Tajska julij
Zivjo! Julija se odpravljam na Tajsko in mam kar nekaj vprasanj, tako da ce se komu da kaj malega napisat, bom zelo vesela.
1. Ima kdo izkusnje glede zamujanja letal druzbe Emirates? Rada bi priblizno vedela, koliko fore si moram vzeti, da pridem nazaj iz Nemcije.
2. Ali je mozno, da bi v 1 dnevu skombinirala voznjo z death railway in erawan falls (na zemljevidu zgledata blizu, ampak kukr sem gledala na internetu priporocajo avtobus, ker da te pripelje tocno pred vrata tega nacionalnega parka :)) )? Pa se to, ali je zapleteno delat izlete okrog Kanchanaburija sam ali je bolje si v guesthousu vse zrihtat?
3. V Chang mai-ju bi sla na treking. Ampak… nekako nisem ljubiteljica raznovrstne golazni, zato me zanima, ce je v tistih vaseh, kjer spis, ponoci polno golazni okrog “postle”? Kaksna je hrana na teh trekingih? Pa se to, nikjer namrec nisem zasledila, ali je priporocljivo imet za ta treking s seboj spalko in dolge rokave (v juliju)?
4. Z letalom priletim na koncu v Surat thani (tak je plan). Ali je bolje, da grem najprej na Koh samui ali najprej na Koh tao? Kako redne so trajktne povezave nazaj v Surat thani z otokov? Ne bi namrec rada zamudila letala nazaj v Bangkok. Pa se to, ali je dolgotrajno pridet iz letalisca Surat thanija do trajektne luke?
5. Veckrat sem ze zasledila, da si marsikdo kupi dodatni kufer. A pol gre z dvema polnima nazaj al ruzak zbase v kufer? Ker sem hotla najdet na strani od emiratov kolk bi stal dodaten kufer pa nisem nikjer zasledila, da bi se to dalo… pise le o dodatnih kg.
No to bi blo nekak vse… za zdj. 🙂
Hvala ze vnaprej. 🙂
Pozdravljena Egip !
Na nekatera vprašanja ti lahko odgovorim na druga pa te prepuščam drugim popotniškim dušam !
Jaz do sedaj nisem nikoli imel težav z Emirati ! Niti ene minutke zamude !
Nekaj časa na letališču pa si le moraš vzeti ! Uro ali dve ! Pošlji sms osebi, ki te pride iskat na letališče ko se boš vkrcala na letalo ! Zapomni si kako dolgo letiš in …………..
Kanchanabouri je zelo lep in tam se ti splača vzet malo več časa !!!
Da se v enem dnevu brez težav videti in kopati v slapovih Erevana in peljati po železnici smrti ! Glej, da se vsedeš na desno stran ( v smeri vožnje ) in ob oknu, da boš videla teh nekaj metrov stare proge !
Zraven Kanchanabourija je še Tigrov tempelj, jezero Kao Lan z plavajočim hotelom, velik lesen most na tem jezeru, monski samostan na tem otoku, Tre pagode pass …….
Treking v ChiangMaiu ! Sabo moraš imeti pohodne čevlje ( ali vsaj dobre športne pohodne copate ) in kakšen flis ti tudi nebo škodil. Noči so kar sveže ! Spi se na tleh hišic, ki domačinom služijo kot shrambe za žito. To so hišice na bambusovih kolih, na tleh je pa kak star linolejski pod ali nič ! Spalka je obvezna ! Je kar precej ščurkov, mravelj …….
Ni ravno za preveč občutljive na mrčes ! Kupiš lahko repilent in bližnjo okloico dobro zaliješ, če bo kaj pomagalo :-)))
Sabo rabiš mali nahrbtnik za max dva do tri dni ! Spalko pa lahko navežeš gor na njega z nekaj vrvi !Hrana ??? Tajska ! :-))) Zajterk toast, jajca, margarina, marmelada, instant kava, ananas, banane in lubenice, kosila pa riž z omakami ali tajski nudelci ( phad thai ) !
Za SuratThani pa nisem ravno pravi za odgovor !
Trajekt linije so dovolj pogoste in kam prvo je odvisno od tebe !
Bi pa nekaj rekel glede lovljenja letala nazaj !
BangKok je po površini večji od Slovenije in povprečna hitrost prometa v mest je 4 km/h ! Novo letališče sodi med ena največjih na svetu zato ti toplo priporočam veliko mero previdnosti ! Jaz sem v Bangkok prišel raje dan prej in nato izkristil tisti čas še za ogled Kitajske četrti, Zlate pagode, nakupa orhidej dobro kosilo ……. Kjub bivanju v centru mesta sem rabil do letališča skoraj cele štiri ure ! Če želiš še kakšen nasvet …….
Lep popotniški pozdrav !
Speddy hvala za vse odgovore, sploh pa za nasvet glede Bangkoka. Pa bi te res se nekaj vprasala, namrec vecina pise, da na trekingu gredo tudi na rafting – v juliju verjetno voda ne bo samo do kolen… a je potem zlo nevarno, da padem obenem s fotoaparatom v vodo? Mislem, zame mi je vseen, za fotoaprat mi pa glih ni… :)) Pa a je bolje, da vzamem pasus, denar, kartice s seboj a pustim v guesthousu (spala bi pri Julie)? Ni mi problem nosit s sabo, se bolj bi bla mirna, sam skrbi me, da bi se mi kje zmocil…
Aja, pa se nekaj. :)) Plan mam it iz Bangkoka najprej v Kanchanaburi in s tam v Ayuthajo in tam z vlakom v Chang mai. Brala sem, da je ta vlak precej zaseden, da moras ze prej rezervirat spalnik itd. Imas mogoce kaksne izkusnje koliko prej bi morala? A opravim to na salerju ali preko interneta?
No to bi blo ZAENKRAT vse… :))
Lp!
Hej Popotnica !
Rafting :-)))))))))))))))) ni ravno rafting ! Gre za spust po lepi smaragdni reki na splavih narejenih iz bambusa !!! Široki kak meter in dolgi kake štiri vezani z vrvjo ! Nobene nevarnosti in res nepozabno doživetje ! Obleči kopalke, kakšno majčko in obuj TVice !
Zadnji dan terkinga se začne zgodaj zjutraj in po kake dve do tri ure hoje prideš na kraj ! Tam je farma slončkov in priporočam, da greš na ježo z njimi ! Nato je odmor za kosilo nato pa spust po reki ! Foto aparat boš imela sabo na trekingu a ga lahko zaupaš svojemu vodiču ! Ne nosi ga sabo na splav niti pod razno !!! Vredne stvari ( potni list, letalsko karto, večino denarja …. ) pusti v sefu v guesthousu !
Jaz sem imel povsem drugačen plan potovanja ! Bangkok – Krabi – PhiPhi – KoTao – Ayutaya – Chiang Mai – Kanchanabouri – Bangkok ( 29 dni ).
Jaz sem karto za spalnik rezerviral na šalterju ostalo pa na eni izmed popotniških agencij v Bangkoku ( karte za avtobuse, trajekte …. ! Če gre rezervacija preko neta lahko rezerviraš tudi tako ! A ob prihodu preveri ali tvoja rezervacija velja ! Vlaki so zmeraj polno zasedeni ! Čaka pa te nočna vožnja ! Spanje je kar prijetno ! Joj jaaaaaa !!!!! V njihovih vlakih in avtobusih imajo klime navite do maksimuma ! Vedno te bo zeblo !
Še nekaj nasvetov !!!
ChiangMai je najboljša priložnost za nakupe ! Najlepa tržnica kar jih imaš na Tajskem ! Še jaz sem zamenjal večji del garderobe !
Na Tajskem imajo blazno dobro sadje – privošči si !
Če rabiš nasvet glede sapnja v Kanchanabouriju ti priporočam Apple Gueshouse ! Preden greš v Kanchanabouri menjaj nekaj denarja ! Ni ravno veliko menjalnic in še te ki so delajo bolj poredko !
Privošči si masaže !!!!!!!!!!!!! Nepozabno in ahhhhhhhhhh uživantsko !
Če imaš še kakšno vprašanje …… veš kje me najdeš !
Lep popotniški pozdravček !
Ko si že tolko prijazen, bi še jaz nekaj vprašala. Moj plan potovanja je Bangkok – Ko Tao – Ko Samui – Krabi – Phi Phi in nazaj v Bangkok preko Phuketa. Do Ko Tao bova šla najverjetneje z busom, ampak kako naprej. jasno mi je, da vozijo trajekti ampak a moreš imeti te karte za trajekte na otoke vnaprej kupljene ali se lahko samo prikažeš na pomolu in plačaš. No ker v Chumphun-u bova v zgodnjih jutranjih urah in me malo skrbi kako sploh priti do pomola. Če rezerviraš že prej preko agencij imaš baje že vplačan avtobus, ki te pelje do pomola. Ok, potem naprej do Koh Samui-a mislim, da ne bi smelo biti problema in iz njega tudi ne. Se mogoče spomniš, kdaj je potem prevoz z busom do Krabija (veš za kakšno dobro prenočišče) oz. lahko tudi Railay ali Ao Nang. Kaj pa potem Phi Phi ali je boljše iti na agencijo in z njimi vzeti prevoz do tja in prenočišče ali samo prevoz?? Odhajam kratkem :)))))))
Na daljših realacijah iz Bangkoka (tudi proti Krabiju) bodi previdna pri avtobusnih prevozih – first class. Tudi mene so okradli, izogibaj se prvega (sicer najudobnejšega) sedeža, od koder lahko ponoči od spodaj brskajo po tvoji prtljagi, ki jo imaš pri sebi. Uporabijo tudi uspavalni spray, to se je pripetilo še trem popotnikom, ki sem jih srečal na Tajskem. Žal tudi meni, ampak kaj češ. Skratka – bodi previdna, vse imej res pri sebi, ob telesu, v žepu.
O ful hvala za vse te res prakticne nasvete.
Ja te klime na avtobusih in vlakih me je ze zdaj strah, ker sem na zadnjem dopustu, zaradi te klime v avtobusu in vrocine zunaj zelo zbolela in sem bila pol dopusta bolna.
Vprasala bi se nekaj glede Lonely Planeta. Letos bo izsla nova izdaja (za Tajsko) in mi je zarad tega malce odvec kupovati staro (izdajo iz leta 2007), ki bo cez pol leta zastarela in vredna 10 evrov. Izposojeno imam pa iz leta 2005. Na nekem forumu sem prebrala, da baje v Bangkoku kar mrgoli teh LP in da so smesno poceni. Je to res? Pa gre za popolnoma prave LP? Ker nocem reskirati, da si ga bom kupila tam, pa tega izposojenega ne bi nesla s seboj, nazadnje ga pa tam ne bi dobila.
Ko sem malce brskala po LP in internetu sem zasledila 2 guesthousa v Bangkoku in sicer Bamboo the gusethouse in Donna gusethouse. Pozna(s/te)?
Kaksen drug predlog? Rada bi cisto sobo, brez golazni (predvsem!) in neko primerno ceno. 🙂
Drugace sem si jst tud ful zelela it na Phi Phi, sam sem si po branju forumov za letovanje v tistem casu, premislila. Ne bi me motil, ce bi dezevalo vsak dan pol ure npr. Drugo pa je ce bi cel dan, pa baje je cist razburkan morje v juliju na phi phi-ju… Tko, da sem si po treznem premisleku premislila… Kaj ces. Bom pa naslednjic sla tja.
Hej popotnice !!!
Najprej Afrodita !
Ti potuješ v približno obratni smeri mojega potovanja ! Jaz sem karto za bus in gliser rezerviral na eni izmed mnogih agencij na popotniški ulici v Bangkoku. Zapeljali so me dobesedno na pomol in ob vrnitvi je avtobus bil v pristanišču ! Jaz sem si privoščil malo daljši oddih ravno na Raileyu !
Našel sem lepo hiško pod pečino ( Diamodcawe appartmans ) in ostal cele štiri dni ! Tam sem kupil karto za gliser na PhiPhi ! Na PhiPhiju ……nisem ostal, ker sem naletel ravno na obletnico tsunamija in …raje nabi o tem ….. PhiPhi vas bo zelo razočeral !!! Veliko je še zmeraj porušenega, koralni greben pred otokom zmlet in korale raztresene po celotni laguni ! Vse skupaj zgleda žalostno, zelo žalostno ! Poglej z Railija imaš povezavo na PhiPhi in tudi do Puketa ! Z njihovim čolničkom te zapeljajo ven do gliserja in kam želiš ! Avtobus pa si le prej rezerviraj ! Prnočiš je povsod kamor greš v izobilju ! Jaz sem vse urejal na licu mesta. Najprej malo pogledal kaj nudijo in, če mi je bilo všeč še mlo zbarantal in …… Lahko rezerviraš tudi preko lokalne agencije a …… slike so eno, videti pa drugo ! To odločitev prepuščam tebi !
Egip :-))))))
LP iz 2005 bo popolnoma vredu ! Tudi na Tajskem se v nekaj leth ne spremeni veliko ! Znamenitosti so zmeraj na istih lokacijah, prenočišča, avtobusna, železniška ……. skoraj vse bo isto kot v najnovejši izdaji ! Ja res je ! Knjige se da dobiti zelo ugodno ! V Bangkoku obstaja ena prav popotniška ulica ( pozabil ime :-)) ) in na kraju te ulice sta dve veliki knjigarni in tista, ki je preko ceste ima zelo ugodne cene !
Žal se ne spomnim kako se je imenova hotel v katerem sem spal v Bangkoku. Bil je zelo blizu te popotniške ulice ! Skozi en park, ki vem, da so ga na večer zaklepali skozi eno ulico polno masažnih salono in nato desno 50metrov. Spomnim se, da je stal 10 dolarjev/NOČ ! Postelja solidna, WC + TUŠ skupaj ( na to se boš morala navadit ) in solidna klima ! Za tistih nekaj uric spanja povsem super ! Sem pa v ChiangMaiu vzel res nekaj boljšo sobo, ker sem bil tam le dlje časa in še čez NL ! Če bi imel zdaj pri sebi LP bi ti takoj povedal, kje sem spal a se ga vrnil kolegici ! Bom pogledal, če imam še doma kje kak zapisek a ne morem nič obljubit ! Tudi v BangKooku je polno prenočišč in res nebo težave nekaj najti. Da mi je zdaj LP v roki ……
Lep popotniški pozdrav !
Forum je zaprt za komentiranje.