Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tabletke

Tabletke

Živjo!
Na neki strani o tabletkah sem zasledila, da je potrebno uporabljati dodatno zaščitno (npr. kondom), dokler ni v telesu dovolj hormonov, da bi začeli delovati. Približno koliko časa je to ? Prosim vas za hiter odgovor, ker sem se znašla v problemu, štiri dni po jemnanju tabletk imela sponi odnos, in kondom je počil,…
Pa še eno vprašanje, če se pojavi menstruaciji podobna krvavitev vendar le za tri štiri dni, je vse vredu ?

Lep pozdrav

Tanja

če si začela tabletke jemati tako kot je treba,mislim 5 dan menstruacije si lahko brez skrbi,si že zaščitena,tudi jaz sem pogosto krvavela,dokler se mi telo ni navadilo,lahko si brez skrbi(če si začela redno jemati)pozdrav.

Meni so rekli, da moraš tabletke prvič začet jemat prvi dan M, v drugih ciklusih pa po sedemdnevnem premoru. Sicer ti pa vse piše na listku zraven tabletk…

če si vzela tbl po navodilih si zaščitena že prvi mesec in dodatna zaščita ni potrebna.

Izvenciklične krvavitve so dokaj pogoste, saj se organizem prilagaja novonastalemu stanju.

lp iza

Če si vzela prvi dan menstr. (nekateri gin. pravijo, da tudi prvi trije dnevi še veljajo), potem si zaščitena od prve kt dalje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close