Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice TAJSKA MALEZIJA SINGAPUR

TAJSKA MALEZIJA SINGAPUR

Čao!

1.) Tajsko, Malezija, Singapur bi obiskal med 25.6 in 25.7 ( ja ne morem drugače). Zanima me kakšno je vreme takrat ( monsun, vlaga, dež, temeperature…).

2.) Kje ste kupili karto? Letel bi iz Ljubljane oziroma okolice ( Trst, Zagreb, Celovec, Munchen…) v Singapur ter iz Bankoka v LJ… Kakšne so cene kart.

3.) O Tajski je veliko napisanega. Kaj pa Singapur, Malezija…

4.) Kje se splača na tej poti kupit Foto aparat… (najceneje)

LP GREGOR

Ojla,
Isto pot sem naredila pred enim letom: Singapur, Malezija, Tajska
Glede vremena bi ti ob tistem casu tezko rekla karkoli: Najbolje bo da pogledas v Lp, kjer imajo dobre opise (mislim pa da takrat ni kakane dezevne dobe) Sicer pa ima Singapur konstantno temperaturo 35 C skozi vse leto samo vlaga se spreminja, ki pa je ubijoca.

Letalsko karto sem kupila kar preko agencije (ziher je ziher: Brnik – Frankfurt- Singapur in Bankok- Frankfurt – Brnik) Za karto sem dala 156.000 ker je imela tri mesecno veljavnost (imela 7 tedensko potovanje)

Najboljsa od vseh dezel je seveda Tajska: Singapur je poslovna drzavica, polno bank, podjetij, tehnike. Imajo cudovit zivalski vrt in podvodni svet na otoku Santosa (to moras obiskati).
Malezija: nad njo nisem bila kaj prevec navdusena, vlada predvsem muslimanski svet pa tudi indijsko prebivalstvo (nimam nic pred muslimanom), ki je bolj tako, tako v dolecenih delih je prava svinarija. Lustna je Melaka (kolonialno mesto) tam nas je sicer en mali pobruhal pa se film v fotoaparatu se je stopil zaradi vrocine tako, da od tam nimam slik, sem pa tam v moji sobi srecala gomozanske scurke. Kuala Lumpur, strogi senter okrog Petronasa ful spedenan in razni nakupovalni centri. China town pa je ponavadi pribezalisce za popotnike, na ulicah lahko kupis piratske cd-je (muzika, igre) in ponarejene svetovne znamke ur, ocal, oblek…. Nad otokom Penang tudi nisem bila kaj prevec navdusena: obala je grozna polna pasjih kakcev v morju pa so bile tisti cas (marec 2002) meduze, tako, da se niti enkrat nisem kopala in sem raje pocakala na Tajsko. Hrana v Maleziji je ful ful pekoca, tudi ce zelis nepekoco, dobis pekoco.
Mislim pa da se splaca obiskati otocje Langawi – tam sicer nisem bila.

Fotoaparat mislim, da se najbolj splaca kupiti v Singapurju (cenovno?), saj bos sigurno dobil original, in taksnega kot mora biti, saj je vlada glede teh stvari zelo stroga. Po vsej Maleziji pa prodajajo samo fejk robo (tudi z garancijskim listom)zato bodi previden.

Nekaj malega sem napisala ce te pa se kaj zanima pa se mi lahko oglasis na email.

Lp Misa

Moje izkušnje so precej drugacne od Mišinih. Sama sem se po teh krajih potepala ravno v juniju in juliju pred šestimi leti. V Bangkoku je bilo precej hudo zaradi visoke vlage in vrocine, saj bi se morala dezevna doba ze zaceti, pa se se ni, ravno tako na severu (Chang Mai), kjer pa vsekakor velja preziveti nekaj dni.
V resnici pa je bilo zame pravo oaljsanje, ko sem prestopila mejo v Malezijo (na vzhodni strani polotoka). Prvo mesto, ki se ga vsekakor ne smes izogniti, je Khota Bharu z odlicno vecerno trznico z vec kot odlicno hrano. No seveda nekaj stvari tudi pece, a ni prehudo. Prava specialiteta pa je Roti Chanai (izgovarjava čanai), ki ga ne smeš zamuditi. Večinoma so na vzhodni strani ljudje res muslimani in so zato bistveno bolj prijazni od Tajcev, ki so prijazni le, ce ti zelijo kaj prodati. Glede na to, da ima človek na Tajskem kar nekaj težav z jezikom, je Malezija pravo olajšanje, saj je bila to angleška kolonija in večinoma še vedno govorijo dobro angleščino. V glavnem priporočam celotno vzhodno obalo z otočjem Perhentian, čeprav se bojim, da se je v teh letih tudi tam že marsikaj spremenilo. Takrat na teh otokih ni bilo nobenih cest, pristajali so lahko le manjši čolni in morje je bilo enkratno. Splača se tudi obisk Taman Negare, kjer vidiš čudovit deževni pragozd. Ni potrebno jemati vodičev, saj lahko nekajdnevni treking opraviš tudi sam.

Še veliko se da nepisati, tako da se kar oglasi, če te zanima!

LP

Lea

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close