za komentiranje.