Najdi forum

TABLETE

VCERAJ ZVECER SEM PO TV-ju ZASLEDIL OGLAS, KI PROPAGIRA TABLETE HECTALITE (CE GDO VE PRAVO IME NAJ MI SPOROCI), KATERE VZAMES PRED HRANJENJEM IN TI POSPESUJEJO PRESNOVO… SLISAL SEM DA JIH PREDPISUJEJO TUDI ZDRAVNIKI ZA PREKOMERNO TEZO… KER IMAM VSAJ 20KG PREVEC IN BI RAD POLEG FIZICNE AKTIVNOSTI TUDI DRUGACE POSKUSIL KAJ STORITI VAS PROSIM ZA POMOC
ROBI

In zakaj hudiča bi moral hujšati s pomočjo kemije??? Halo??!!! Manj jej, pa velik se gibaj in to je to. Ne pa ta kemija. Pamet v roke. Raje poskrbi za zdravo nekalorično hrano in veliko gibanja v naravi.

Tako je Lojzka. Pa na Kolpo naj pride a ne? :)))

Drage punce, povejte mi, kako bi se ve veliko gibale v naravi, če bi živele v mestu, še bolje rečeno v enem od spalnih naselij, zjutraj ob sedmih bi morale biti v službi, domov pa bi se vračale po peti uri popoldan. Nato bi vas doma čakala lačna družina, kupi cunj za oprati, zlikati, umazana tla, okna, otroci, potrebni pomoči pri domačih nalogah in učenju… in še in še podobnih opravil. Naj današnja sodobna, zaposlena ženska pusti vse skupaj in gre v naravo na razgibavanje? To ve lahko počnete, ki ste samske, rada pa bi vas slišala (in videla) čez kakih 20 let! Ali pa je vaš recept samo za moške?

Kako je že nekdo rekel: “Nehajte se smilit same sebi, pa si cajt organizirajte tako kot treba.”
Pobasaj otroke pa pejte na sprehod s hitro hojo. Al tudi sprehajate se ne? Bogi betonski otroci!

Draga zaposlena mama!

Sama imam družino in nisem samska in vem kaj pomeni 7 pralnih strojev na vikend, pa vem, kaj pomeni plevel v gredi, itd. In otorci niso samo moji, ampak imajo tudi očeta. Tudi jaz grem v službo pred sedmo, pa se tud jst vračam ob štirih domov. Ampak s kompromisi se da marsikaj nardit. Tako imam čas tudi zase in za aerobiko in za sprehod. Pa še bi se našlo kaj. Tako je kot pravi ani, pobašem otroke in gremo na sprehod. Drugače si pa s možem deliva vse, tako vzgojo in varstvo otrok, kot pospravljanje stanovanja. Sicer res nisem med tistimi, ki imajo pospravljeno stanovanje. Pa veš zakaj ne, ker se raje gibljem na svežem zraku, kot pa da bi čepela notr in pospravlajla stanovanje. Ga (če ga) pol ko otorci zaspijo.

Če je volja se vse da.

Drage mame, tudi sama sem mama, in tudi jaz vem in cutim , kaj pomeni prati in likati in kuhati in pospravljati …mislim, da vemo to vse mame.Doma sem na vasi, delam do treh, potem se razni zakljucki ( ker sem privat ) in koncno domov , kjer me cakajo moji otroci in moz.Pa sem tudi sama na zacetku moje druzinske kariere mislila tako, da nimam casa za otroke in zase.Sedaj pa vem, da sem za svoje zdravje in svojo postavo in odgovorna SAMA in ne moj delodajalec, ne moji otroci , ne vas, in ne moj moz.Vse je mogoce, samo stvari si je potrebno organizirati.Perilo se lahko da v stroj zgodaj zjutraj, pred sluzbo.Pobere iz stroja se ga lahko po sluzbi.Ce ne v enem dnevu, se posusi v dveh dneh.Skuham lahko po sluzbi, ce se mi kam mudi, pa lahko do polovice ze dan prej.Pojem toliko, kot rabim in ne se vsega tistega, kar pustijo otroci.,Ljubim sebe in svoje telo, pa svoje otroke in svojega moza.Vedno zvecer, pa naj sem se tako utrujena, najdem lepo besedo in cas pogovor z mozem.Kar se mi do sedaj obrestuje.Zato pa nikoli ne jamram, da sem taksna in taksana, ker vem, da sem za to sama odgovorna, in da so otroci taksni in taksni.Z veliko mero dobre volje in pozitivne energije se da dosecti vse.Mi za zdravje skrbimo vsi, zato gremo na sprehod vsi ali pac gremo kolesarit.lahko tudi plavat.Vse bo pocakalo, prah , pa neposesana dnevna soba, ki pa se itak posesa v petih minutah.Pa se in se bi se naslo.zato JAZ verjamem, da so za vse krivi moji izgovori, da ne zmorem tega in tega.Res pa je, da mi pri vseh opravilih pomaga moj moz, ki sem si ga tudi izbrala sama in ki ga po 8H letih se vedno obuzujem.In na koncu se vse zacne in konca pri meni sami.Pot, ki je potrebna, da se to spozna, pa je lahko dolga ali kratka, odvisno od NAS in nikogar drugega.

Lp Mojca

Ne, recept ni samo za moške!! Zdaj me bo verjetno marsikateri moški postrani pogledal, vendar trdim, da je treba delo v družini razdeliti. Pri nas v glavnem ne ločujemo med “ženskimi” in “moškimi deli”, pač postorimo, kar je v tistem trenutku treba. In v tem slogu vzgajamo tudi otroke. Otroci so precej samostojni, si tudi sami pripravijo kakšen obrok, pospravljajo za sabo,…Ženska, ki je v bistvu “suženj” v družini, pa seveda nima časa zase – še za delo ga ji zmanjka, kaj šele za rekreacijo. Ampak trdim, da je takšna ženska v glavnem sama kriva za tako stanje. Seveda hodimo v teh “sodobnih” časih iz službe zelo pozno, tako mame kot očetje, ampak če drugače ne, še vedno nam ostane večer, ki ga lahko izkoristimo… Tudi če smo starši, to še ne pomeni, da zato ne moremo imeti kakšne urice na dan čisto zase. Le čas je treba bolje razporediti, pa seveda dela in opravila v družini. Tudi otroci morajo v družini kaj postoriti, tudi tistim najmanjšim se mora najti delo. Če pa so otroci (in mož) navajeni, da jim žena streže odspred in odzad, ja potem pa res ne vem…. Ampak, draga zaposlena mama, če je pri tebi slučajno tako, poskušaj kaj ukreniti, da ne bo prepozno (če že ni)….

Z mojco se povsem strinjam, imam namreč čisto podobno življenje. Mislim pa, da mnoge mamice preveč časa pre-sedijo, ležijo pred raznoraznimi tv novelami, pa ta čas niti ne štejejo, da je to njihov čas. Namesto tega, drage mame, z otroci na kolo, sprehod….

čao

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close