Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tajska – kaj ste nenavadnega pojedli?

Tajska – kaj ste nenavadnega pojedli?

Pozdravljeni!

Napišite kaj ste pojedli in če vam je bilo všeč ali ne.
Jaz sem tako firbčne sorte da bom gotovo probal vse kar ni vsakdanje. Upam da bom dobil kače, pse, kobilice, žabe, jegulje,…

Kobilice, sviloprejke, pa še ene druge žuželke – vse lepo zapečeno in hrustljavo – pa ni bilo, da bi se ne vem kako hvalil s prijetnim okusom – pač kot čips slabše vrste.

…upam, da boš vsaj pse pustil pri miru… FUJ! Nikoli ne bi mogla jesti psov…

Če kje vidiš led prelit z močno roza barvo noter pa glistam podobne stvari in če si slučajno nenaspan, utrujen, dehidriran, malo mačkast, lačen ter se ti potovanje bliža koncu, upoštevaj moj nasvet: TEGA NE POJEJ! (Testirano, da zaužitje tega povzroči težave na več koncih.)

🙂

Če ne, pa je na Tajskem zelo dobra kuhinja, tako da ti želim dober tek.

zakaj pa ne psa? Kitajci se sprašujejo kako lahko evropejci jemo konje, indijcem ni jasno glede goveda,…
Če ljudje jedo pse že tisočletja in je to del vsakdana zakaj nebi jedel tudi jaz.
Kar se nam zdi “nezgravžno” je drugim normalno in obratno.

Sem se pa spomnil na Sulstroming (ali nekaj podobnega), kar jedo Švedi in sem seveda moral poiskusit tudi jaz. To je pa bil ruker. Bojda gre za meso ene vrste morskega psa, ki ga zakopljejo v zemljo, pustijo da tam odleži kakšen mesec in nato lepo izkopljejo in pojedo (ali konzervirajo).
Zadeva tako ogabno smrdi, da ni mogoče opisat, velja pa za specialiteto in je obvezna na vsakem pikniku. Pa tudi okusno je (po ribah) samo niti približno nesmeš dihati skozi nos.

Še enkrat zdravo Sergej,

Glede hrane pa takole:
tudi jaz sem mislil in govoril kaj vse bom poizkusil, pa ni bilo nič od tega…
Vsi pišejo o dobri oz.odlični tajski hrani. Midva pa imava slabe izkušnje in potem naju je enostavno po vonjavah (na ulicah) vse spominjalo na tisto, vizualno zelo lep obrok, pa čisto ampak res čisto zanič!

Dekle je namreč vegetarijanka in tako si je želela tajske hrane potem pa tkole…
Nimaš kej! Hočem reči, da lahko kljub svoji odličnosti naletiš na nekaj zanič in potem te vse mine!

Opomba: v Keniji pa sem govoril kako ne bom nič poizkusil na ulici… Pa sva na tržnici v Mombasi poizkusila nekaj slastnih jedi, ki pa niso zgledale kdovekaj dobro!

Tako, da nikoli ne reci nikoli… in Nikoli neveš na kaj naletiš!

Lep dan še naprej!
Tommy

Živjo,

Hrana na Tajskem je užitna in vsekakor dobra, moraš pač probat nekaj stvari da veš v katero smer lahko greš…

Meni recimo prvih par dni (Bangkok) drugega kot pivo sploh ni dišalo, potem sem začel z NUDLI preprosto na cesti ter Falafel, tudi banane (se mi zdi da pečene) so bilo Njami….

Na morju (otoki) pa sem se držal morske hrane, seveda škampi in pa red snaper (tudi white je špica), vsekakor pa vse vrste fried rice-a.

Meso mi tam dol ni dišalo čeprav se dobi vse, priporočam pa da ostaneš na kakšnem piščancu…

skratka probat moraš, nasvet je pa z moje strani tak da jej tam kjer je gužva, tudi če malo počakaš, ker tako imaš vsaj malo možnosti da je sveže…..

Sadje!!!!! to pa tako ali tako zmeraj….. 🙂

lp Robi

tajska hrana ima poseben svoj okus in moraš obvezno poskusiti vse kar imaš tam. Jedli smo posušene črve, muhe, ščurke- enostavno si ne smeš predstavljaš kaj ješ okus pa ima kot čipš. Priporočam ti obvezno da poskusiš sveže sadje ki imaš čist drugačen svež okus kot ga pa mi poznamo npr. banane v kokosovm mleku… Če hočeš imeti fotke od hrana napiši mail.

Zaradi firbčnih turistov ki bi radi probali to in ono “njihovega”, živali še dodatno najebejo. Boste Tajsko bolje “občutili” s polnimi želodci preseravanja?

Hmm, sem bil vedno prepričan, da več firbčnih turistov pride na Tajsko probat vse kaj drugega, kot pa živali – predvsem tisti, ki se ustavijo v PatPongu – torej niso le živali tiste, ki najebejo :)))

IN KAJ HOCES S TEM POVEDAT?

Da bi se Flor(i) lahko smilile tudi Tajke, ne le tajske živalce in da je bistveno več preseravanja pri “okušanju” Tajk, kot pri okušanju tajske hrane.

Kar se pa same hrane tiče, je pa nekdo že napisal, da je jedilnik pač stvar posamezne kulture in običajev in tako, kot za nas ni goveji zrezek nobeno preseravanje, tako tudi za Tajce ni pest hrustljavih kobilic. Živali pač “najebejo” – nekje krave, drugje pa fazani, srne, kiti, kače, morski prašički, golobi, …
C est la vie.

Kar se Tajk tiče je moje mnenje enako. Posamezniki se izgovarjajo da so jim zgolj hoteli “finančno pomagati”..to pa se da tudi brez seksa, ne? 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close