Tablice – selitev v tujino
Pozdrav vsem na forumu !
Ker se nameravam naslednje leto spomladi preseliti na Nizozemsko, mi je danes padlo na pamet nekaj v zvezi z avtomobilom, zato sem pa reku bom tu skočil po pomoč.
Stvar je taka, da se mislim odpraviti tja tudi z svojim avtom in bom seveda tam avto tudi registriral. Zdaj pa ne vem, kako naj tablice SLO pošljem nazaj? Ker takoj nazaj it z tablicami zna biti zelo zelo velik strošek. A obstaja tu kakšna drugačna rešitev? Da bi tablice poslal po pošti al kako??
Prosim svetujte….imam še dosti časa, a nisem ravno tip da bi pustil za razmislek vse tik pred zdajci….
Hvala vnaprej.
Tablice lahko brez težav pošlješ na naslov domače upravne enote (morda jih povprašaj, če je treba na koga posebej nasloviti). Sicer pa, mimogrede, imaš lahko tudi slovenske tablice za vožnjo po Nizozemskem (saj smo v EU, a ne?), le vsako leto se boš moral pripeljati k nam in avtomobil registrirati. Drugih zadržkov ni.
A tko to gre? Ja, najlepša hvala. Mislim da bom vseeno raje nizozemske vzel, ker niti nevem na vsake koliko časa bom potem prišel v slovenijo.
Da bi pa prišel samo zato da avto registriram, pa sploh še če bo slabo vreme pa to…, mislim da se ne splača.
Hvala šofer.
P.S. Aja se pravi jaz tablice samo pošljem na upravno enoto?? a je potrebna kakšna obrazložitev kaj, kako, zakaj… ali pa je le dovolj da jim pošljem pa bodo oni že vedeli da vozilo ni več registrirano.