Najdi forum

System32\config\system

Ko priklopim na računalnik digitalni fotoaparat in začnem kopirat slike na pc, mi nekje na polovici kopiranja računalnik zamrzne, ne da se ga več zagnat v Windowsih, javi mi napako: “Windows could not start bacause the following file is missing or corupt:
\windows\system32\config\system”
A se da kako rešit to napako?
Imam Win XP SP2.
Prosim za pomoč, hvala!

Malo več podatkov, katera znamka aparata? Gonilnike imaš? S katerim programom jemlješ dol fotke? Uporabi Picaso! Mora gret! 🙂

Samsung Digimax 360…
Gonilnikov ne rabim, ko ga priklopim na pc, se mi odpre kot Izmenljivi disk in od tu potem slike kopiram v računalnik…

No, ok, sedaj snemi z neta še program Picasa in poročaj, kaj se bo dogajalo, ko boš snemal fotke s kamere…

Ne morem zagnat računalnika, že na začetku, ko bi se morali naložit windowsi, mi javi to napako…
Ne bi rad na novo instaliral winse,vsakič ko priklopim na računalnik digitalca. Tole pišem v linux-u…

Aja, probal sem tut že kopirat ta fajl iz backupa, ki ga mam na drugem disku v windows…system32…config, kar mi je tud uspel, samo mi še vedno neče zagnat windowsov…grrrrrrrrrrrrrrrrrr

Če se to to dogaja šele nekaj časa, obnovi sistem na dan, ko je še vse lepo delalo. Lahko poskusiš tudi F8 ob zagonu in izberi Zadnjo dobro konfiguracijo.

Aha, jst bi to že naredu, samo računalnik sploh ne pride do tja…
Takoj ko prižgem računalnik prebere ram in diske, potem pa izpiše napako…
Tko da se ne da prit niti do varnega zagona…
Kokr sm iskal po netu je tole kr pogosta napaka, samo nikjer ne najdem rešitve 🙁

No pa naredi domačo nalogo, seveda potrebuješ windows xp zgoščenko:

1. Vstavi xp zgoščenko v cd-rom enoto 🙂
2. Na začetku pritisni tipko R=Repai
3. Pritisni številko – tam ko ti piše lokacijo windows instalacije (najbrž 1)
4. Vpiši geslo od Administratorja, ko te bo sistem vprašal
5. odtipkaj cd \windows\system32\config
6. Napiši naslednje:
ren system system.bad
7. Napiši:
copy \windows\repair\system
8. Napiši exit pa zgoščenko vzemi ven

mora delovati.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Prebijem se do točke 5, ko se mi izpiše:
C:\WINDOWS
Karkoli vpišem od naštetih ukazov, vedno se mi izpiše:
“The command is not recognized Type Help for a list of supported commands” In se vrne nazaj na C:\WINDOWS

Res sm trmast, ampak tole me že mal najeda;), bom se še mal pozajebaval k se mi ga res še ne formatira zaenkrat.
Aja, poizkušal sem za vsako napisano točko enter pa po dve točki v eno vrstico in enter pa ne gre in ne gre pa vse skupaj v eno vrstico pa spet nič…huh 😉

Hvala klemenxx!

Živjo,

potem pa takole:

5. odtipkaj
cd system32 (tipka ENter)
cd config (tipka ENter)
6. Napiši naslednje:
ren system system.bad
7. Napiši:

lp

Ko vpisem:
ren system system.bad
mi javi: (The system cannot find the fil or directory specified)
potem sem pritisnil ukaz dir in mi je izpisalo naslednje:
AppEvent.Evt
Default.Log
default.sav
SAM
SAM.Log
SecEvent.Evt
security
Security.Log
Softvare
Softvare.Log
Softvare.Sav
SysEvent.Evt
System.bad
System.Log
System.Sav
Systemprofile
Userdiff
Userdiff.Log

Res ne vem kaj naj se storim, najbrz bo kar format C 😉
LP in hvala za trud!

še tole naredi

7. Napiši:

pa bo.

Ni šlo nikakor, ko sem prišel do izbire normalni ali varni zagon, se mi je karkoli sem izbral, računalnik samo restartal, tko da mi ni preostalo druzga kakor format C: 😉 Zdej bom vidu, ne bom naložil SP2 gor, ostal bom pri SP1, ker prej se mi to ni nikol dogajal pa bom vidu… Drugač mam pa backup še shranjen varno na drugem disku, če si premislim
Klemenxx vseen hvala za trud in potrplenje, če se kdaj srečamo, dobiš za pir, še enkrat hvala in lep pozdrav…

Tkole sm rešu zadevo…
Ponoru sm, ko se mi je stvar spet ponovila, odšel v trgovino, kupil novo matično ploščo in jo zamenjal…
Zdej mi dela vse bp 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close