Najdi forum

Tabule

Še ena stvar iz Kus-kusa

Tabule : —-osvežilna, pikantna in pristna arabska solata (razlaga iz knjige)

6 oseb :
2 skodelici pšeničnega šrota (kus-kus je instant, to je pa še tisto pošteno za prekuhat)
4 narezane paradižnike
1 skodelico drobno nasekljnega peteršilja
2 žlici drobno narezane mete
6 drobno narezanih novih čebulic
3 žlice olivnega olja
4 žlice limoninega soka
1 ž. soli
1/4 ž. popra
Pšenični šrot prelijemo z vročo vodo in 30 minut pustimo stati, da upije vso vodo, če je potrebno odlijemo odvečno vodo. Primešamo vse ostale sestavine in postavimo na hladno.

Če ste o receptu že govorile, se opravičujem, potem je le za osvežitev…..ko smo že zajadrale v arabske vode in njihovo kulinariko.

te tabule smo “obdelovale”…pred kakim mesecem. nic hudega! takrat sem izvedela,da se tisto zito imenuje bulgur! kupila sem ga v btc-ju ! mi je zelo vsec.

se nekaj- vceraj sem delala pito. lepo je uspela…ampak po kaksni uri je kruh postal cisto trd. sem ga pokrila. delala sem po tvojem receptu. potem sem pa nasla doma arabsko kuharico-je skoraj tako. tudi te tabule so notri. kar dosti zanimivih reci ima. naredila sem tudi humus-malo prirejen-nisem imela tahine. lp petra

JIh še nisem delala nikoli, sem pa ravno včeraj možu napovedala, da bom pripravila kr en dan junk food dan falafl, pita bread, humus, izraelsko solato…….
Ti potem povem, kaj je narobe…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close