Tajska
Pozravljeni!
Poleti greva s fantom 3 tedne na Tajsko. Zaenkrat sva kupila samo letalski karti, ostalo bova zimprovizirala sama. Zanima me ali mi lahko kdo svetuje kam se splaca it, kaksne so cene, ali je potrebna viza (cena), ali moram biti na kaj posebno pozorna? Kaj pa glede cepljenj – nekateri pravijo da ni potrebno, drugi spet…?
Hvala za karšnkoli odgovor!
Viza je potrebna in jo dobiš v Ljubljani za 7 čukov. Če bosta vmes prečkala mejo in prišla nazaj, potrebujeta dvojno vizo… cene so nizke…glede cepljenj: nič ni nujno, je pa fajn. Ko enkrat zboliš, si prekleto jezen sam nase, če se niti cepil nisi…priporočam, da se cepita proti hepatitisu A in B, ker cepivi itak držita 20, 30 let.
Kolk sta dala pa za karto?
LP
Zadnja sprememba (29-03-05 16:28)
Ja, tudi sama se odpravljam na Tajsko (če bo vse po sreči), ampak samo do Bkk, potem pičim v sosednje države. Karta za 180 čukov je draga, je pa res, da se trenutno (do konca marca) ni dalo dobiti nič ugodnejšega. Sama bom poskusila tretjo varianto-čakanje na letališču, upam da se bo obneslo, če ne pa pač kam drugam. Karta se mi zdi za ta konec sveta res draga, za v Afriko je pol cenejš (???).
Tko, da ti žal ne bi znala povedat, kaj se splača videt.
Uživajta!
LP, anka
živjo!
Tudi sama šibam 21.4 na Tajsko, za karte smo dali 145.000.sit…..veljavnost dva meseca….vize se zrihta na konzulatu v sloveniji V Ljubljani…sedež imajo tam blizu rtv-ja, in cena vize za enkraten vstop je 7.500 sit, rabiš pa eno sliko, potni list in pa izpolnjen formular, ki ga dobiš tam!
Mi potem, tako kot Ančka šibamo iz BKK-ja naravnsot v Laos od tam v Vietnam in nato v Kamodžo potem pa na kakšen otoček na Tajskem!
Na Tajskem se ti splača iti na sever kjer imajo trekinge in jaz sem se učila 4 dni masažo, ki je res super, na jugu so super otočki!
Veliko je zanimivih stvari ..mesto ajutaja, pa slapovi erevan, najbolje je, da kar greš in se prepustiš, izogibaj se turističnim agencijam! Malo preberi lonely planet!
Ker gre dol veliko Slovencev lahko dol priredimo Slovenian party :O)
lepo se imejte pa lep popotniški pozdrav
Urška
Shanti Janez Angolalife, strošek prevoza med Ljubljano in Münchnom ni nikakršna azijska nepredvidljivost ampak čisto realna zadeva, ki je ni tako težko predvideti. In ta strošek je pač treba upoštevati poleg “ugodne” ponudbe na odklopu, ki ponuja odhode iz Münchna, ne iz Ljubljane. Potem je pa tista ponudba v hipu za 16.184 tolarjev manj ugodna. Če potuješ za več kot en mesec, saj za manj se v Azijo skoraj ne splača, ta znesek podvoji, ker 50% popust na povratno železniško vozovnico velja samo do enega meseca.
Mimogrede se mi ponudba povratnih kart za kamorkoli v Azijo z veljavnostjo 14, 12, 8 ali celo samo 6 dni sploh ne zdi ugodna. Morda za letovanje, za potovanje pa nikakor ne.
Kaj ko bi ti svojo iznajdljivost malo bolj konkretno opisal, saj bi to zelo prav prišlo vsem, ki bi se z veseljem brezplačno vozili v München.
Saj, če malo karikiram, “z malo iznajdljivosti” se da priti brezplačno tudi do Singapura, od tam so pa karte v BKK samo še po dobrih 100 dolarjev…
Vse bolj imam občutek da smo tle gor sami butlni in le eden ne .Ta eden ( z nešteto imeni ) pa je prepričan , da ima samo on prav . Čudno se mi zdi da v tem času še ni ustvaril svoje strani , ki bi jo vsi radi izkoriščali , saj vsak rad potuje najceneje po najlepših krajih na najboljši način in z občutkom varnosti . Žal pa ima ta supernajxy to napako da se preveč spotika ob vse in vsakogar , tako da bi se mi ostali , če bi upoštevali njegove (beri nasvete) spotikali tudi ob črto na cesti .
Torej spoštovani popotnik ! Ko se boš navadil hoditi po svetu brez da bi se spotikal se pa spet javi .
In še majhen nasvet ; Predenj se odločiš da boš naredil naslednji korak moraš dvigniti nogo
Shanti, mi se nikakor ne moremo primerjati s tvojimi popotniskimi izkusnjami na Phuketu. Prav tako mocno zaostajamo v svoji dobrodelnosti in nihce od nas ni sel na kraj nesrece odpravljati posledic cunamija. Najbolj pa se mi je vtisnilo v spomin, da si se v tem casu, ko si na Tajskem pomagal prizadetim domacinom, spomnil tudi na nas in se oglasal iz Kranja.
Neumnost nekaterih je brezmejna kot ocean… Janez, ce ti menjas spol in ime glede na smer vetra, ne smes tega posplosevati se na druge.
Sicer se ne bi branil karte za na Tajsko, a zal je nimam in je v bliznji prihodnosti tudi ne nameravam kupiti
kris, a mu lahko ti lepo prosim poves, da ti nisi jaz?
Ce pa tudi to ne bo pomagalo, mi pa verjetno ne preostane drugega, kot da priznam, da sem spremenil spol, si nasel fanta, kupil predrago karto in odhajam na Phuket pogledat kako si pocistil plazo. Ali je morda bolje, da pridem v Kranj pogledat, kako si tam odpravil posledice cunamija?
LP
Matic
Neumnost nekaterih je brezmejna kot ocean… Janez, ce ti menjas spol in ime glede na smer vetra, ne smes tega posplosevati se na druge.
=> O čem ti sploh govoriš, človek? Moj zadnji post z dne 7.4.2005 je šel nekako takole:
“Tudi brezplačno gre, če imaš dovolj milj 🙂 LP, Janez”.
Ne vem, kaj filozofiraš o neki menjavi spola, verjetno bo to posledica prepiha v tvoji glavi. Ne moreš kar nekaj povprek pljuvati, še posebej pa ne dovolim, da po meni. Najprej se prepričaj, kdo je kaj napisal, butec. Janez
ŽIVJO!
Halo….pa kaj je z vami…nehajte se cel čas nekaj ZAJEBAVAT v glavo……Vedno ena in ista jajca mešate!!!! Pač prezrite kakšne neumnostu..svet ni popolen in nikoli ne bo..
S tem kvarite forum….napišite raje kakšne nasvete, če je že kdo od vas bil na Tajskem ali kje v okoliških državah! Me zanima…
lep popotniški pozdrav
urška
Najceneje kar sem najdel v 10 minutah:
Iz Frankfurta do BKK
349 E + 42E takse = 94.000 sit z ROYAL BRUNEI
http://www.asien-reise.net/html/royal_brunei.html
http://www.asien-reise.net/html/fluge_specials.html
OK, Frankfurt ni blizu, se pa da tja priti poceni: ryanair, airberlin, štopkamion …
odvisno od filozofije popotnika, časa, denarja…
pa lep pozdrav
Urka ima prav, da s tem kvarimo forum, tako da ce ze moramo javno polemizirati o temi, ki niti s popotnistvom niti s turizmom nima nic skupnega, predlagam da se prestavimo v forum “Zabava in ostale teme, ki niso strogo popotniske”.
Urka in vsi ostali, se opravicujem, da sem sodeloval pri tem pocetju, a kot lahko vidis, ce malo bolj natancno preberes, so drugi zaceli pisati o meni, ceprav s to temo v osnovi nisem imel nic.
Lep pozdrav
Prosim Angolalifa do nadaljnjega Bostjana in Bojanva da me ne vpletata v svoje zdrahe.
Povedal sem mnenje o “ugodnih” ponudbah letalskih kart na Tajsko in drugam v Azijo iz drugih delov Evrope in postavil konkretno podvprašanje, kakšna iznajdljivost je potrebna, da bi se brezplačno vozili v München, od koder se baje ugodno(?) leti, na katerega pa nista odgovorila.
Najprej ti nisem mislil odgovorit, Vito ampak ti bom vseeno.
Žal, zdrahe niso moje, ampak tvoje. V osebnih debatah sem ti nekajkrat povedal, da me ta tvoja vojna ali kakorkoli to imenuješ s Shantijem niti malo ne zanima in da se pojdi te neumnosti z njim sam, brez mene.
Drugo pa, predlagam ti, da enkrat začneš pisati tvoje izkušnje s tvojih potovanj (mislim da je definicijo termina “potovanja” enkrat dovolj dobro napisal Samos. No, konec koncev so včasih zanimive tudi izkušnje z izletov, pri čemer ti z veseljem priznam, da si verjetno res eden vodilnih na Travelu.
Krisu vsaka čast, vsaj on je imel toliko osebnega poguma, da je javno napisal, kar je… Bravo.
Zato mi, prosim, ne podtikaj nekaj, čemur nisem boter.
In še enkrat, v preteklosti si me obtožil, da osebne zdrahe nosim na Travel. Da bi se temu izognil, sem izrecno poudaril, da to ne leti samo nate ampak na vse sodelujoče. Ti si se pa spet spustil na osebno raven… In na tej ravni ti ne bom več odgovarjal, ti kar prepuščam prvenstvo.
Zadnja sprememba (17-04-05 08:45)
Forum je zaprt za komentiranje.