Najdi forum

TAJSKA- 3 tedne

Živ!

Grem na Tajsko, pa bi rabla kakšen nasvet. Časa imam 3 tedne plan poti je pa okvirno takšen: Bangkok- Chiang Mai- Chiang Saen- Chiang Rai- Ayuthaya- Kanchanaburi- Damnoen Saduak- Bangkok- Koh Phangan- Koh Tao. Namen imava potovati predvem z vlaki ( spalniki).

1. Imava dovolj časa za vse to?Kakšne so to razdalje, cca ur npr z busom oz vlakom ( Bkk- Chiang Mai=?, Bkk- otočki=?)

2. A sem kakšen predel izpustila k je res vreden ogleda?

3. A moram za na kakšnega od teh področij jemati antimalarike?( baje je bolj rizično območje Kanchanaburi?? in pa gor Zlati trikotnik??) Brala sem na forumu da se splača kupit antimalarike v Bangkoku, ampak če jih morš začet jemat že en teden pred vstopom na rizično območje to ne pride v poštev?!

4. Razni trekingi…. kje je najboljše izhodišče

5. A je kdo obiskal mestece Pai in šel na rafting z bambusovimi splavi?

6. Narodni park Khao Yai: kako ste si organizirali ogled, a je možno da greš sam, al morš it z vodičem?

Res sem vas zasula z vprašanji , za vsak odgovor bom zelo hvaležna!

Lp

Zdravo, tam okoli Chiang Maija- Chiang Raija imas milijon moznosti za trekinge. Za Pai smo se zanimali tudi mi, ker je mariskdo rekel, kako je tam lepo. A mi smo bili v onem predelu v susnem obdobju – aprila, tako da so nam domacini rekli, da se nam ne bi splacalo hoditi tja, saj baje ni prevec vode. Malo se pozanimaj, ko prides tja, saj bos tako dobila najboljse podatke.
Srecno…

ojla,

jaz ti ne priporočam Ko Phangana, razen ce ne gres na full moon party. Vožnja na S Tajske iz BKKja traja eno noč, prav tako na otoke. Jst bi šla še na Krabi na tvojem mestu, je ful lepo. SAmo ne vem, kako je sedaj med deževno dobo.

lp, Mojca

Živjo!

Za potovanje po tajski ti za omenjena področja kamor misliš potovati ni potrebno jemati antimalarikov!
Meni se zdi da je treking najboljši iz Chang maja, vsaj pa je, vsaj pri nas, bil vključen tudi rafting z bambusom, ki pa ni ne vem kaj , meni je bil kar malo dolgočasen.

Letos sem bila V nacionalnem parku Khao Yai..tja se pride z avtobusom, ki te odloži pred vstopom vanj.. in potem štopaš naprej do mesta kjer boš spal! Treba je plačati vstopnino , prav ti pride študentska izkaznica. Pa zelo slabo tukaj govorijo angleško!
Tam so sami dragi hoteli, zato smo se mi odločili za spanje na tleh v nekakšnih hišah. Tam si postaviš mrežo za komarje in spiš na tleh..za ceno ne vem…ni poceni! Park je full lep in se ga splača pogledat…mi smo na šverc najeli vodiča ( sam si ne moreš ogledat parka razen če rentaš avto!)…..pa fino je če si kaj za pod zob vzameš s seboj ker tam ni veliko trgovin..je samo ena, ki pa je bolj slabo založena!

lep pozdrav

urška

Ooj!

Zanima me še glede denarja: a ste meli sabo potovalne čeke, al vse v gotovini? A je boljš dolarje al evre? A je vredu če mam sabo čeke od Amerikan ekspres v dolarjih po 100 in 50 dolarjev?

Hvala!

dolar je če se prav spomnim 3,7 Bahta, evro pa 4,5 Bahta. Jst sem mela s sabo gotovino in čeke Amerikan express. Vzemi po 100, ker je provizija na ček, ponavadi pa ne menjaš samo 50 dolarjev.

lp

Živjo,

s kolegom sva bila na Tajskem prejšnje leto in sva imela sabo samo bančno kartico (študentsko), potem sva pa dvigovala po 20.000 sit. Ko je pa tega zmanjkalo, sva zopet najdla kakšen bankomat; jih je na pretek na Tajskem.

Lp

Tudi jst sem mela s sabo oboje. V Bkk sem čeke menjala bolje kot keš, moraš pa imet čeke najmanj po 50$.
Lp, anka

Hvala za vse informacije!!!

Kakšne so pa kej cene prenočišč in prevozov..? ( da se bom znala cenkat)

pozdravček

živjo,

v bangkoku sva dala za sobo 350 bahtov (oba skupaj), drugod (chiang mai, kanchanaburi, ayuthaya, koh phangan, hat yai) pa povsod manj. ni drago 🙂

lp

lp
no gremo lepo po vrsti.
bkk je zelo lepo mesto,a se ga hitro navelicas.najbolje je iti na khao san,ali se bolje v okolico ki je malo cenejsa in malo mirnejsa.cena je okoli 180 bahtov za 2 na noc.100 usd je 4100bahtov.poleg astalih templov ti priporocam veekend market(vzami skytrain in na zadnji postaji dol)do njega pa vzami river boat iz the piera,vprasaj za vse in ne verjami tuktukarjem.
na severu vzani treking kjer pac zelis.meni so zelo priporocali pai a sem sel iz chang maia.
kancanaburi imas dovolj 1 dan pravtako ayuthaja.potem pa pojdi na otoke.priporocal bi ti koh pah ghan zame najlepsi otok(ne vem zakaj ga ne marajo drugi in ti raje priporocajo krabi kjer pa res ni nic piosebnega)ampak obvezno pojdi na sever otoka .je lep n miren pa se prijazni so.za zur pa vzames motor 150 baht in gres na jug(haad rin)kjer je skos festa.bna severu otoka priporocam long beach(vprasaj za mamas house bungalove 300 baht za do 3 osebe)potem pa ti namesto krabija priporocam weast rai ley kjer je klimbing paradise.
jaz sem bil doli ze 5 krat pa se nikoli nisem vzel antimalarikov tko da …odlocitev je tvoja.vsekakor pa to ne pomeni da ti ne svetujem jemanja tablet.moznosti za obolelost so a sam menim da minimalne.(trenutno sem v indiji in jih tudi ne jemljem ceprav so vec kot priporocljive)a nikoli ne ves
ce te se kej zanima pa mi pisi
lp

aja se nekaj.ponavadi potujem z vip busom ()zelo priporocam).
bkk chiang mai 170 baht 10-11 ur,bkk-surrat thani 8 ur in se 4 ure do koh phan ghana z ladjo vse skupaj 350 baht.
z vlaki sem mel slabe izkusnje pa se v naprej jih moras rezervirati.
so pa nekatri ki ti raje priporocajo vlak
moj nasvet je da probas oboje pa se pol odloci s cim naprej
lp

zivjo, mene pa zanima ce je mozno dobit kje ful pocen karto za Tajsko za mesec november, tko da bi bla pod 150.000?

lp

To, da moras antimalarike jemati en teden prej lahko resisi tako, da tukaj kupis par tablet in nato dol nabavis ostale (sam se ne spomnim, kolk je najmanjse stevilo tablet, k jih lahko kupis). Ce ne gres sama, tko skupaj rabita vec tablet zazacetek.

Lahko pa se odlocis za kaksne drug tip antimalarikov, ki so zacnejo hitreje delovati. So drazji, sam za tko kratko potovanje nekaj prihranis s krajsim casom jemanja.

Mas tud neke bolj mile tablete, ki pa deluejo sam na dolocenih koncih sveta, ker so drugod tisti mikroorganizmi ze resistentni. Pa se najcenejsa varinta so.Se ne spomnim, ce na Tajskem delujejo.

Kar dober plan imaš! Mi smo šli na treking kar iz Chang Maia, 3 dni, 2 noči je bilo zame čisto dovolj. Treking je vključeval tudi rafting s splavi, čisto na koncu, za piko na i. Ful dobra zabava, ko smo padali v vodo! Drugače smo se 2x zgubili, naš vodič je bolj taval po tisih poteh in smo naredili veliko več poti, kot je bilo mišljeno. Ampak je bilo vseeno kul.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close