Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Tabletke in krvavitev

Tabletke in krvavitev

Ponovno sem začela jemati kontracepcijske. V dobrem začetku meseca sem imela menstr. krvavitev in takrat sem ponovno začela s tabletkami.
Po dobrem tednu dni (po menstruaciji) sem opazila, da imam krvave hlačke. Mislila sem, da je mogoče kriv malce grob sex, vendar se je izkazalo, da je ”le” menstruacija.
Je to med jemanjem tabletk normalno??
Je možno, da sem povzročila menstruacijo ker nisem vzela tabletke zvečer, ampak šele naslednje jutro??

hvala!

Če nekaj časa prekineš s KT in potem znova začneš, mislim, da se telo mora spet privaditi na to. Lahko ne tako dolgo, kot če bi jih jemala prvič, ampak vseeno. Tako menim, da to ni nič čudno. Dvomim, da bi sprožila M samo zato, ker si vzela tabletko nekaj ur kasneje. če te vseeno skrbi, se pogovori s svojim G ali pa vsaj piši dr. Pušenjaku na forumu Ginekologija in porodništvo.

edith,kaj pa ti tako zgodaj tukaj?

Lep pozdrav!

Prekinila sem le za en mesec.
Ugotovila sem, da se krvavitev vleče že pet dni, saj se mi je pojavila tudi danes… hm… ??

Je normalno, ce ne bo trajalo vec kot tri mesece. Ce bo, pojdi h ginekologu!

Prekinila si samo za en mesec? Ni ravno priporočljivo to delat. Upam, da si se prej pogovorila z ginekologom. Drugače so pa vmesne krvavitve normalen pojav.

Tomika, samo za en mesec sem prekinila, ker sem šla na morje in ugotovila, da so tabletke KLJUB PRISOTNOSTI NA SPISKU STVARI ZA SABO ostale doma 🙁

Brez panike, skoraj zagotovo je vse OK. Ce pa hoces biti zagotova, pa le
pejt k ginekologu.

Ce slucajno jemljes Logest, naj ti povem, da so zelo obcutljive, ce zamujas uro in se zato pojavljajo krvavitve.

Tamara to sem jaz že opazila, pa je prijateljica rekla ( ki nima logest), da ni možno. Npr. sem vzela šele zjutraj namesto zvečer, in glej krvavitev je bila čez nekaj dni tu… Potem sem se pa res držala ure in ni bilo problemov.

koliko časa ste povprečno čakale na prvo pravo menstruacijo, ko ste nehale jemati tabletke? jaz jo čakam že 4 mesece …

Uf, Dašika, še kakšnih pet mesecev:))), pa še ime prej izberi.

ne, ne, ni to, buckaE. resno sprašujem

Ma sem se hecala. Meni je sicer zamujala samo en teden.

Ojej, meni pa že toliko časa …

Ali kaj veste, za koliko časa najmanj se sme prekiniti s KT in jih potem že spet začeti jemati?

Sokirana, oprosti, ampak nisem videla takoj tvojega posta.. Eh, nocno bitje sem. Na srečo rabim le 3 ure spanja na dan 🙂

Tamara, jaz jemljem Logest že več kot dve leti in morampriznati, da velikorkat vzamem z razmakom tudi po 6 ur (grozno sem pozabiljiva), a nikoli še nisem imela vmesnih krvavitev.

Za odgovor na tole vpr.se odpravi na forum ginekologija. Je pa tako, da neredno jemanje KT, v razmaku manj kot dan, ne povroča vmesnih krvavitev. Zakaj se pojavijo, ginekol. ne vedo oz. pravijo, da je takrat tvoj metabolizem tak, da ti zniža raven določenega hormona zaradi česar pride do te krvavitve. Je pa to precej pogosta stvar in ti ni treba popolnoma nič skrbeti, razen če bi se ti začele pojavljati vsak mesec.

Edith tudi jaz nikoli ne vzamem tocno ob uri (vcasih sele naslednje jutro). Na zacetku jemanja so se mi nekaj mesecev pojavljale krvavitve in sem klicala ginekologinjo in je rekla, da je mozno, da se mi pojavljajo, ker ne jemljem vedno ob isti uri – ne vem, ce je to res, rekla pa je tako!
Jemljem jih ze skor eno leto in sem imela od takrat samo se enkrat vmesno krvavitev, ne vem zakaj!

Hm,… jaz jemljem Cilest in se mi kar ene 3 x na mesec zgodi, da jo pozabim vzet. Jemljem jih zvečer in če pozabim…. jo vzamem šele ob 15.00 uri ali pa še kasneje. Ampak do vmesnih krvavitev še ni prišlo. …..

je normalno sploh če si pod stresom pa se telo malo drugače odzove

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close